Hλίας Κυριακίδης

Hλίας Κυριακίδης – 2005/2007

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1985 κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα την περίοδο 2003/2004 στον δυνατό εκείνα τα χρόνια Ιωνικό Νίκαιας, καλύπτοντας κυρίως τη θέση του αμυντικού μέσου. Κλήθηκε μάλιστα και στην Εθνική ομάδα Νέων της Ελλάδος (6 συμμετοχές). Οι εμφανίσεις του με την ομάδα της Νίκαιας τράβηξαν τα βλέμματα των ανθρώπων της ΑΕΚ που είδαν στο πρόσωπο του Κυριακίδη μια περίπτωση νεαρού, φτηνού ποδοσφαιριστή με αρκετά περιθώρια εξέλιξης. Ο Ιωνικός δεν στάθηκε εμπόδιο στην έντονη επιθυμία του αθλητή να μεταγράφει στην Ένωση (να σημειωθεί εδώ ότι ο Κυριακίδης διέθετε κιτρινόμαυρα οπαδικά αισθήματα) και το τέλος του Δεκέμβρη του 2004 βρήκε τον ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ.

Η εκκίνηση της καριέρας του στην Ένωση μπορεί να χαρακτηριστεί έως και ιδανική για τον Κυριακίδη. Στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα του Ιωνικού, απέναντι στην προσεχώς νέα του ομάδα (νίκη της ΑΕΚ 2-3) δέχεται το ζεστό χειροκρότημα και από τις 2 εξέδρες του γηπέδου, ενώ συνδυάζει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ με την εντός έδρας νίκη στον ντέρμπυ με τον ΠΑΟ (1-0) που επιτρέπει στους κιτρινόμαυρους να κάνουν όνειρα τίτλου. Η συνέχεια δεν υπήρξε αναλογισμέ τον ποδοσφαιριστή να έχει βέβαια ένα ρολό εργαλείου στο ρόστερ της ΑΕΚ (κυρίως ως εναλλακτική λύση) αλλά να μην αποδίδει στο χορτάρι κάτι το αξιοπρόσεκτο. Χειρότερη στιγμή της καριέρας. του στην Ένωση το τραγικό λάθος στο ματς με την Άντερλεχτ για το Champions’ League, λάθος που έφερε το 1-0 για τους Βέλγους. Όντας μετρημένος χαρακτήρας και αρκετά καλλιεργημένος άνθρωπος είναι πάντως σχετικά αγαπητή φυσιογνωμία στον κόσμο της ομάδας. Το φοβικό του παιχνίδι και η απουσία εξέλιξης τον οδηγούν στην έξοδο το καλοκαίρι του 2007 μετά από 2μισή χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατέγραψε συνολικά 21 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και 8 στην Ευρώπη, χωρίς να κατορθώσει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Στη συνέχεια μετακομίζει στη Λάρισα για λογαριασμό της ΑΕΛ. Στους ‘’βυσσινί’’ παραμένει για μια 4ετία έχοντας πάλι σχετικά μέτρια παρουσία. Η σεζόν 2011-2012 τον βρίσκει στον Εργοτέλη, ενώ ακολουθεί η μεταγραφή του στη Βουλγαρία, όπου και αγωνίστηκε τόσο για τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ όσο και για την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Επιστρέφει για τη σεζόν 2013/2014 στην Ελλάδα και την ΑΕΛ που πλέον αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το τέλος της χρονιάς αυτής τον βρίσκει πίσω στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, τον Ιωνικό Νίκαιας.