Παντελής Καφές

Παντελής Καφές – 2007/2012

Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1978 στη Βέροια.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Α.Ε. Ποντίων Βέροιας με την οποία αγωνίστηκε στη Β΄ και τη Γ΄ εθνική κατηγορία.
Εξαιτίας των καλών του επιδόσεων(51 αγώνες,7 τέρματα) αποτέλεσε επιλογή του ΠΑΟΚ το 1997
Εκεί έκανε αρκετά καλά παιχνίδια και το 2000 ανανεώθηκε το συμβόλαιο του ενώ το 2001 γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με το εμφατικό 4-2.
Την επόμενη περίοδο άρχισαν τα οικονομκά προβλήματα και παραμένοντας απλήρωτος για καιρό,τον Ιανουάριο του 2003 κατέθεσε προσφυγή.Πάντως είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και τρία τέρματα έναντι του Ολυμπιακού στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ να ηττάται 4-3.
Συνολικά στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 146 αγώνες πρωταθλήματος και σημείωσε 29 τέρματα.
Εξαιτίας των καλών του επιδόσεων προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού,ενώ και ο Καφές έδινε μεγάλη βάση στο κίνητρο της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λίγκ και της διεκδίκησης/κατάκτησης των εγχώριων τίτλων.
Το περίφημο επεισόδιο με τον Καρεμπέ την περασμένη περίοδο το θεωρούσε μία κακή στιγμή και το είχε ξεπεράσει.
Έτσι,συμφώνησε να ενταχθεί στον Ολυμπιακό όπου και έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006,κατακτώντας δύο διαδοχικά ντάμπλ και επιτυγχάνοντας 8 τέρματα σε 81 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και δύο τέρματα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.
Ο μειωμένος αριθμός συμμετοχών του και ενδεχομένως κάποιες αποδοκιμασίες οπαδών προς το πρόσωπο του,έθεσαν τέλος στη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 2006.
Τον Ιανουάριο 2007 αποκτήθηκε απο την ΑΕΚ ως μία καλή λύση για τη μεσαία γραμμή,όμως η απόδοση του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.
Συνεισέφερε ωστόσο στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας το 2011 ενώ σημείωσε και το τελευταίο τέρμα στη νίκη με 4-0 έναντι του Ολυμπιακού.
Το καλοκαίρι του 2012 σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ,έλαβε τέλος η συνεργασία των δύο πλευρών,με τον Παντελή Καφέ να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και να αγωνίζεται στην Βέροια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 όταν και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.
Αγωνίστηκε 17 φορές με την φανέλα της εθνικής Ελπίδων,ενώ είχε συμμετοχές με την Εθνική ομάδα ανδρών της οποίας και ήταν μέλος όταν κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.
Επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και δημιουργικές ικανότητες,ωστόσο απουσίαζε ο απαιτούμενος δυναμισμός και η διάρκεια στο παιχνίδι του.