Πολ Χατζόπουλος


Πολύβιος (Πολ) Χατζόπουλος – (1985/1988)

Γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 17 Ιουλίου 1961 και αρχικά ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, αλλά στην συνέχεια καθιερώθηκε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός, ενώ κατά καιρούς έπαιζε και ως αμυντικός χαφ. Άρχισε από την ομάδα του Παναρκαδικού σε ηλικία μόλις 15 χρόνων και αργότερα πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια (1980/1985) έχοντας καλή παρουσία. Αφού αγωνίστηκε στην εθνική ελπίδων καθώς και στην Ολυμπιακή και την Μεσογειακή ομάδα, το 1984 κατάφερε να χρηστεί και 2 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα των ανδρών.
Στην ΑΕΚ μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 1985 και παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 1988. Αγωνίστηκε ως λίμπερο (με στόπερ τον Στέλιο Μανωλά) και διακρίθηκε κυρίως για την ψυχραιμία στο παιχνίδι του και την αρκετά καλή τεχνική του για αμυντικό ποδοσφαιριστή. Συνολικά είχε αρκετά καλή παρουσία στην “‘Ενωση” με 58 συμμετοχές για το πρωτάθλημα και 3 γκολ.
Αποχώρησε από την ομάδα τον Δεκέμβριο του 1988, και κατά την πρωταθληματική σεζόν 1988/1989, αφού δεν τύγχανε ιδιαίτερης εμπιστοσύνης από τον Μπάγεβιτς και είχε μόλις 3 συμμετοχές για το πρωτάθλημα στο πρώτο μισό της συγκεκριμένης σεζόν. Στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Διαγόρα Ρόδου, Ξάνθη, Παναρκαδικό και Σπάρτη.
Μετά το τέλος της καριέρας του ο Πολ Χατζόπουλος εργάστηκε ως scout στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ σήμερα είναι περιφερειακός προπονητής -συντονιστής (scout) Πελοποννήσου της ΕΠΟ για την εθνική μας ομάδα σε ηλικίες Κ-15.