Κλεμάν Μισελέν

Κλεμάν Μισελέν (Clément Jérôme Michelin) – (2021/2022)


Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1997 στο Μοντωμπάν, 52 χλμ. βόρεια της Τουλούζης στην ευρύτερη περιοχή της Γαλλικής πλευράς των Πυρηναίων.
Αγωνίζεται σαν δεξιός μπακ χαφ και είναι διεθνής με τις ομάδες U-17, U-18, U-19 και U-20 της Γαλλίας, ενώ συμμετείχε και στην Ολυμπιακή ομάδα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 καταγράφοντας τρεις 90λεπτες συμμετοχές. Με την ομάδα U-19 κατέκτησε το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.
Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Τουλούζ και τον Σεπτέμβριο του 2016 έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα. Μέχρι το 2018 είχε κάποιες συμμετοχές με την Τουλούζ στην Ligue 1 και στην συνέχεια δόθηκε δανεικός για μια σεζόν στην Αζαξιό την περίοδο 2018-19 στην Ligue 2 και για δύο σεζόν στην Λανς την περίοδο 2019-20 στην Ligue 2 και την περίοδο 2020-21 στην Ligue 1.
Το καλοκαίρι του 2021 τον απέκτησε η ΑΕΚ έναντι του ποσού του 1 εκ. ευρώ. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε σε γενικές γραμμές μέτρια παρουσία, σε μια κακή σεζόν της ομάδας που σίγουρα δεν τον βοήθησε. Έδειξε κάποια θετικά στοιχεία όπως ταχύτητα και καλά «παράλληλα» γυρίσματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά έδειξε και αδυναμίες τόσο στο επιθετικό κομμάτι όπου του έλειπαν π.χ. οι σταθερά καλές σέντρες, όσο και -κυρίως- στα αμυντικά του καθήκοντα. Κατέγραψε για την περίοδο 2021-22 24 επίσημες συμμετοχές χωρίς γκολ και με 2 ασίστ. Αρκετοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα του Μισελέν δεν ήταν καθαρά ποιοτικό αλλά ότι ο παίκτης αντιμετώπισε πρόβλημα προσαρμογής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά στον τρόπο ζωής στην χώρα μας.
Όπως και να έχει, το καλοκαίρι του 2022 η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, μια απόφαση που εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε και ο Μισελέν ήταν ένα από τα «θύματα» αυτής της κίνησης, με την σύμφωνη γνώμη και του τότε νέου προπονητή της ομάδας Ματίας Αλμέϊδα ο οποίος δεν φάνηκε να πείθεται ιδιαίτερα από αυτά που είδε από τον ποδοσφαιριστή. Δόθηκε δανεικός στην Μπορντό με την συμφωνία να προβλέπει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2023 ποσού 1 εκ. ευρώ εφόσον η Μπορντό παρέμενε στην Ligue 2 και ποσού 2 εκ. ευρώ εφόσον οι «Γιρονδίνοι» προβιβάζονταν στην Ligue 1. Τελικά η Γαλλική ομάδα οριακά δεν κατάφερε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, αλλά έμεινε ικανοποιημένη από τον ποδοσφαιριστή κι έτσι τον έκανε οριστικά δικό της τον Ιούλιο του 2023, καταβάλλοντας στην ΑΕΚ το ποσό του 1 εκ. ευρώ. Στο Μπορντό ο Μισελέν είχε 26 συμμετοχές, χωρίς γκολ και με 3 ασίστ.