Παναγιώτης Κονέ

Παναγιώτης Κονέ (2005-2008)

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1987 και κατάγεται από τα Τίρανα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού απ’ όπου και μετακόμισε σε αυτές της Λανς το 2004. Επέστρεψε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ αυτή τη φορά για να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήρθε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού καθώς παρουσιάστηκε ως το next big thing στο Ελληνικό ποδόσφαιρο από τους δημοσιογράφους, ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ του αφιέρωσαν και ένα… kinky στιχάκι. Ο Κονέ δεν ήταν αρνητικός ως ποδοσφαιριστής, όμως σε καμία απολύτως περίπτωση δεν δικαίωσε την τόση φασαρία γύρω από το όνομά του. Κατά γενική ομολογία η απόδοσή του υπήρξε μέτρια. Σε αγώνα της ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού, ο Τάκης Λεμονής κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια στον ποδοσφαιριστή.

Το 2008 και για 2 σεζόν μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή όπου είχε μια αρκετά καλή παρουσία. Φεύγει από την Ελλάδα και καταλήγει στην Ιταλία και τη Μπρέσια όπου για τη σεζόν 2010-2011 πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις ενώ σε ανάλογο επίπεδο κινείται και στη Μπολόνια όπου καταλήγει δανεικός. Οι άνθρωποι της Μπολόνια είναι τόσο ικανοποιημένοι που τον αγοράζουν. Η συνέχεια όμως για την ομάδα του Κονέ δεν είναι η καλύτερη καθώς η Μπολόνια γνωρίζει τον υποβιβασμό. Η Ουντινέζε όμως ενδιαφέρεται για τον Κονέ και τον αγοράζει δαπανώντας το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2014 και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ φοράει τα ασπρόμαυρα για την περίοδο 2014-15. Τον Φεβρουάριο του 2016 δίνεται δανεικός στην Φιορεντίνα.
Πέραν των συλλόγων ο Κονέ αγωνίστηκε τόσο στην Εθνική νέων όσο και στην Ελπίδων. Προβιβάστηκε και στην Εθνική ομάδα με την οποία μάλιστα αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.