Αλμπέρτο Μέντεζ

Αλμπέρτο Μέντεζ (Alberto Mendez Rodriguez) – (1999)

Γερμανο-ισπανός μέσος γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου 1974, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 1998/1999 ως δανεικός από την αγγλική Άρσεναλ.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην SC Feucht Γερμανίας και έκανε το μεγάλο άλμα στην καρίερα του πηγαίνοντας στους “κανονιέρηδες” της Άρσεναλ το 1997. Βρισκόμενος στο ρόστερ της Άρσεναλ κατέκτησε το ντάμπλ της περιόδου 1997/1998.
Τον Γενάρη του 1999 ήρθε ως δανεικός στην ΑΕΚ μαζί με τον Λιβεριανό επιθετικό Κρίστοφερ Ρε, αφού ο προπονητής της αγγλικής ομάδας Αρσέν Βενγκέρ ήθελε να πάρουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους οι δύο παίκτες. Αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο σε 11 ματς πρωταθλήματος που έπαιξε και δεν δικαιολόγησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρισκόταν στο ρόστερ της μεγάλης αγγλικής ομάδας.
Το καλοκαίρι του 1999 επιστρέφει στην Άρσεναλ και στην συνέχεια αγωνίζεται κατά σειρά σε SpVgg Unterhaching (Γερμανίας), Racing Ferrol και Terrassa (Ισπανίας) πριν επιστρέψει οριστικά στην Γερμανία αγωνιζόμενος διαδοχικά σε SC Feucht, SpVgg Bayreucht, SV Darmstadt, SV Sandhausen, SpVgg Weiden, κλείνοντας τελικά την καριέρα του το 2010.