Τάσος Μητρόπουλος

Τάσος Μητρόπουλος – (1992/1994)

Από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που πάντως συνδέθηκε περισσότερο με τα χρώματα του Ολυμπιακού.
Ο “Ράμπο” γεννήθηκε στον Βόλο στις 23 Αυγούστου 1957 και, μετά από 5 χρόνια στον Εθνικό Πειραιώς και 11 χρόνια τεράστιας καριέρας στον Ολυμπιακό, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1992 και προς την δύση πλέον της καριέρας του, σε μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση και δεν άρεσε σε πολλούς οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού θεωρούνταν “σημαία” στην ομάδα του Πειραιά. Παρά το προχωρημένο της ποδοσφαιρικής του ηλικίας , βοήθησε αρκετά στην κατάκτηση των 2 πρωταθλημάτων (1993,1994) κατά τις 2 αυτές περιόδους που αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα. Ειδικά για την περίοδο 1992-1993 η συμμετοχή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν αρκετά καθοριστική (πολύ συχνά ως “χρυσή” αλλαγή). Ήταν παίκτης που έπαιζε ως επιθετικός και ως μεσοεπιθετικός και διακρινόταν για την δύναμη, τον “τσαμπουκά” του, το πάθος του και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, χωρίς να του λείπουν και οι τεχνικές αρετές.
Εξαιρετικό του σε απόδοση ματς, που έμεινε στις μνήμες του κόσμου της ομάδας της ΑΕΚ, αυτό εναντίον της Σκόντα Ξάνθης στην Ξάνθη για την περίοδο 1992-1993 (3-4 τελικό σκορ υπέρ της ΑΕΚ) και πολύ σημαντικό γκολ αυτό εναντίον της Λάρισας στο Αλκαζάρ, την ίδια χρονιά (τελικό σκορ 0-1 υπέρ της ΑΕΚ).
Με την ΑΕΚ είχε για το πρωτάθλημα 56 συμμετοχές και 6 γκολ ενώ συνολικά στην καριέρα του είχε 77 συμμετοχές και 8 γκολ με την εθνική ομάδα των ανδρών (συμμετείχε και στο μουντιάλ της Αμερικής το 1994).
Μετά την ΑΕΚ -παρότι σε προχωρημένη ηλικία- έπαιξε σε πολλές ομάδες (Παναθηναικός, Απόλλων Αθηνών, Ηρακλής, Βέροια, Ολυμπιακός). Συνολικά στην Α’ Εθνική είχε 493 συμμετοχές και 94 γκολ.
Μετά το τέλος της καριέρας του βρέθηκε κατά καιρούς σε διάφορα πόστα στην ομάδα του Ολυμπιακού, άλλες εποχές ασχολήθηκε με την πολιτική (δημοτικός σύμβουλος Πειραιά), ενώ σήμερα ασχολείται με τις επιχειρήσεις του.