Μιχάλης Μπακάκης

Μιχάλης Μπακάκης – (2014/2022)


Ο Μιχάλης Μπακάκης γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1991 στο Αγρίνιο και από το 2008 έως το 2014 αγωνίστηκε στην ομάδα του Παναιτωλικού, με ένα διάλειμμα για την σεζόν 2011-2012 όταν και είχε παραχωρηθεί στον Α.Ο. Χανιά. Έκανε καλές εμφανίσεις με τον Παναιτωλικό κατά την διετία 2012-2014 με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων.
Τελικά η αγωνιζόμενη εκείνη την σεζόν στην Football League ΑΕΚ τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2014. Ο Μπακάκης -γρήγορος και μαχητικός παίκτης γενικά, αλλά και με αρκετές αδυναμίες- πήγε αρκετά καλά κατά την σεζόν 2014-15 αγωνιζόμενος στην θέση του δεξιού μπακ χαφ και μάλιστα κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα των Ανδρών, αλλά προς το τέλος της σεζόν τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστού). Κατά την διετία 2015-2017 αποτέλεσε κυρίως εναλλακτική λύση, έχοντας πάντως αρκετές συμμετοχές.
Κατά την Πρωταθληματική σεζόν 2017-18 και με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας έκανε την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, αγωνιζόμενος άλλες φορές ως δεξιός μπακ, άλλες ως αριστερός μπακ και αρκετές φορές (κυρίως σε Ευρωπαϊκά ματς) σε ρόλο αριστερού στόπερ σε άμυνα των τριών.
Από την επόμενη όμως σεζόν τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το χειρότερο. Υπήρχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτόν αφού πλέον δεν ήταν ο «παίκτης – έκπληξη» που κρινόταν επιεικώς και δυστυχώς άρχισε να δείχνει όλο και περισσότερο ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις αυτές. Άρχισε πλέον να γίνεται ξεκάθαρο ότι πέρα από τις ήδη δεδομένες επιθετικές αδυναμίες του ως δεξιός μπακ χαφ εμφάνιζε σοβαρά προβλήματα και στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά όταν η ΑΕΚ έπαιζε με δυνατούς αντιπάλους (ντέρμπυ στην Ελλάδα και Ευρωπαϊκά ματς). Σταδιακά μέσα στα χρόνια η μουρμούρα μεγάλης μερίδας του κόσμου έγινε γκρίνια απέναντι του και το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι έφταιγε κάπου, αφού συχνά σε τοποθετήσεις του άφηνε να εννοηθεί ότι ήταν αδικημένος και ο εύκολος στόχος της εξέδρας. Παράλληλα συχνά ακούγονταν φήμες ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν μέλος μιας ομάδας «παλιών» Ελλήνων ποδοσφαιριστών που μέσω της μεταξύ τους αλληλοϋποστήριξης προσπαθούσαν να επηρεάσουν προπονητικά τημ και Διοίκηση, προς ίδιον όφελος.
Μετά τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό – σοκ από την Βελέζ τον Ιούλιο του 2021 φαίνεται ότι και η διοίκηση έχασε την υπομονή της μαζί του και του ζητήθηκε να βρει ομάδα και να αποχωρήσει. Δεν κατάφερε να βρει πρόταση κι έμεινε για πάνω από έναν χρόνο στον «πάγο» αγωνιζόμενος ακόμα και με την φανέλα της ΑΕΚ Β’ στην Football League. Τελικά στις 30 Αυγούστου 2022 λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του κι επέστρεψε στην ομάδα του Παναιτωλικού, με την φανέλα του οποίου είχε νέα ρήξη χιαστού τον Δεκέμβριο του 2022 .
Με την ΑΕΚ είχε συνολικά 196 επίσημα ματς με 3 γκολ (ένα εναντίον του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας ήττα 3-2 το 2019) και 11 ασίστ. Κατέκτησε με την φανέλα της το κύπελλο του 2016 και το πρωτάθλημα του 2018 και αγωνίστηκε μαζί της στους Ομίλους του Champions League για την σεζόν 2018-19.
Με την Εθνική Ανδρών, μέχρι τον Ιούνιο του 2023, έχει 20 συμμετοχές.