Σωτήρης Λυμπερόπουλος

Σωτήρης Λυμπερόπουλος – (2001 – 2004)

Αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1977 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Εράνη έχοντας ως συμπαίκτη μεταξύ άλλων τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος είναι ξάδελφος του. Οι 2 τους ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους και σύντομα ήρθε η μεταγραφή για τη μεγάλη ομάδα του νομού (και ιδιαίτερα δυνατή εκείνα τα χρόνια) Καλαμάτα. Κάπου εκεί βέβαια οι δρόμοι τους χωρίζουν, (με εξαίρεση τη σεζόν 2003/2004 οπότε και συνυπήρξαν στην ΑΕΚ) με το Νίκο ως γνωστόν να κάνει συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη καριέρα. Μετά από ένα πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς επέστρεψε στην Καλαμάτα όπου και αγωνίστηκε πλέον ως βασικός σε Β’ και Α’ Εθνική Κατηγορία. Έχει αρκετές συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές Ομάδες.

Στην ΑΕΚ ήρθε το καλοκαίρι του 2001 ως εναλλακτική επιλογή για τη θέση του τερματοφύλακα. Στις 3 σεζόν που αποτέλεσε μέλος του ράστερ της Ένωσης δεν πηρέ τις ευκαιρίες που ίσως ο ίδιος θα περίμενε. Λίγες ήταν και οι φόρες που κέρδισε μια θέση στην αποστολή της ομάδας με τους Χιώτη, Ατματζίδη και Μιχαηλίδη να έχουν σταθερό προβάδισμα για τις 2 θέσεις αυτής. Αγωνίστηκε σε μόλις 4 ματς Πρωταθλήματος και 4 ματς Κυπέλλου με τη φανέλα της ΑΕΚ, όλα τη σεζόν 2003/2004, αρπάζοντας (τηρουμένων των αναλογιών) απ’τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο αντικαταστάτης του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Απέδωσε σχετικά καλά σε αυτά τα λίγα ματς που έπαιξε, δίχως βέβαια να δείξει κάτι το συνταρακτικό. Ήταν βασικός στην εκτός έδρας νίκη επί του ΟΣΦΠ για το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν. Το καλοκαίρι του 2004 έμεινε ελεύθερος.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Θεσσαλονίκη και ο Άρης. Παίζει βασικός αλλά η ομάδα υποβιβάζεται στο τέλος της σεζόν κι εκείνος αποχωρεί. Στη συνέχεια περιπλανήθηκε σε διάφορες μικρές ομάδες (Ακράτητος, Καστοριά) εως το 2007 οπότε και υπέγραψε στην Ξάνθη. Έμεινε ως αναπληρωματικός για μια 6ετια στους Ακρίτες πραγματοποιώντας ένα σχετικά αξιοπρεπή αριθμό εμφανίσεων.

Το καλοκαίρι του 2013 το όνομα του μπλέχτηκε σε σενάρια επιστροφής του στην ΑΕΚ στην οποία τότε δούλευε ο ξάδελφος του Νίκος ως τεχνικός διευθυντής, με την Ένωση να προτιμά τελικά την περίπτωση του Φώτη Καραγκιολίδη. Υπέγραψε τελικά με την Καλλιθέα, στο ρόστερ της οποίας και ανήκει τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές.