Σίμος Κρασσάς

Σίμος Κρασσάς – 2004/2007

Ο Κύπριος δεξιός μεσεπιθετικός γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1982 και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ΑΕΛ Λεμεσού αποτελώντας ποδοσφαιρικό προϊόν των ακαδημιών της. Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Κύπρου (17 συμμετοχές – 1 τέρμα).

Οι εμφανίσεις του στην Κύπρο τράβηξαν τα βλέμματα των ανθρώπων της ΑΕΚ η όποια τελικά προχώρησε στην απόκτηση του. Μιας ΑΕΚ η όποια το καλοκαίρι του 2004 επιχείρησε νέο ξεκίνημα με εκ βάθρων αλλαγή του ρόστερ και ριζική αναδόμηση της όλης φιλοσοφίας γύρω από την ομάδα. Νέοι, φτηνοί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές ήταν (ή μάλλον προπαγανδιστήκαν ως) το κέντρο βάρους της φιλοσοφίας της νέας διοίκησης της ομάδας και ο νεαρός Κύπριος, μαζί με το Χρηστό Μπούρμπο που επίσης ήρθε στην Ένωση εκείνο το καλοκαίρι, έδωσαν άθελα με τα ονόματα τους το στίγμα του νέου αυτού ξεκινήματος. Η …dream team της προηγούμενης σεζόν είχε παραχωρήσει πλέον τη θέση της στην ΑΕΚ των ‘’Μπουρμποκρασσάδων’’…

Ο Κρασσάς είχε αρκετές συμμετοχές με τη φανέλα της Ένωσης, ιδιαίτερα στο 1ο 6μηνο της παρουσίας του στην ομάδα. Βοηθήθηκε από την καλή περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις, με κορυφαία αυτή στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1) στο οποίο άνοιξε και το σκορ με ωραία κεφαλιά. Ήταν γρήγορος ποδοσφαιριστής με καλή τεχνική κατάρτιση αλλά ταυτόχρονα αδύναμος και κάπως ανούσιος στις κινήσεις του. Μεγάλο του μειονέκτημα ήταν η έλλειψη μυϊκής μάζας, η οποία δεν του επέτρεψε να σταθεί με αξιώσεις σε επαγγελματικό επίπεδο παρά την, όπως θα έλεγε κανείς λαϊκά, καλή μπάλα που ήξερε.

Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς η Ένωση ενίσχυε σιγά-σιγά το ράστερ της με περισσότερο έμπειρους από τον Κρασσά ποδοσφαιριστές, ο χρόνος συμμετοχής του ελαττώθηκε. Στα μέσα της σεζόν 2005/2006 παραχωρήθηκε δανεικός στον Πανιώνιο οπού δεν προσαρμόστηκε και δεν έπαιξε παρά μόνο σε ελάχιστα μόνο ματς. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε πίσω στην ΑΕΚ στην οποία έμεινε για ακόμα 6 μήνες παίζοντας σε ελάχιστα παιχνίδια καθώς ο τότε τεχνικός της Ένωσης Λορέντζο Σέρα Φερέρ δεν έδειχνε να τον υπολογίζει ιδιαίτερα.. Έτσι, το Γενάρη του 2007 αφήνει οριστικά την ΑΕΚ και μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Δεν κατάφερε να ‘’πιάσει’’ ούτε στην Καλαμαριά και το καλοκαίρι του 2007 τον βρίσκει πάλι πίσω στην Κύπρο και την ΑΕΛ Λεμεσού (2007/2010). Ακολούθησαν η Αλκή Λάρνακας (2010/2012) και ο Άρης Λεμεσού (2012/2015). Το 2015 ο Σίμος Κρασσάς εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕ Ζακακίου που αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου.