Μίτσελ

Miguel Marcos Madera “Michel” – 2011

Γεννημένος στη Lena στις 8 Νοεμβρίου 1985, ο Ισπανός μέσος Miguel Marcos Madera (εν συντομία Michel) έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Oviedo, για ακολουθήσει το 2004 το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Sporting Gijon (Χιχόν). Στη Gijon έμεινε για μια 6ετια, μετρώντας συμμετοχές τόσο στην 1η όσο και στη 2η Κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος . Η καλή του απόδοση επιβραβεύτηκε με τη μεταγραφή του στην Premier League το 2010 για λογαριασμό της Birmingham, στην οποία πάντως δεν κατάφερε να καθιερωθεί.
Έτσι, τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από προτροπή του τότε τεχνικού της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ πετυχαίνει τον 6μηνο δανεισμό του ποδοσφαιριστή οποίος κρίνεται κατάλληλος για να συμμαζέψει το τότε προβληματικό κέντρο της ομάδας. Στην ΑΕΚ ο Michel προσαρμόζεται άμεσα και συνθέτει μαζί με τον βελτιωμένο Papa Bouba Diop ένα αξιοπρεπέστατο δίδυμο στον άξονα που αποτέλεσε τη βάση για την αγωνιστική βελτίωση που έφερε μερικές σημαντικές νίκες και την κατάκτηση του Κυπέλλου εκείνης της χρονιάς. Κοντρολαρισμένος και πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής, με καλό σουτ, ηρεμία και ακρίβεια στις πάσες του και αρκετά ικανός ώστε να ανταπεξέλθει στο physical game στο χώρο του κέντρου, ο Ισπανός άφησε μόνο καλές αναμνήσεις στον κόσμο της ΑΕΚ μετά το 6μηνο πέρασμα του απ’την ομάδα. Με μια απ’αυτές τις αναμνήσεις μάλιστα να είναι από εκείνες που θα συνοδεύουν το μέσο Ενωσίτη για όλη του τη ζωη…
Είναι το 96ο λεπτό του δεύτερου προημιτελικού Κυπέλλου της σεζόν 2010-2011 μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός αν και αγωνίζεται με 10 παίκτες προηγείται με 1-3 έχοντας ανατρέψει το 0-2 του 1ου αγώνα και κρατά σφικτά στα χέρια του την πρόκριση. Στο ΟΑΚΑ επικρατεί αγανάκτηση και αναβρασμός στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ και οι πιο σκληροπυρηνικοί έχουν λάβει ήδη θέσεις …εξόρμησης στο στίβο του γηπέδου. Η ΑΕΚ έχει κερδίσει ένα φάουλ στο χώρο του κέντρου και ο Michel ετοιμάζεται για ένα τελευταίο, απελπισμένο γέμισμα. Το φάουλ εκτελείται (το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=hXIIXjw9zJI )και η στιγμή χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη τον οπαδών της Ένωσης.
Η ΑΕΚ θέλησε να κρατήσει τον Ισπανό και μετά το πέρας του δανεισμού του, κάτι όμως που δεν κατέστει δυνατό εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν τότε η Ένωση. Το σίριαλ της παραμονής του Michel κράτησε μάλιστα αρκετούς μήνες (υπήρξαν δημοσιεύματα που εμφάνιζαν την ΑΕΚ να ενδιαφέρεται ακόμα και μετά τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στη Getafe). Με την ΑΕΚ να καταρρέει σύντομα μέσα στη σεζόν κάτω απ’το βάρος των οικονομικών προβλημάτων είναι φανερό ότι τα σενάρια αγοράς του ποδοσφαιριστή που διοχέτευε η διοίκηση του Σταύρου Αδαμίδη στον Τύπο στερούνταν επαφής με την πραγματικότητα και μάλλον γράφτηκαν με τις όχι καλύτερες των προθέσεων.
Στους 6 αυτούς μήνες στην ΑΕΚ ο Michel αγωνίστηκε συνολικά 23 φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (δεν έπαιξε στον τελικό με τον Ατρόμητο). Πέτυχε 1 τέρμα, αυτό με τον ΠΑΟ.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ισπανική Getafe, στην οποία και αγωνίστηκε για τα επόμενα 3 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Maccabi Haifa