Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης

Τριαντάφυλλος (Λάκης) Μαχαιρίδης – (1996/1998)

Ο “Ντάφυ” γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1973 στο Ντόρτμουντ στην Γερμανία και μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1996, έχοντας αγωνιστεί πιο πριν σε Ηρακλή Μυλοπόταμου, Πανδραμαικό και Skoda Ξάνθη.
Αγωνιζόταν στην θέση του αμυντικού μέσου και την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, με αποτέλεσμα να έχει πολλές συμμετοχές στην ενδεκάδα. Ψηλός και δυναμικός ποδοσφαιριστής, κάλυψε κατά καιρούς αρκετά καλά την θέση του αμυντικού χαφ στην ομάδα, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να μπορεί να συγκριθεί με τον προκάτοχό του στην θέση Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Την δεύτερή του σεζόν στην ΑΕΚ είχε ακόμα περισσότερες συμμετοχές, αρχίζοντας όμως να δείχνει όλο και μεγαλύτερη αστάθεια στην απόδοσή του.
Τελικά το καλοκαίρι του 1998 οι υπεύθυνοι της ομάδας αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ανταλλαγή του παίκτη με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ Πάρη Ζουμπούλη. Με την ΑΕΚ είχε σε δύο χρόνια 42 συμμετοχές για το πρωτάθλημα και κατέκτησε 1 κύπελλο (1997) κι 1 Super Cup (1996).
Στον ΠΑΟΚ έπαιξε έναν χρόνο και στην συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Μπενφίκα (το 1999), όπου όμως είχε πολύ μέτρια παρουσία. Στην συνέχεια έπαιξε στην Καλαμάτα, στην Αλκή Λάρνακας και στην Δόξα Δράμας, πριν κλείσει την επαγγελματική του καριέρα.
Μετά το τέλος της καριέρας του απέκτησε πτυχίο προπονητή, αλλά ασχολήθηκε με την προπονητική μόνο ερασιτεχνικά. Σήμερα ζει στην Χαλκιδική όπου διατηρεί δική του επιχείρηση.