Νίκος Μελισσής

Νίκος Μελισσής – (1954/1960)

Ο Νίκος Μελισσής γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1936 στην Καλογρέζα και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στον Περισσό. Στην ΑΕΚ μεταγράφηκε τον Ιούλιο του 1953 με ενέργειες του τότε Εφόρου Τρανόπουλου, παίρνοντας ως πριμ μεταγραφής το ποσόν των 6000 δραχμών. Ντεμπουτάρισε με την φανέλα της ‘Ένωσης” στο ισόπαλο (1-1) ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟ στην Λεωφόρο για την σεζόν 1953-54. Αρχικά αγωνιζόταν ως σέντερ φορ ωστόσο δεν είχε πολλές συμμετοχές. Ο Τρύφων Τζανετής το 1956 τον δοκίμασε ως αμυντικό καθώς σε κάποια προπόνηση διέκρινε τις δυνατότητες του Μελισσή για αυτη τη θέση και δικαιώθηκε μιας και ο τελευταίος έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Ο Μελισσής είχε εντυπωσιακό άλμα και αυτό τον έκανε να δεσπόζει αμυντικά στην περιοχή. Μάλιστα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θεωρούσε πως αν συνέχιζε ως επιθετικός ίσως να μην είχε τη καλύτερη δυνατή σταδιοδρομία, ενώ δήλωνε ότι του άρεσε ιδιαιτέρως το ψηλό παιχνίδι.
Σε ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην προσπάθεια του να αποσοβήσει γκολ από τον Κουϊρουκίδη με προβολή, τραυματίστηκε σοβαρά παθαίνοντας ρήξη τετρακέφαλου. Ο τραυματισμός αυτός τον ακολούθησε για πάντα στη συνέχεια της καριέρας του καθώς δεν επανήλθε πλήρως ποτέ με αποτέλεσμα να έχει συνεχώς ενοχλήσεις και να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Έκτοτε χρησιμοποιήθηκε περιστασιακά καλύπτοντας κενά της ομάδας σε διάφορες θέσεις ως λύση ανάγκης. Ο ερχομός του αμυντικού Γιάννη Μαρδίτση από το Αιγάλεω στην ΑΕΚ το 1959, σήμανε αυτόματα και τον παροπλισμό του Μελισσή που λίγο αργότερα εγκατέλειψε την ενεργό δράση.
Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 1955-56, χωρίς όμως να αγωνιστεί στον νικηφόρο Τελικό με 2-1 απέναντι στον Ολυμπιακό. Χρίστηκε διεθνής με τις Εθνικές Ομλαδες Νέων και Ενόπλων.
Αποχώρησε από την ομάδα το καλοκαίρι του 1960 προλαβαίνοντας να καταγράψει 2 συμμετοχές στο πρώτο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής της περιόδου 1959-60.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε για λίγο με την προπονητική ξεκινώντας από την ομάδα που πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο, την Καλογρέζα, με την οποία έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στην Α’ Εθνική.
Μετά την συγχώνευση Καλογρέζας και Σαφράμπολής από την οποία προέκυψε ο Ίκαρος διετέλεσε Γενικός Αρχηγός της νέας ομάδας.