Πάουλο Ασουνσάο

Πάουλο Ασουνσάο (Paulo Assuncao da Silva) – (2004/2005) 
Το καλοκαίρι του 2004 και σε μιά περίοδο μεγάλων αλλαγών στην ΑΕΚ, οι υπεύθυνοι της ομάδας έψαχναν φθηνές και ποιοτικές περιπτώσεις παικτών για να ολοκληρώσουν το ρόστερ της ομάδας. Ο Φερνάντο Σάντος, με τις διασυνδέσεις που έχει στο πορτογαλικο πρωτάθλημα, βρίσκει τις περιπτώσεις των Άλβες και Ασουνσάο οι οποίοι μπορούν να έρθουν δανεικοί από την Πόρτο στην Ελλάδα για μια σεζόν. Οι δύο παίκτες τελικά έρχονται στην ΑΕΚ, αλλά πιθανώς κανείς δεν θα περίμενε ότι θα εντυπωσίαζαν σε τέτοιο βαθμό με την απόδοσή τους.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ Πάουλο Ασουνσάο γεννήθηκε στο Várzea Grande στις 25 Ιανουαρίου 1980 και πριν την Πόρτο είχε αγωνιστεί σε Παλμέιρας (Βραζιλίας), Πόρτο Β και Νασιονάλ (Πορτογαλίας). Στην ΑΕΚ ενθουσίασε άμεσα με την απόδοσή του και πιθανώς ήταν ό,τι πιο κοντινό είδαν οι φίλοι της ομάδας στον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, μετά την φυγή του τελευταίου από την ομάδα. Ελαφρώς ασταθής σε απόδοση, αλλά συνήθως πάρα πολύ καλός, με τρομερές ανασταλτικές ικανότητες αλλά και συνεισφορά στην οργάνωση του παιχνιδιού, βοήθησε πολύ την ομάδα να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, σε μια “ειδική” σεζόν για την “Ένωση” με νέο ξεκίνημα και αρκετά χαμηλό μπάτζετ.
Το καλοκαίρι του 2005 έληξε όμως ο δανεισμός του και αποχώρησε. Με την ΑΕΚ είχε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και εντυπωσίασε με την παρουσία του στην ομάδα. Αγωνίστηκε ξανά στην Πόρτο κατακτώντας μαζί της (μέχρι το 2008) 3 πρωταθλήματα κι 1 κύπελλο. Έπαιξε στην συνέχεια με μεγάλη επιτυχία στην Ατλέτικο Μαδρίτης (97 συμμετοχές/1 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα μέχρι το 2012), κατακτώντας μάλιστα μαζί της 2 φορές το Europa League (2010,2012), ενώ το 2010 κατέκτησε επίσης μαζί της το ευρωπαικό Super Cup και το κύπελλο Ισπανίας. Μετά πέρασε για λίγο από Σάο Πάολο (Βραζιλίας), Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (Ισπανίας), ενώ τον Ιανουάριο του 2014 ανακοινώθηκε αρχικά από την ομάδα του Λεβαδειακού, χωρίς όμως τελικά να αγωνιστεί καθόλου στην βοιωτική ομάδα, αφού οικογενειακοί λόγοι τον έκαναν να αποφασίσει να σταματήσει την καριέρα του.