Αντώνης Σιδέρης

Αντώνης Σιδέρης – 1986/87

Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1968. Σε ηλικία 14 ετών, το 1982, εντάχθηκε στο Τμήμα των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών της ΑΕΚ όπου ήδη αγωνιζόταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Τάσος. Αγωνίστηκε στην θέση του δεξιού αμυντικού και από αυτή τη θέση συνέχισε να προσφέρει αγωνιζόμενος στις διάφορες ηλικιακές ομάδες των εφήβων και ερασιτεχνών της «Ένωσης». Ο προπονητής του Γιώργος Καραφέσκος διέβλεπε μια λαμπρή σταδιοδρομία για τον Αντώνη Σιδέρη στη θέση του δεξιού μπακ – χαφ που ασφαλώς θα έφτανε μέχρι την στελέχωση της ανδρικής ομάδας. Δυστυχώς όμως ένας τραυματισμός τον ταλαιπώρησε και τον άφησε πίσω στην εξέλιξη του.

Ως βασικό μέλος της Ερασιτεχνικής ομάδας της ΑΕΚ, αγωνίστηκε στο ματς στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στις 7 Σεπτεμβρίου 1986 για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος όταν λόγω της απεργίας των επαγγελματιών παικτών οι περισσότερες ομάδες χρησιμοποίησαν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΚ συνέχισε να αγωνίζεται σε ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και της Νίκαιας όπου κατοικούσε, όπως οι Πόντιοι Δραπετσώνας και η Αγία Ελεούσα. Στην περιοχή της Νίκαιας διατηρούσε και πρακτορείο ΠΡΟΠΟ μαζί με τον αδελφό του Τάσο.

Παντρεύτηκε το 1992 και απέκτησε δύο παιδιά. Ο Αντώνης Σιδέρης έφυγε από την ζωή απροσδόκητα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε ηλικία μόλις 49 ετών. Μέχρι το πρόωρο τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός και φανατικός οπαδός της αγαπημένης του ΑΕΚ.