Στέφανο Σορεντίνο

Στέφανο Σορεντίνο (Stefano Sorrentino) – (2005/2007)
Ο Ιταλός πορτιέρε παρότι αγωνίστηκε για μόλις 2 σεζόν στην ΑΕΚ και στα ελληνικά γήπεδα, θεωρείται από τους ποιοτικότερους τερματοφύλακες που έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1979 στην Cava de Tirreni  και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Γιουβέντους. Στην συνέχεια μετακόμισε στην ομάδα της Τορίνο (1998) κι αφού αργότερα δόθηκε δανεικός από μία σεζόν σε Γιούβε Στάμπια και Βαρέσε, επέστρεψε στην Τορίνο το 2001 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2005, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας (Serie B).
Το καλοκαίρι του 2005 τον επιλέγει για το ρόστερ της ΑΕΚ ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ίλια Ίβιτς. Αρχικά υπολογίζεται ότι ο Ιταλός θα “παλέψει” για την θέση του βασικού με τον Διονύση Χιώτη, αλλά τελικά όχι μόνο γίνεται βασικός κι αναντικατάστατος γκολκήπερ της ομάδας, αλλά εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.
Απλός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του, αποτελεί “εγγύηση” κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ πραγματοποιώντας δύο εκπληκτικές σεζόν (χωρίς πάντως να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο με την “Ένωση”). Μεγαλύτερή του εμφάνιση στο ιστορικό παιχνίδι εναντίον της Μίλαν για το Champions League της περιόδου 2006/2007 στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Μίλαν 1-0), όταν πραγματοποιεί πολλές εντυπωσιακές αποκρούσεις και αναδεικνύεται σε mvp του αγώνα, αλλά και της όλης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Το καλοκαίρι του 2007, και μετά από 50 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ζητάει όμως να φύγει από την ομάδα για οικογενειακούς λόγους (κι ενώ έχει ακόμα συμβόλαιο με την ΑΕΚ) και δίνεται δανεικός αρχικά στην ισπανική Ρεκρεατίβο Ουέλβα και στην συνέχεια στην ιταλική Κιέβο Βερόνα η οποία τελικά τον κάνει οριστικά δικό της το 2009. Με τα χρώματα της Κιέβο Βερόνα αγωνίζεται στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας (Serie A) έχοντας 163 συμμετοχές για το πρωτάθλημα και αρκετά καλή παρουσία. Από το 2013 έως το 2016 ο Στέφανο Σορεντίνο αγωνίστηκε με την φανέλα της ιταλικής Παλέρμο στην Serie A. Το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στην Κιέβο Βερόνα.