Ντίμι Κωνσταντόπουλος

Δημήτρης (Ντίμι) Κωνσταντόπουλος – 2011/2013

Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας με καταγωγή από τη Μεσσηνία γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1978 στη Θεσσαλονίκη κι έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Από εκεί πηρέ μεταγραφή για την Καλαμάτα, ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, στην όποια και αγωνίστηκε για περίπου 5 χρόνια (1996/2000, 2001/2002) τόσο σε Α’ όσο και σε Β’ Εθνική έχοντας το ρολό του αναπληρωματικού τερματοφύλακα. Η σεζόν 2000/2001 τον βρήκε στο Αιγάλεω (Β’ Εθνική τότε) και το 2002 επιχείρησε για 1η φόρα στην καριέρα του να παίξει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Πορτογαλία και τη Φαρένσε, ομάδα 2ης Κατηγορίας, χωρίς όμως να κατορθώσει να πραγματοποιήσει συμμετοχές με αυτή.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αγγλία, χωρά στην όποια είχε μια αξιοπρεπή παρουσία σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών για τα επόμενα 7 χρόνια. Πρώτη στάση σε αυτή την πορεία ήταν η Χαρτλπούλ(3η-4η Κατηγορία), στην όποια έπαιξε βασικός και διακρίθηκε ιδιαίτερα σε ατομικό επίπεδο. Συνέχισε στην Κόβεντρυ (Championship) με την απόδοση του να μη διατηρείται σε αρκούντως υψηλό επίπεδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τους συνεχείς δανεισμούς του σε άλλες ομάδες (Νόττινχαμ Φόρεστ, Σουόνσι, Κάρντιφ).

Το καλοκαίρι του 2010 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Κέρκυρας. Πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και με τις εμφανίσεις του συνείσφερε τα μέγιστα στην διατήρηση της ομαδας του στην 1η Κατηγορία. Βρέθηκε μάλιστα στην 18αδα των καλύτερων ποδοσφαιριστών της Ελλάδος για τη σεζόν 2010/2011 και κλήθηκε για πρώτη φόρα στην Εθνική (1 συμμετοχή) σε ματς για τα προκριματικά του Euro 2012.

Aπότοκος των εμφανίσεων του στην Κέρκυρα ήταν και η μεταγραφή του στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2011. Ήρθε στην ομάδα ως αντικαταστάτης του Σεμπάστιαν Σάχα που αποχώρησε (μαζί με πολλούς άλλους συμπαίκτες του) εκείνο το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια της Διοίκησης να μειώσει δραστικά το μπάτζετ. Η πρώτη του σεζόν στην ομάδα υπήρξε μέτρια. Μοιράστηκε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα με το Γιάννη Αραμπατζή δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δώσει το κάτι παραπάνω σε μια μίζερη αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά ΑΕΚ.

Τα δύσκολα όμως ήταν μπροστά και για τον ίδιο και για την ΑΕΚ που το καλοκαίρι του 2012 αποδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο αγωνιστικά, έμεινε πρακτικά ακέφαλη σε διοικητικό επίπεδο και βρέθηκε για πρώτη φόρα στην ιστορία της να αντιμετωπίζει ανοιχτέ το φάσμα ενός ενδεχόμενου υποβιβασμού. Ο Κωνσταντόπουλος ήταν ένας από τους λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές που έμειναν στην Ένωση εκείνο το καλοκαίρι και επωμίστηκε τον προσθετό ρολό του ηγέτη και αρχηγού της ομαδας. Δεν κατόρθωσε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός η απόδοση του κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα βαρύς και ασταθής μέσα στο γήπεδο και τα πολλά ατομικά του λάθη υπήρξαν ένιπτε καταδικαστικά για την ΑΕΚ. Ο υποβιβασμός που ακολούθησε έφερε και την αποχώρηση του από την ομάδα. Στη συνεχεία επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μίντλεσμπρο (Championship).

Κατέγραψε συνολικά 45 συμμετοχές σε επίσημα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ.