Μαυρουδής Μπουγαΐδης

Μαυρουδής Μπουγαΐδης – 2011/13

Γεννημένος στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης στις 1/6/1993, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Αγίου Αθανασίου, σύλλογο που αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από εκεί μεταπήδησε στον Αγροτικό Αστέρα. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο τεχνικός της ομάδας U20 του Άρη Θεσσαλονίκης ανακάλυψε τον νεαρό αμυντικό και εισηγήθηκε στην ηγεσία του συλλόγου την απόκτηση του. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε συνολικά για τρία χρόνια (ένα χρόνο στην ομάδα U20 και δύο ακόμα στην ομάδα ανδρών καθώς το 2009 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο). Ένας σοβαρός τραυματισμός που είχε (ρήξη χιαστών) τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα γεγονός που στάθηκε αφορμή για να μην έχει παρουσίες με την ομάδα ανδρών. Το 2009 σε αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣΜ ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στην Σουρωτή, η ομάδα του Μπουγαίδη δέχτηκε επίθεση από οπαδούς του δικεφάλου της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να προπηλακίζεται και τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή να δέχεται μαχαιριά στο πόδι.

Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 και ενώ ο παίχτης βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Άρη για νέο συμβόλαιο, η ΑΕΚ, κατόπιν εισηγήσεως του παλαίμαχου άσσου τόσο του Άρη όσο και της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη, προσέφερε πενταετές συμβόλαιο στον παίχτη, με τον ίδιο να αποδέχεται την πρόταση και να υπογράφει τελικά συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα στις 16/5. Το νεαρό της ηλικίας του, ο συμμετοχές του στις εθνικές ομάδες U-17 και U-29 καθώς και το γεγονός πως ήρθε στην ΑΕΚ από την ομάδα του Άρη έκανε πολλούς εντός της νέας του ομάδας του να μιλούν για έναν “νέο Δέλλα”. Την 1/12/2011 έκανε ως αλλαγή το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ στον εντός έδρας αγώνα με την βελγική Anderlecht στα πλαίσια της διοργάνωσης του Europa League (1-2 τελικό αποτέλεσμα). Οι ενθαρρυντικές εμφανίσεις του μέχρι το τέλος της σεζόν καθώς και η παρουσία του το καλοκαίρι του 2012 στον τελικό του Euro U-21 με την εθνική ομάδα της οποίας και υπήρξε βασικό στέλεχος, κόντρα στην αντίστοιχη της Ισπανίας (ήττα με 1-0) κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Μεταξύ αυτών και της αγγλικής Everton η οποία κατέθεσε πρόταση ύψους 1,1 εκ € για την απόκτηση του, χωρίς ωστόσο αυτή να γίνει αποδεκτή από τους κιτρινόμαυρους.

Η επόμενη σεζόν ήταν μια από τις πλέον δύσκολες στην καριέρα του νεαρού αμυντικού. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ την έφεραν σε θέση να παλεύει για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Στην διάρκεια της σεζόν και ενώ ο Βαγγέλης Βλάχος είχε αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο manager του παίχτη Θεόφιλος Καρασαββίδης, ήρθε σε ρήξη με τον νέο προπονητής της ομάδας Ewald Lienen επειδή θεωρούσε πως ο πελάτης του δεν έχαιρε της εμπιστοσύνης του νέου προπονητή, απαιτώντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής γι αυτόν. Τραγική στιγμή για τον ίδιο και την ΑΕΚ το 87ο λεπτό του προτελευταίου αγώνα για το πρωτάθλημα μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ στις 14/4 , όταν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 0-1. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε καθώς ακολούθησε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι και η ΑΕΚ να χάσει το παιχνίδι γεγονός που κατέστησε την προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία της Super League ακόμα πιο δύσκολη. Τελευταία του συμμετοχή με την φανέλα του Δικεφάλου ο επόμενος αγώνας στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο στις 21/4 όπου η ήττα της ΑΕΚ με 1-0 οδήγησε και μαθηματικά στον υποβιβασμό της στην Football League.

Η πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ το ίδιο καλοκαίρι και ο υποβιβασμός της στην Γ΄Εθνική (ερασιτεχνική) κατηγορία οδήγησε σε λύση όλων των επαγγελματικών συμβολαίων της ομάδας με τον ίδιο να ολοκληρώνει την καριέρα του σε αυτή, έχοντας φορέσει την φανέλα της σε 27 επίσημους αγώνες.
Επόμενος σταθμός για τον Μαυρουδή Μπουγαίδη η ισπανική Granada CF, στην οποία όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην δεύτερη της ομάδα με την οποία έκανε συνολικά 15 εμφανίσεις. Το Ιανουάριο του 2014, η ομάδα της Ισπανίας έδωσε δανεικό τον Μπουγαίδη στον Άρη ο οποίος έδινε αγώνα και αυτός για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Τελικά ο Μαυρουδής δεν κατάφερε να προσφέρει όσα ίσως περίμενε η ομάδα της Θεσσαλονίκης από αυτόν και έτσι μετά από 9 εμφανίσεις βίωσε έναν ακόμα υποβιβασμό ελληνικής ομάδας στην Football League.
Το καλοκαίρι επέστρεψε στη Granada CF και από εκεί δόθηκε ξανά δανεικός στην πολωνική Lechia Gdańsk με την οποία έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει 2 εμφανίσεις.