Χρήστος Κόντης

Χρήστος Κόντης 2004-2006

Γεννημένος στις 3 Μαΐου 1975 ο Χρήστος Κόντης αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, μια θέση που στην ΑΕΚ θεωρείται τρόπον τινά στοιχειωμένη καθώς μετά τον τεράστιο Βασίλη Μπορμπόκη δεν βρέθηκε άξιος αντικαταστάτης του.
Ο Κόντης ξεκίνησε από τη συμπαθή ομάδα του Πειραιά, τον Εθνικό, όπου αντρώνεται ποδοσφαιρικά για μια 5ετία περίπου και σημειώνει 3ψήφιο αριθμό συμμετοχών. Μετακινείται για έναν χρόνο στον Πανιώνιο και αποδίδει τα μέγιστα, τόσο ώστε να ενδιαφερθεί και τελικά να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Διακρίνεται για τις δυνάμεις και την αντοχή του και γράφει 21 συμμετοχές. Δεν συγκαταλέγεται στους διακριθέντες την τελευταία του χρονιά στον Πειραιά και τη σεζόν 2004-2005 γίνεται κομμάτι της αγωνιστικής αναγέννησης της ΑΕΚ και σημειώνει μια εξαιρετική χρονιά. Την επόμενη σεζόν , η συνέχεια δεν είναι ανάλογη και η συνεργασία ΑΕΚ και Κόντη τερματίζεται. Συνολικά φοράει τη φανέλα μας 40 φορές και πετυχαίνει 2 γκολ.
Λιμάνι βρίσκει στον ΑΠΟΕΛ όπου κατακτά 3 φορές το πρωτάθλημα, και μια φορά το κύπελλο. Συμμετέχει επίσης στο Τσάμπιονς Ληγκ της σεζόν 2009-2010. Στις 28/8/11 ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ Λάρνακας. Ο Κόντης αισθάνεται πόνους στο στήθος και το ίδιο βράδυ μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαγνώσκουν έμφραγμα! Η καριέρα του τερματίζεται στο σημείο εκείνο, αρκετά άδοξα δεδομένου ότι ο Κόντης με τις εμφανίσεις του έχει κερδίσει τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Πρόλαβε και έπαιξε 129 αγώνες και σκόραρε 9 φορές.