Κώστας Μανωλάς

Κώστας Μανωλάς – (2009/2012)

Ο ανηψιός του Στέλιου Μανωλά γεννήθηκε στη Νάξο στις 14 Ιουνίου 1991 και είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο έχουν μάλλον μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα γεγονότα από την περίοδο της φυγής του από την ομάδα και μετά, παρά αυτά που αφορούν την παρουσία του στην ΑΕΚ.
Ξεκίνησε από τις ομάδες νέων του Πανναξιακού και του Θρασύβουλου Φυλής και προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα του Θρασύβουλου το 2009 καταγράφοντας (μόλις) 6 συμμετοχές για το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2009, προφανέστατα λόγω και της συγγένειας με τον μεγάλο Στέλιο, έρχεται στην ΑΕΚ για να πάρει την μεγάλη ευκαιρία του. Δείχνει αρχικά κάποια στοιχεία πολύ μέτριου αμυντικού με πολλές ελλείψεις, αλλά και διάθεση να δουλέψει. Ο πάντα (ως προς την πλειοψηφία του) συναισθηματικός και ανεκτικός σε τέτοιες περιπτώσεις κόσμος της ΑΕΚ, δείχνει ιδιαίτερα υπομονετικός μαζί του (σε εποχές άλλωστε που η ΑΕΚ δεν έχει πια και τους πολλούς μεγάλους παίκτες) και ο μικρός φαίνεται μετά από δουλειά να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παίρνει, παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση, ειδικά σε ταχύτητα, αλτικότητα και δύναμη. Εξακολουθεί βέβαια να είναι ένας παίκτης επιρρεπής σε “γκάφες” και ασταθής σε απόδοση. Κάποιοι προσπαθουν με το ζόρι να τον παρομοιάσουν με τον θείο του, αλλά είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Τελικά πάντως και παρά τον “παράξενο” χαρακτήρα του, φτάνει σταδιακά σε ένα καλό επίπεδο και μάλιστα φτάνει τον Μάρτιο του 2012 κοντά στην μεταγραφή του στην ουκρανική Ντνιέπρ, μετακίνηση που χαλάει την τελευταία στιγμή. Όλο αυτο το διάστημα μάνατζερ και γενικά σύμβουλός του, είναι ο θείος του Στέλιος.
Τελικά το καλοκαίρι του 2012 κι ενώ λήγει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ (με την οποία είχε συνολικά 66 ματς και 3 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο του 2011) συμφωνεί με την ομάδα του Ολυμπιακού, γεγονός που δημιουργεί έντονες αντιδράσεις στον κόσμο της ΑΕΚ κυρίως για τον θείο (και μάνατζερ) Στέλιο, αλλά φυσικά και για τον ίδιο τον παίκτη που δείχνει αχαριστία απέναντι στην ομάδα με την οποία ήταν δεμένος οικογενειακά από μικρός και η οποία τον βοήθησε πάρα πολύ να αναδειχτεί. Κυρίως ενόχλησε όχι τόσο το γεγονός ότι έφυγε από την (εντελώς αδύναμη πλέον οικονομικά) ΑΕΚ, όσο το ότι δεν επέλεξε κάποια άλλη ομάδα από …τον παγκόσμιο χάρτη. Πάντως ο Στέλιος Μανωλάς ισχυρίστηκε μέσω τοποθετήσεών του στα ΜΜΕ ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην μεταγραφή του ανηψιού του στους “ερυθρόλευκους”. Το 2016 πάντως ακούστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ” τηλεφωνικές συνομιλίες του Στέλιου Μανωλά με τον Γιάννη Βρέντζο (διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός)  από τις οποίες προέκυπτε ξεκάθαρα ότι ο Στέλιος Μανωλάς είχε μεγάλη συμμετοχή στην μετακίνηση του ανηψιού του στον ΟΣΦΠ.
Στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μανωλάς βελτιώνεται ακόμα περισσότερο (πλέον σε ταχύτητα και άλμα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο), χωρίς πάντως να λείπουν και αρκετές κακές στιγμές. Σε γενικές γραμμές πάντως κάνει πολύ καλή καριέρα στον Πειραιά, όντας βασικός και κατακτώντας τίτλους. Όλο αυτο το διάστημα βγάζει μια ιδιορρυθμία στον χαρακτήρα του που είχε και ο θείος του, χωρίς όμως να δείχνει να έχει την σοβαρότητα του χαρακτήρα του (ποδοσφαιριστή) Στέλιου. Στα πλαίσια αυτά αρχίζουν κάποιες μάλλον προκλητικές (στα όρια ίσως και της γραφικότητας) δηλώσεις για το πόσο έχει δεθεί με τον ΟΣΦΠ, πόσο τον βοηθάει στην καριέρα του η ομάδα του Πειραιά κλπ.
Τελικά πάντως όλα του πηγαίνουν καλά. Παίζει με την εθνική ανδρών (όπου πλέον είναι βασικός) στο μουντιάλ του 2014 και το καλοκαίρι του 2014 (μετά από 49 αγώνες και 4 γκολ στο πρωτάθλημα με τον ΟΣΦΠ) παίρνει μεγάλη μεταγραφή για την ιταλική Ρόμα, έναντι του φοβερού ποσού των περίπου 13 εκ. ευρώ (κατά άλλους λίγο λιγότερα) που καρπώθηκε η ομάδα του λιμανιού. Σήμερα εξακολουθεί να αγωνίζεται στους Ρωμαίους, ενώ συχνά …υπενθυμίζει με δηλώσεις του πόσα οφείλει στην ομάδα του ΟΣΦΠ.