Γιώργος Κορνέζος

Γιώργος Κορνέζος – (2019/2022)


Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1998 στην Αθήνα.
Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από το 2011 και έφτασε να αγωνιστεί με την ομάδα Κ-17 του συλλόγου μέχρι το 2015. Στη συνέχεια, για άγνωστους λόγους, αποχώρησε από τους Πειραιώτες αλλάζοντας κάθε χρόνο ομάδες μικρότερων κατηγοριών και έχοντας μικρή συμμετοχή . Πρώτα πήγε, τον Ιούλιο του 2015, στον Αστέρα Βλαχιώτη που αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Λακωνίας και ακολούθησαν τον Ιούλιο του 2016 η Σπάρτη, τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Ιωνικός και τέλος τον Ιούλιο του 2018 ο Εθνικός Πειραιά .
Παρά τις ελάχιστες επίσημες παρουσίες του σε αγώνες, η ΑΕΚ τον απέκτησε το 2019, πιθανώς βλέποντας στο πρόσωπο του υψηλόσωμου (1,91 μ.) κεντρικού αμυντικού μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Η κίνηση αυτή προκάλεσε μια γενική απορία στον κόσμο της «Ένωσης» λόγω έλλειψης σημαντικών ενδείξεων για τις ικανότητες του νεαρού σέντερ μπακ. Ο Κορνέζος δεν έμεινε στο δυναμικό της ΑΕΚ ούτε μέρα και συνέχισε την οδύσσεια του στις μικρότερες κατηγορίες αυτή τη φορά με τη μορφή συνεχών δανεισμών. Τον Ιούλιο του 2019, μια μόλις μέρα μετά την υπογραφή του στην ΑΕΚ, δόθηκε δανεικός στον Βόλο όπου παρέμεινε για ένα εξάμηνο. Επέστρεψε πρόωρα στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2020 φεύγοντας αμέσως για τον Ιωνικό με νέο δανεισμό και τελικά τον Αύγουστο του 2020 δόθηκε δανεικός στην παλιά του ομάδα, τον Αστέρα Βλαχιώτη όπου και έκανε την πρώτη του γεμάτη σεζόν με 17 συμμετοχές και 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2021 επανήλθε στην «Ένωση» με σκοπό να ενσωματωθεί στη νεοσύστατη ΑΕΚ Β’.
Στην ΑΕΚ Β’ ο Κορνέζος κέρδισε αμέσως θέση βασικού σαν παρτενέρ του Ζίγκα Λάτσι στο κέντρο της άμυνας και συμπλήρωσε 26 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Συστήθηκε για πρώτη φορά στο φίλαθλο κοινό της ομάδας που είδε στο πρόσωπο του νεαρού έναν τακτικά σωστό αμυντικό με αξιόλογα σωματικά προσόντα, καλά μαρκαρίσματα και καίριες επεμβάσεις . Ήταν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στο Πρωτάθλημα της Super League 2 για την σεζόν 2021-22 και δικαίως επιβραβεύτηκε με τη παρουσία του σε δύο αγώνες στο πάγκο της πρώτης ομάδας, κάνοντας το ντεμπούτο του στη Super League 1 στις 17 Μαΐου 2022 όταν μπήκε στο 63’ σαν αλλαγή στην ήττα 2-3 από τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική των πλέυ οφ.
Ο Κορνέζος πλέον θεωρείτο ένας κεντρικός αμυντικός που μπορούσε να σταθεί σε ομάδα της Super League 1 αφήνοντας πίσω τις μικρές κατηγορίες και την αφάνεια ενώ δικαιολόγησε την επιλογή της ΑΕΚ να τον αποκτήσει χωρίς προηγουμένως να έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο.
Στο ξεκίνημα της σεζόν 2022-23, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα τον πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας όπου πήρε την ευκαιρία του λόγω λειψανδρίας στην θέση των στόπερ μαζί με Λάτσι , Τζαβέλλα και Μήτογλου. Στη συνέχεια όμως, η ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας σε αυτή τη θέση με τις προσθήκες Βίντα και Μουκουντί και η έλλειψη αγώνων στην Ευρώπη που δεν υποχρέωνε σε εκτεταμένο ροτέϊσιον, σε συνδυασμό με τα υψηλά στάνταρ που έθετε ο νέος προπονητής, οδήγησαν τον παίκτη να αποδεχθεί τη πρόταση της Λαμίας και να αφήσει την ΑΕΚ. Έχοντας πλέον κλείσει τα 23 και με προοπτική συμμετοχής μόνο στην ΑΕΚ Β’, προτίμησε την ομάδα της Φθιώτιδας όπου θα είχε περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχές και διάκριση και θα δημιουργούσε πιθανότητες επιστροφής καθώς η «Ένωση» διατήρησε το δικαίωμα της επαναγοράς του .
Στην Λαμία καθιερώθηκε από την αρχή και έκανε σπουδαίες εμφανίσεις δίπλα στον επίσης πρώην Κιτρινόμαυρο Άνταμ Τζανετόπουλο και ήταν σε όλη την κανονική περίοδο βασικός. Η αλλαγή προπονητή και ο ερχομός του Λεωνίδα Βόκολου καθώς και οι μεταγραφές έμπειρων παικτών στη θέση του κεντρικού αμυντικού, όπως Κυριάκος Παπαδόπουλος, που ήρθαν για να βοηθήσουν την Λαμία να αποφύγει τον υποβιβασμό, είχαν σαν συνέπεια να χάσει τη θέση του όχι μόνο από το αρχικό σχήμα αλλά και από την αποστολή. Η Λαμία τελικά κατάφερε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ με τον Κορνέζο να συμπληρώνει συνολικά 26 συμμετοχές από τις οποίες οι 3 για το Κύπελλο όπου πέτυχε και 1 γκολ .