Γιάννης Κοντοές

Γιάννης Κοντοές – (2011/2013)

Γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1986 και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Ξεκίνησε το 2004 από τον Άγιο Δημήτριο (Ατττικής) και συνέχισε σε Αθηναϊκό (2005/2006) και Φωστήρα (2006/2007). Το καλοκαίρι του 2007 πήγε στον Πανιώνιο, αλλά την πρώτη του σεζόν στους “κυανέρυθρους” έπαιξε σε έναν μόνο αγώνα πρωταθλήματος (με αντίπαλο τον Λεβαδειακό). Στην συνέχεια όμως καθιερώθηκε στον Πανιώνιο, αρχικά στις θέσεις του δεξιού μπακ και του κεντρικού αμυντικού, ενώ κατά την σεζόν 2010/2011 αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην θέση του αριστερού μπακ.
Με την λήξη του συμβολαίου του στον Πανιώνιο ο Κοντοές επέλεξε να μετακομίσει στην ΑΕΚ, που του είχε κάνει πρόταση. Γίνεται άμεσα βασικός στην “Ένωση” κάνοντας μια αρκετά καλή πρώτη χρονιά. Η επόμενη όμως σεζόν ήταν η χειρότερη στην μέχρι τώρα ιστορία της ομάδας. Μια ομάδα διαλυμένη, στην οποία πλέον ο Κοντοές είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του ρόστερ με τους υπεύθυνους της ομάδας να νιώθουν ανακούφιση που δεν έφυγε (και αυτός) το καλοκαίρι του 2012. Αγωνίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος, αλλά τελικά στα μέσα της σεζόν αποφασίζει κι αυτος να κάνει προσφυγή και να αποχωρήσει (προτάσσοντας προφανώς τον επαγγελματισμό του από το γεγονός ότι η ομάδα τον είχε ανάγκη). Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι τόσο τραγική που ενώ ήδη ο παίκτης έχει κάνει προσφυγή, ο προπονητής της ΑΕΚ Έβαντ Λίνεν του ζητάει να αγωνιστεί σε ένα ματς με τον Άρη, ο παίκτης δέχεται και είναι έτοιμος να αγωνιστεί (με τους μόνους που φέρονται να γκρινιάζουν για όλη αυτή την φαρσοκωμωδία να είναι κάποιοι συμπαίκτες του). Τελικά πάντως δεν αγωνίστηκε στο ματς, αφού οι υπεύθυνοι της διοίκησης φοβήθηκαν την τελευταία στιγμή πιθανές νομικές συνέπειες. Κάπου εκεί τελειώνει η καριέρα του Κοντοέ στην ΑΕΚ (όπου αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και στην μεσο-αμυντική γραμμή, έχοντας 43 ματς πρωταθλήματος με τα κιτρινόμαυρα χωρίς να σκοράρει). Τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που έδειξε στην “Ένωση” ήταν τα εξής: φιλότιμος, μαχητικός, παθιασμένος, αρκετά γρήγορος και αποτελεσματικός (κυρίως αμυντικά) από την μια μεριά, αλλά και επιπόλαιος, νευρικός, αρκετά ασταθής και μάλλον υπερβολικά…ομιλητικός (τόσο εντός γηπέδου όσο και στα αποδυτήρια) από την άλλη.
Μετά την ΑΕΚ αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας αρκετά καλή παρουσία μέχρι το καλοκαίρι του 2014, όταν και μετακόμισε στον Ατρόμητο Αθηνών.