Νταβίντ Μάτεος

David Mateos Ramajo – 2011

Ο Ισπανός κεντρικός οπισθοφύλακας γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1987 στη Μαδρίτη και αποτέλεσε προϊόν των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της μεγάλης Ρεάλ. Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στις μικρές ομάδες των Μαδριλένων και παρά τα κολακευτικά λόγια των ανθρώπων της Ρεάλ (ανάμεσα σε αυτούς και ο Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος τον πίστευε ιδιαίτερα) δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της 1ης ομάδας. Ανήκει πάντως στην ελίτ των ποδοσφαιριστών που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ σε επίσημο ματς, ενώ καταγράφεται ως σημαντικότερη στιγμή της πορείας του στη Μαδρίτη η συμμετοχή σε αγώνα του Champions’ League απέναντι στον Άγιαξ.

Τον Ιανουάριο του 2011, χάρη στις διασυνδέσεις και τις προσωπικές ενέργειες του τότε τεχνικού της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ο Μάτεος καταφθάνει στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης. Με την ΑΕΚ υπογράφει συμβόλαιο ως δανεικός με μια διόλου ευκαταφρόνητη option αγοράς.

Η παρουσία του Ισπανού στην ΑΕΚ υπήρξε γενικά καλή. Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, ήταν ποδοσφαιριστής σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, αθλητικός και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Συνεργάστηκε καλά με τους υπόλοιπους αμυντικούς της Ένωσης και ιδιαίτερα με τον Τραϊανό Δέλλα και βοήθησε αρκετά την ομάδα στο 2ο μισό εκείνης της σεζόν. Με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων η ΑΕΚ θέλησε να τον κρατήσει, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Στους 6 αυτούς μήνες παρουσίας του στην ΑΕΚ ο Μάτεος σημείωσε συνολικά 12 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, δίχως να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα. Κατέκτησε το Κύπελλο του 2011, χωρίς πάντως να αγωνιστεί στον τελικό με τον Ατρόμητο.

Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στη Ρεάλ για να παραχωρηθεί εκ νέου ως δανεικός, αυτή τη φορά στη Σαραγόσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί σύντομα συνάντησε τον παλιό του γνώριμο από την κοινή παρουσία τους στην ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος στο μεταξύ είχε απολυθεί από την Ένωση. Μάλιστα οι δυο τους δε φαίνεται να είχαν τις καλύτερες των σχέσεων κατά τη διάρκεια αυτής της 2ης συνύπαρξης.

Το 2012 τον βρήκε ξανά στη 2η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αντιλαμβανόμενος πλέον ότι οι πιθανότητες να βρει επιτέλους μια θέση στο ρόστερ της 1ης ομάδας δεν είναι με το μέρος του, ο Μάτεος αποχώρησε οριστικά από τη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2013. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ουγγρική Φερεντσβάρος.