Δημήτρης Κυρμιζάς

Δημήτρης Κυρμιζάς – (1968/1969)

Ο Τάκης (Δημήτρης) Κυρμιζάς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Α.Ο. Μαγκουφάνας (σημερινής Πεύκης). Από εκεί, χάρη στις ενέργειες των Γιώργου Νταϊσπάγγου και Τρύφωνα Τζανετή, μεταπήδησε σε μικρή ηλικία στην ΑΕΚ στελεχώνοντας τα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Ήταν βασικό μέλος της Ερασιτεχνικής ομάδας του Συλλόγου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960. Ταλαντούχος επιθετικός με αξιοζήλευτη δύναμη και κεραυνοβόλο σουτ αποτέλεσε τον ηγέτη και βασικό σκόρερ της ομάδας στα Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα που κατέκτησε η ΑΕΚ εκείνη την εποχή.
Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στους αγώνες του Τουρνουά της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 1966, όπου συμμετείχε με την ομάδα της “Ένωσης”, αποφασίστηκε η σταδιακή προώθηση του στην Α’ Ομάδα χωρίς όμως να εγκαταλείψει πλήρως την Ερασιτεχνική.
Οι προσδοκίες που τον συνόδευαν δεν επαληθεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό και αφού πρώτα κατέγραψε 2 επίσημες συμμετοχές στους αγώνες Πρωταθλήματος της περιόδου 1968-69, μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 1969 στην ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων.