Περίοδος 2010-2011

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-11 Πρόεδρος: Σταύρος Αδαμίδης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΡΟΣΤΕΡ

Προπονητές: Ντούσαν Μπάγεβιτς (Dusan Bajevic) 3η Σεζόν (1η έως 4η αγωνιστική) – Χριστόφορος Κόλα (Bledar Kola) (υπηρεσιακός) (5η αγωνιστική) – Μανόλο Χιμένεθ (Manuel Jiménez Jiménez) (6η αγωνιστική έως τέλος σεζόν)

Τερματοφύλακες: Σεμπάστιαν Σάχα – Γιάννης Αραμπατζής – Θοδωρής Μοσχονάς

Αμυντικοί: Νίκος Γεωργέας – Κλαούντιο Νταντόμο – Σανέλ Γιάχιτς – Νταβίντ Ματέος – Κριστιάν Νασούτι – Ανέστης Αργυρίου – Τραιανός Δέλλας – Λευτέρης Ιντζόγλου – Σταμάτης Καλαμιώτης – Νίκος Καράμπελας – Χρήστος Πατσατζόγλου – Κώστας Μανωλάς – Μιχάλης Τσαμουρλίδης – Ντίνο Ντρπιτς

Μέσοι: Πάπα Μπούπα Ντιόπ – Νέιθαν Μπέρνς – Λουίς Έντερ – Ρότζερ Γκερέιρο – Βίκτορ Κλωναρίδης – Λεονάρντο Ροντρίγκες Περέιρα – Μίγκελ Μάρκος Μαντέρα (“Μίτσελ”) – Σάββας Γκέντσογλου – Παντελής Καφές – Παναγιώτης Λαγός – Γρηγόρης Μάκος

Επιθετικοί: Νίκος Λυμπερόπουλος – Ίσμαελ Μπλάνκο – Νάτσο Σκόκο – Ράφικ Τζιμπούρ – Ναμπίλ Μπαχά – Σέρχιο Αμπντουραχμάνι – Γιώργος Νικόλτσης – Δημήτρης Φροξυλιάς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1011
1011b
Η σεζόν 2010-2011 ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες για την ΑΕΚ μιας δεν περίμενε κανείς ότι η ομάδα θα ήταν ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα. 15 τα νέα πρόσωπα με ηχηρότερη μετεγγραφή αυτή του ποδοσφαιριστή Ντιόπ μαζί με την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αρκετές και οι αποχωρήσεις με σημαντικότερες αυτές των Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Ζεράλντο Άλβες και Νέμεθ. Στο τιμόνι ο Μπάγεβιτς.
Η χρονιά ξεκινά τραγικά με πολλές ήττες στις 4 πρώτες αγωνιστικές που οδηγούν στη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή για να έρθει ο Μανόλο Χιμένεθ από την Ισπανία και τη Σεβίλλη ο οποίος ξεκινά με ένα απολαυστικό 0-4 στο Χαριλάου και μια σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού. Η ήττα από τον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική δίνει τέλος στις όποιες ελπίδες αναγέννησης δημιουργήθηκαν. Υπήρξε πάντως σχετικά καλό κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων εξαιτίας της παρουσίας σοβαρού προπονητή για πρώτη φορά μετά τον Σέρα Φερρέρ.
Το υπόλοιπο του πρώτου γύρου κυλά μέτρια και ξεχωρίζει η νίκη επί του Ολυμπιακού. Στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα δημιουργείται αναστάτωση εξ’ αιτίας της δωρεάν παραχώρησης του ποδοσφαιριστή Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό ενώ τονώνουν την ομάδα οι δανεισμοί των Ματέος από τη Ρεάλ Μαδρίτης και Μίτσελ από τη Μπέρμινχαμ καθώς και η μετεγγραφή του Μπαχά από τη Μάλαγα.
Η προσπάθεια το δεύτερο μισό της σεζόν επικεντρώνεται επιτυχώς στο κύπελλο, όμως στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ στιγματίζεται από βαρύτατες ήττες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μαύρες σελίδες του συλλόγου. Αρχικά από τον Ολυμπιακό Βόλου με 0-4 στο ΟΑΚΑ, αγώνας για τον οποίον κυκλοφόρησαν υπόνοιες στο διαδίκτυο περί στημένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ (παρεμπιπτόντως ο Ολ. Βόλου υποβιβάστηκε λόγω στημένων αγώνων) και από τον Ολυμπιακό Πειραιώς με 6-0 στο Καραϊσκάκη. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ με 4-0 στάθηκε ελάχιστη ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε έναν έτσι κι αλλιώς δευτερεύοντα αγώνα δεδομένου ότι διεξήχθη μεταξύ των αναμετρήσεων των 2 Δικεφάλων για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Στην κανονική διάρκεια η ΑΕΚ τερματίζει στην 3η θέση με διαφορά 23 βαθμών από τον πρώτο Ολυμπιακό.
ΤΑ PLAY OFF 2010/11
1011c
Στα Play Off που ακολούθησαν, η ΑΕΚ ξεκίνησε επικρατώντας του Ολ. Βόλου με 1-0 και στη δεύτερη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη απέναντι στον Παναθηναϊκό «εκτός έδρας» αν και εμφανώς καλύτερη. Ως συνήθως, επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στον ΠΑΟΚ με 3-0 στο ΟΑΚΑ για να γνωρίσει την ήττα στην Τούμπα με 2-1 αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, σε έναν αγώνα που η ΑΕΚ εξέφρασε πολλά και δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία. Η επόμενη αγωνιστική ήταν στον Βόλο απέναντι στην ομάδα του Αχιλλέα Μπέου που η ΑΕΚ έχασε με 1-0 αντιμετωπίζοντας εχθρική διαιτησία. Μετά τη λήξη του αγώνα η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση για το κύρος αυτού διότι όπως κατήγγειλε, ο τιμωρημένος Αχ. Μπέος εισήλθε στα αποδυτήρια. Έτσι η ΑΕΚ επικαλέστηκε την παράνομη είσοδο του Μπέου σε αγωνιστικό χώρο. Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, πιστή στη διαχρονική γελοιότητα που τη διέπει, δέχτηκε τα γεγονότα, απέρριψε όμως την ένσταση της ΑΕΚ υποστηρίζοντας ότι τα αποδυτήρια δεν είναι αγωνιστικός χώρος και ότι σε κάθε περίπτωση ο Μπέος βρέθηκε σε αυτά πριν τον αγώνα. Με αυτά ως δεδομένα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική και όντας αδιάφορη ηττήθηκε με 0-2 για να τερματίσει 3η στη βαθμολογία των Play Off.

Κύπελλο Ελλάδος 2010/11

Ο αρχιτέκτονας της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο, Μανόλο Χιμένεθ, υψώνει το τρόπαιο

Ο αρχιτέκτονας της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο, Μανόλο Χιμένεθ, υψώνει το τρόπαιο

Το κύπελλο Ελλάδας 2010/11 ήταν ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε η ΑΕΚ ύστερα από 9 ολόκληρα χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από την Κομοτηνή, η οποία στις 28/10 φορά τα χειμωνιάτικά της και ο Πανθρακικός υποδέχεται την ΑΕΚ υπό συνθήκες τσουχτερού κρύου, δυνατού και παγωμένου αέρα και έντονης βροχής. Τίποτε δεν πτοεί τον Ίσμαελ Μπλάνκο και την παρέα του οι οποίοι δίνοντας το δικό τους σόου περνάνε στην επόμενη φάση του κυπέλλου με το επιβλητικό 1-5 (Μπλάνκο 3, Καράμπελας, Λεονάρντο). Τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η ΑΕΚ λέει τα κάλαντα στο νεόδμητο AEL FC ARENA και κερνάει τους γηπεδούχους 4 γκολ (Μπλάνκο, Γεωργέας, Τζεμπούρ, Μανωλάς) για τα χρόνια πολλά. Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΛ και συνέχισε στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για offside στο πρώτο γκολ, όμως λόγω της τελικής διακύμανσης του σκορ, οι αιτιάσεις τους έμειναν άνευ σημασίας. Η κληρωτίδα για τη συνέχεια έβγαλε αθηναϊκό ντέρμπι και στις 19/01 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος εκτέλεσε δις την παλιά του ομάδα και η ΑΕΚ κυριαρχώντας απολύτως στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε τον αντίπαλό της να αντιδράσει σε καμία περίπτωση. Το τελικό 0-2 έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. Λανθασμένα όμως, καθώς η ρεβάνς υπήρξε δραματική.

 

Ο Μίτσελ μόλις έχει σκοράρει, πανηγυρίζει δείχνοντας τον ουρανό, ενώ σε πρώτο πλάνο ο Τζιμπρίλ Σισσέ δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη

Ο Μίτσελ μόλις έχει σκοράρει, πανηγυρίζει δείχνοντας τον ουρανό, ενώ σε πρώτο πλάνο ο Τζιμπρίλ Σισσέ δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη

Ενώ όλοι στην ΑΕΚ περίμεναν ένα εύκολο βράδυ για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, η πραγματικότητα διέψευσε τους πάντες. Στις 02/02 ο Παναθηναϊκός παρατάχτηκε επιθετικά αφού μόνον έτσι θα μπορούσε να ελπίζει στην πρόκριση. Από πολύ νωρίς ο Σισέ είναι απειλητικός, όμως και η ΑΕΚ απαντά με γκολ από το Λαγό στο 12’. Η διαφορά γίνεται 3-0 υπέρ της ΑΕΚ και όλα μοιάζουν τελειωμένα. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν το βάζει κάτω. Στο 21’ ισοφαρίζει (Σισέ) και στη συνέχεια επιβάλλεται πλήρως της ΑΕΚ και προηγείται με 1-2 (Ζιλμπέρτο Σίλβα) ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου. Η συνέχεια προμηνύεται δραματική και έτσι συμβαίνει. Ο Παναθηναϊκός πολιορκεί την ΑΕΚ και στο 63’ προηγείται με 1-3 (Βύντρα) παίρνοντας σκορ πρόκρισης. Οι οπαδοί της ΑΕΚ αποσβολωμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η ομάδα τους θα χάσει μια τέτοια πρόκριση και λίγοι εξ’ αυτών κάνουν την καθιερωμένη και παραδοσιακή πλέον εισβολή στον αγωνιστικό χώρο διακόπτοντας το παιχνίδι. Το παιχνίδι γίνεται ροντέο, η ΑΕΚ πιέζει με άναρχο ποδόσφαιρο αλλά αυτό δημιουργεί κενά στην άμυνά της, τα οποία ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται εξαπολύοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις και χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Η πίεση είναι τεράστια και στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ στο κέντρο. Ο Σάχα τρέχει να προωθηθεί για κεφαλιά και ο Μίτσελ κάνει ένα σουτ-γέμισμα. Ο Καρνέζης είναι εκτός θέσης και δέχεται ένα απίστευτο γκολ. Όλη η ΑΕΚ ξεσπά.

Ο Τραϊανός Δέλλας με την αδρεναλίνη στα κόκκινα πανηγυρίζει τρελά στην παγωμένη και αποσβολωμένη Τούμπα

Ο Τραϊανός Δέλλας με την αδρεναλίνη στα κόκκινα πανηγυρίζει τρελά στην παγωμένη και αποσβολωμένη Τούμπα

Στη φάση των ημιτελικών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έρχονται αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ στις 02/03. Το γήπεδο έχει πολύ κόσμο, όμως η ΑΕΚ δεν καταφέρνει να σκοράρει και μένει στο στείρο 0-0. Με τον ΠΑΟΚ σε σαφή αμυντικό προσανατολισμό και με την ΑΕΚ να κάνει πολλά λάθη στην επίθεση, το παιχνίδι στηρίχτηκε στη δύναμη και στερήθηκε ουσίας. Όταν στο 74’ και στο 76’ οι Λίνο και Ίβιτς των φιλοξενούμενων αποβλήθηκαν, ο ΠΑΟΚ απώλεσε κάθε σχεδιασμό και αμύνθηκε όπως-όπως καταφέρνοντας όμως να φυλάξει την εστία του ανέπαφη απέναντι στις ανούσιες επιθετικές ενέργειες της ΑΕΚ. 2 δοκάρια για την Ένωση και κανένα γκολ.
Οι άνθρωποι και οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ επιλέγουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα της ρεβάνς στην Τούμπα. Ο Τσιρίλο καλεί τους φίλους της ομάδας του να κάνουν την Τούμπα… οίκο ανοχής, δήλωση που αναγκάστηκε να αποσύρει. Οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ παρασύρονται σε κωμικές αρθρογραφίες, παρουσιάζοντας τον ΠΑΟΚ ως ακλόνητο φαβορί (ενώ καμία πραγματικότητα και καμία ιστορία δεν τους το επέτρεψε ποτέ) που θα περνούσε είτε με το καλό είτε με το κακό. Από την άλλη πλευρά, στην ΑΕΚ έχοντας το κεφάλι χαμηλά και όντας προσηλωμένοι στον στόχο τους, σχεδίασαν το παιχνίδι όπως έπρεπε και τελικά πήραν την πρόκριση χωρίς να αμφισβητηθούν στιγμή. Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή επέβαλε το παιχνίδι που ήθελε. Κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά από την άμυνά της και στο δεύτερο ημίχρονο χτύπησε με το καλημέρα. Το 0-1 του Δέλλα, έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ μιας και όλες οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ έβρισκαν στον Ντιόπ που έπνιγε τις επιθέσεις των Θεσσαλονικέων εύκολα. Στο 59΄ μια φωτοβολίδα από τη Θύρα 4 χτυπά το Σάχα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το 89’ όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο κυνηγώντας τους παίχτες της ΑΕΚ. Το παιχνίδι διεκόπη και η ΑΕΚ τελικά δέχτηκε να βγει στον αγωνιστικό χώρο για 10’’ ώστε να λήξει και τυπικά προκειμένου να προστατεύσει τον ΠΑΟΚ από βαρύτατη τιμωρία.

 

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

aekatro

Μετά από την εντυπωσιακή και γεμάτη ένταση πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδος, η Ένωση συναντά στον τελικό τον Ατρόμητο. Σίγουρα το όνομα του αντιπάλου δεν προσέδωσε την αίγλη ενός μεγάλου τελικού στον αγώνα, όμως το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν δίχως τίτλο για 9 χρόνια, είχε δημιουργήσει προσμονή στις τάξεις των φίλων της κι έτσι κόσμος από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταφτάνει στο ΟΑΚΑ. Τα εισιτήρια εξαντλούνται αμέσως από τους φίλους της ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ ντύνεται στα κιτρινόμαυρα. Η ένταση είναι μεγάλη και ήδη από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, οπαδοί εμπλέκονται σε συγκρούσεις στον στίβο του σταδίου και σε σχεδόν πολεμικό κλίμα, αρχίζει το ματς. Η ΑΕΚ δεν έχει καλά πατήματα και δεν καταφέρνει να πιέσει τον αντίπαλό της ο οποίος ξεκινά καλύτερα. Όλα αυτά μέχρι το 20’ οπότε και η ΑΕΚ αποκτά τον έλεγχο του αγώνα με τον Σκόκο να μεταφέρει με μαεστριά το παιχνίδι στην περιοχή των Περιστεριωτών. Στο 28’ ο Νάτσο σεντράρει και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά γράφει το 0-1 από θέση οφσάιντ. Το γκολ κακώς μέτρησε, παρ’ όλα αυτά η θέση του επιθετικού της ΑΕΚ δεν ήταν τόσο εκτεθειμένη ώστε να κατηγορηθεί για δόλο ο διαιτητής.
Λίγο αργότερα, στο 32’ ο Σκόκο αποχωρεί τραυματίας με δάκρυα στα μάτια που για την ατυχία του, μιας και ήθελε να είναι παρών σε όλον τον τελικό. Το ημίχρονο τελειώνει χωρίς κάτι ιδιαίτερο και στο 53’ ο Ατρόμητος χάνει σπουδαία ευκαιρία. Άμεση η απάντηση της ΑΕΚ 4’ αργότερα με δοκάρι και σουτ του Δέλλα από κοντά στη συνέχεια που καταλήγει εκτός εστίας. Η ΑΕΚ ελέγχει πλήρως το ρυθμό και οι κόποι της ανταμείβονται στο 77’ με γκολ από τον Μπαχά. Το τελειωτικό χτύπημα στον Ατρόμητο έδωσε ο Παντελής Καφές με πλασέ στο 85’.

Το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό

Το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό

Από το σημείο εκείνο, οι οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να αμαυρώσουν τη διαφαινόμενη κατάκτηση του κυπέλλου. Αρχικά δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον αγωνιστικό χώρο σε απόσταση ενός μέτρου από τις γραμμές. Σε ένα ανύποπτο σφύριγμα του διαιτητή εισβάλουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν λες και επρόκειτο για αγώνα τοπικής κατηγορίας και το παιχνίδι τελειώνει κακήν κακώς χωρίς να παιχτούν τα 8 λεπτά των καθυστερήσεων παρά μόνο τα 2. Ήταν αδύνατο να αλλάξει κάτι αλλά ο Ατρόμητος είχε απόλυτο δίκιο στα παράπονά του. Στη συνέχεια οι οπαδοί κινούνται επιθετικά σε εξέδρα που φιλοξενούσε τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου για να δεχτούν επίθεση από τους τελευταίους. Όταν η αστυνομία αποφάσισε να ασχοληθεί, ο αγωνιστικός χώρος καθάρισε σε 1’. Ήταν τόσο ανεξήγητα και άνευ λόγου τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, ώστε ακόμη και άτομα οργανωμένα στις σκληροπυρηνικές τάξεις των οπαδών της αγανάκτησαν με όσους συμμετείχαν σε αυτά και δικαιολόγησαν τη βία της αστυνομίας. Ακόμη και ο φυσικός ηγέτης της original 21 αισθάνθηκε την ανάγκη να αποδοκιμάσει όσους χάλασαν την εικόνα του τελικού. Σε ένα «πηγαδάκι» εκείνο το βράδυ ειπώθηκε κάτι πολύ σωστό: «Η ΑΕΚ είναι πλέον τόσο πολύ άρρωστη που δεν είναι άξια να πανηγυρίσει αξιοπρεπώς ένα κύπελλο».

30/04/2011, ΟΑΚΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ 0-3 / Διαιτητής ο Τάσος Κάκκος
(Λυμπερόπουλος 28’, Μπαχά 78’, Καφές 85’)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (65′ Μπρίτο), Καμαρά (90′ Σαμπού), Αναστασάκος
Προπονητής: Γιώργος Δώνης
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο (70’ Καφές), Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο (32’ Μπαχά), Λυμπερόπουλος.
Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ
video: http://www.youtube.com/watch?v=HJr2FRjOAtE

Η παρουσία στην Ευρώπη

Europa League Play Offs 2010/11

Η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League παρουσιάζεται ως ζωτικής σημασίας για μια ΑΕΚ που έχει ξεκινήσει ανάποδα τη σεζόν. Το επεισόδιο των οπαδών στο φιλικό της Καλλιθέας με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει αναστατώσει το εσωτερικό της ομάδας και ευτυχώς έρχεται μια “βολική” κλήρωση απένταντι στην αδύναμη Νταντί Γιουνάιτεντ. Η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Tannadice Park πλήρης και παρά τη μέτρια εμφάνιση φεύγει με τη νίκη, αφού οι Σκωτσέζοι μοιάζουν ανήμποροι να της δημιουργήσουν προβλήματα. Προηγείται με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου και απλώς διεκπεραιώνει το παιχνίδι αναζητώντας σποραδικά ένα δεύτερο γκολ που θα εδραιώσει την πρόκριση. Τα προβλήματα είναι άλλα και όχι ο αποκλεισμός της Νταντί…

aekdundee

19 Αυγούστου 2010
Νταντί Γιουνάιτεντ – ΑΕΚ 0-1 / Διαιτητής ο Κροάτης Μάριο Στραχόνια
Νταντί: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Ρόμπερτσον (82′ Κανταμέρτερι), Ντέιλι, Μπουαμπέν, Γκομίς, Κένεθ, Γουότσον, Γκούντβιλι.
Προπονητής: Πήτερ Χιούστον
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λαγός, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71′ Μπερνς), Σκόκο (89′ Έντερ), Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ (82′ Ντιόπ)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς

Στη ρεβάνς συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα και η ΑΕΚ κινδυνεύει ακόμη και να μηδενιστεί από την ΟΥΕΦΑ. Πρώτα αποκλείεται το ενδεχόμενο το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά στο ΟΑΚΑ, αφού αφ’ ενός επίκειται η συναυλία των U2 στο Στάδιο και αφ’ ετέρου η εταιρεία που συντηρεί τον αγωνιστικό χώρο κάνει λάθος υπολογισμούς και το γήπεδο μοιάζει με χωράφι με τον χλοοτάπητα να ξεκολλάει με το παραμικρό λόγω κακής επιλογής χώματος. Η ΑΕΚ αναζητά νέα έδρα και καταλήγει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Έχει υπολογίσει όμως χωρίς την ακατανόητα κομπλεξική συμπεριφορά των οπαδών του Πανιωνίου, οι οποίοι μόλις μαθαίνουν ότι επελέγη το γήπεδο του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, εισβάλλουν τη νύχτα στο ίδιο τους το γήπεδο και προκαλούν φθορές καθιστώντας το ακατάλληλο για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Σκάβουν τον αγωνιστικό χώρο, αφαιρούν τα δοκάρια, ανοίγουν τρύπες σε πολλά σημεία του γηπέδου και καταστρέφουν τα μπεκ ποτίσματος, όλα υπό την ανοχή του τότε ιδιοκτήτη της ομάδας τους, Κωνσταντίνου Τσακίρη. Στην ΑΕΚ και στην ΕΠΟ επικρατεί πανικός και τελικά έρχεται η πρόταση του Ολυμπιακού διά του Αντιπροέδρου του Γιάννη Μώραλη, το παιχνίδι να διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, υπό την αίρεση η ΑΕΚ να μην τυπώσει εισιτήρια και να παρευρεθούν στο γήπεδο μόνον οπαδοί της Νταντί! Μη έχουσα άλλη επιλογή, η διοίκηση της ΑΕΚ αποδέχεται τους εξευτελιστικούς όρους του Μώραλη και ουσιαστικά αγωνίζεται ωσάν τιμωρημένη σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, χάνοντας σημαντικά έσοδα και το σημαντικότερο, μέρος της αξιοπρέπειάς της, χωρίς να ευθύνεται η ίδια ούτε κατ΄ελάχιστο. Με αυτές τις συνθήκες, διεξάγεται ένα παιχνίδι στο “κρύο” Καραϊσκάκη, με την ΑΕΚ να ξεκινά πολύ δυνατά, να χάνει ευκαιρίες και τελικά να φτάνει στο γκολ με τη σημαντικότερη καλοκαιρινή μεταγραφή της, τον Μπάπα Μπούπα Ντιόπ. Χάνει κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια και διαπιστώνοντας ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης, ο Μπαγεβιτς αποφασίζει να κάνει δοκιμές στο β μέρος. Η εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο είναι κακή και οι Σκωτσέζοι αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεθαρρεύουν βγαίνοντας μπροστά. Με το ψηλό παιχνίδι τους και εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία της ΑΕΚ φτάνουν στην ισοφάριση στο 78′ και πλέον ψάχνουν μόνον ένα γκολ για να προκριθούν! Ποιος να το φανταζόταν… Τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι γίνεται γκραν γκινιόλ, οι Σκωτσέζοι γεμίζουν και ψάχνουν το γκολ που ευτυχώς δεν έρχεται στο 82′ στη σημαντικότερη ευκαιρία που χάνουν στο ματς. Το παιχνίδι τελειώνει, η ΑΕΚ προκρίνεται στους ομίλους εν μέσω γκρίνιας και προβληματισμού, ενώ θα μπορούσε να καθαρίσει την πρόκριση με 4 και 5 γκολ…

26 Αυγούστου 2010
ΑΕΚ – Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1 / Διαιτητής ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (46′ Γκέντσογλου), Γιάχιτς, Μανωλάς, Λαγός, Μάκος, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο (89′ Καράμπελας), Σκόκο, Τζεμπούρ (58′ Μπλάνκο)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Νταντί: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Σκοτ Ρόμπερτσον, Κανταμαρτέρι (49′ Γκουντγουίλι), Ντέβιντ Ρόμπερτσον (60′ Σουόνσον), Μπουάμπεν, Γκομίς (63′ Ντέιλι), Κένεθ, Γουότσον
Προπονητής: Πήτερ Χιούστον

Europa League 2010/11 – Group G

aekhajduk

Πρώτη αγωνιστική του ομίλου και στο ΟΑΚΑ έρχονται οι Κροάτες της άλλοτε κραταιάς Χάιντουκ. Η ΑΕΚ ξεκινά πολύ δυνατά, ψάχνει το γκολ και το βρίσκει πολύ γρήγορα στο 11′ με τον Ράφικ Τζεμπούρ. Παίζει καλό ποδόσφαιρο ικανοποιεί το κοινό της, αλλά μετά το εικοσάλεπτο ακολουθεί ανεξήγητη καθίζηση. Οι ακίνδυνοι Κροάτες ανεβαίνουν, πετυχαίνουν την ισοφάριση στο μισάωρο και το τελευταίο τέταρτο πιέζουν ακόμη και για δεύτερο γκολ. Ευτυχώς το ημίχρονο λήγει ισόπαλο και η ΑΕΚ εμφανίζεται εντελώς αλλαγμένη στην επανάληψη. Μπαίνει πολύ δυναμικά και σχεδόν άμεσα φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Τζεμπούρ αστοχεί στο πέναλτυ. Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίζεται και το πολυπόθητο 2-1 έρχεται στο 65′ από το Νίκο Λυμπερόπουλο. Χάνονται κι άλλες ευκαιρίες και το τρίτο έρχεται στο 89′. Καλό ξεκίνημα και υπολογισμοί πρόκρισης πλέον για την ΑΕΚ, σε ένα όμιλο που θυμίζει αρκετά…Τσάμπιονς Λιγκ.

16 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΕΚ – Χάιντουκ Σπλιτ 3-1 / Διαιτητής ο Ολλανδός Χέντρικους Μπας Νιχούις
(Τζεμπούρ 11′, Λυμπερόπουλος 65′, Σκόκο 89′ – Ίμπριτσιτς 29′ πεν.)
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές (74` Λεονάρντο), Μανωλάς, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς (70` Πατσατζόγλου), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (90`+2 Μπλάνκο), Δέλλας
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Χάιντουκ: Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Βέγιτς, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (67` Όρεμους), Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπούλκου (80` Τρέμποτιτς), Σαρμπίνι (61` Κοπ)
Προπονητής: Στάνκο Ποκλέποβιτς
video: http://www.youtube.com/watch?v=fztrHDz-Cgs

aekzenit2

Δεύτερη αγωνιστική και η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Petrovski της Αγίας Πετρούπολης για να αντιμετωπίσει την πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου, τη Ζενίτ, μια παλιά γνώριμο αφού μέσα στη δεκαετία η ΑΕΚ την έχει αντιμετωπίσει ακόμη 2 φορές. Από την ομάδα έχει παραιτηθεί ήδη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αφού το περιστατικό του καλοκαιριού δεν ξεπεράστηκε ποτέ, ενώ και οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές είναι κάκιστες και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα πάρα πολύ μέτριο. Ο Σταύρος Αδαμίδης αναζητά τον επόμενο προπονητή και την ομάδα κοουτσάρει στη Ρωσία ο παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της U21 Χριστόφορος (Μπλένταρ) Κόλα. Η εικόνα της ΑΕΚ είναι κακή, δέχεται γκολ πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό του αγώνα, την πληγώνει ο πρώην δικός της Μπρούνο Άλβες στο 13′ και από εκεί και ύστερα ο ρυθμός πέφτει. Σε μια αντεπίθεση μειώνει στο 37ο λεπτό με το Νίκο Λυμπερόπουλο, σχεδόν αμέσως όμως αποβάλλεται ο Νασούτι στο 41′ κάνοντας τραγικό λάθος που τον οδήγησε και σε πέναλτυ που μετέτρψε δύσκολα σε γκολ ο Λάζοβιτς. Το παιχνίδι στην επανάληψη ατονεί, η Ζενίτ φτάνει και σε τέταρτο γκολ στο 57′ και η ΑΕΚ “μαζεύει” το δείκτη του σκορ με ένα πέναλτυ του Παντελή καφέ στο 83′ για να χάσει τελικά με το τιμητικό 4-2.

30 Σεπτεμβρίου 2010
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – ΑΕΚ 4-2 / Διαιτητής ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς
(Χούμποτσαν 1′, Μπρούνο Άλβες 13′, Λάζοβιτς 43′ πεν., 57′ – Λυμπερόπουλος 37′, Καφές 83′ πεν.)
Ζενίτ: Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριανόβ, Ντενιζόβ (67′ Σιρόκοφ), Μπιστρόβ (78′ Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67′ Ροσίνα), Μπουκαρόβ
Προπονητής: Λουτσάνο Σπαλλέτι
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μάκος, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Σκόκο (81′ Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος (46′ Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58′ Ντιόπ)
Προπονητής: Χριστόφορος (Μπλένταρ) Κόλα
video: http://www.youtube.com/watch?v=qqBh3vv5TCI

aekanderlecht1

Η ΑΕΚ βρίσκει προπονητή στο πρόσωπο του Μανόλο Χιμένεθ και ταξιδεύει στο Constant Vanden Stock των Βρυξελλών στον Οκτώβριο, ουσιαστικά για να παίξει στα ίσια την πρόκριση εναντίον της Άντερλεχτ. Όλα πήγαν στραβά στο παιχνίδι, ο Χιμένεθ δεν ήξερε ακόμη την ομάδα, την παρέταξε με επιθετικό προσανατολισμό στηριζόμενος στην εκπληκτική εμφάνιση στο ντεμπούτο του (0-4 στο Βικελίδης εναντίον του Άρη) και εκτός των άλλων έχασε και το Νάτσο Σκόκο στο 22ο λεπτό από τραυματισμό. Μετά την έξοδο του αστεριού της, η ΑΕΚ κατέρρευσε και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δεχόμενη το πρώτο γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Δέχτηκε ακόμη δύο γκολ στα μέσα του δευτέρου μέρους και η υπόθεση πρόκριση κατέστη πολύ δύσκολη αποστολή.

21 Οκτωβρίου 2010
Άντερλεχτ – ΑΕΚ 3-0 / Διαιτητής ο Εσθονός Χάανες Κάασικ
(Μπουσουφά 31′, Λουκάκου 71′, Γιουχάζ 75′)
Άντερλεχτ: Προτό, Μάζουχ, Ντεσάχ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66′ Ματίας Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκακού (79′ Τσαβαρία), Κλιέσταν, Γιούχας, Ζιλέ
Προπονητής: Άριελ Γιάκομπς
ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Μάκος (46′ Τζεμπούρ), Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ (64′ Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο (22′ Μπερνς), Δέλλας, Γκέντσογλου
Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ
video: http://www.youtube.com/watch?v=bGNK7YP7_Vg

Europa League 2010/11 – Group G

aekanderlecht1

Η ΑΕΚ υποδέχεται την 4η αγωνιστική τους Βέλγους στο ΟΑΚΑ, έχοντας στο μυαλό μόνο τη νίκη που θα της επιτρέψει να κάνει όνειρα πρόκρισης. Ξεκινά δυνατά και επιθετικά, χάνει τουλάχιστον 3 κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δεν ανησυχεί σχεδόν ποτέ από τους αγνώριστους σε σχέση με τον πρώτο αγώνα Βέλγους. Το γκολ δεν έρχεται και στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ ανεβάζει την ομάδα ακόμα ψηλότερα αναζητώντας το γκολ και γιατί όχι την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα που θα έδινε στην ΑΕΚ το πλεονέκτημα. Το γκολ έρχεται με το πέναλτι του Μπλάνκο στο 48′ και κάπου εκεί οι Βέλγοι μπροστά στο φάσμα της βαριάς ήττας ξυπνάνε από το λήθαργο και αρχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Στην αρχή ισορροπούν και δεν αργούν να βγουν μπροστά για την ισοφάριση, την οποία βρίσκουν πολύ σύντομα, στο 55ο λεπτό, μετά από τραγικό λάθος των Μανωλά-Νασούτι. Δεν αρκέστηκαν στην ισοφάριση και με την ΑΕΚ πελαγωμένη έψαξαν ακόμη και δεύτερο γκολ, το οποίο ευτυχώς δεν ήρθε χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Σεμπάστιαν Σάχα. Η πρόκριση στους “32” μετά από αυτήν την εντός έδρας ισοπαλία, άρχισε να απομακρύνεται επικίνδυνα.

4 Νοεμβρίου 2010
ΑΕΚ – Άντερλεχτ 1-1 / Διαιτητής ο Ελβετός Σασά Κεβέρ
(Μπλάνκο 48′ πεν. – Πόλακ 55′)
ΑΕΚ: Σάχα, Νταντόμο, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Καφές, Γκέντσογλου (87′ Mάκος), Λαγός (73′ Φροξυλιάς), Λεονάρντο (66′ Εντερ), Τζεμπούρ, Μπλάνκο
Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ
Άντερλεχτ: Προτό, Μαζού, Λέγιακς, Πολάκ (77′ Σουάρες), Μπουσουφά (68′ Κανού), Λεγκεάρ (90′ Μπαμπαγκίντα), Λουκάκου, Κουγιατέ, Κλεστάν, Γιουχάζ, Ζιλέ
Προπονητής: Άριελ Γιάκομπς

aekhajduk

Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ μπαίνει πολύ δυνατά στο βούρκο του Poljud Stadion στο Σπλιτ και είναι αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και να κρατήσει την πρόκριση στα χέρια της την τελευταία αγωνισιτκή εναντίον της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ. Παρά το δοκάρι του Σαρμπίνι στο 3′, ο φρενήρης ρυθμός που επέβαλε η ΑΕΚ, ανάγκασε και τους Κροάτες σε ανοιχτό ματς το οποίο ευνόησε την υπερ-επιθετική ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, το γκολ όμως δεν ερχόταν. Οι Κροάτες καταφεύγουν στο πολύ σκληρό παιχνίδι (τελείωσαν το ματς με 5 κίτρινες κάρτες) η ΑΕΚ όμως εκείνη τη βραδιά ήταν ασυγκράτητη: ο Νάτσο Σκόκκο έχει επιστρέψει και αφού τριπλάρει 3 αντιπάλους κερδίζει το πέναλτι και το μετατρέπει σε γκολ. 0-1 στο 50ο λεπτό, όμως η ΑΕΚ δε σταματά: δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα με τον Μανωλά, μετά από συστημένη εκτέλεση κόρνερ και πάλι του σεληνιασμένου Νάτσο Σκόκο. Η ΑΕΚ δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της στο 84′ Λεονάρντο και Μπλάνκο αλλάζουν όμορφα τη μπάλα και ο τελευταίος δε δυσκολεύεται να πλασάρει και να γράψει το 0-3. Οι Κροάτες το μόνο που καταφέρνουν να πετύχουν είναι να μειώσουν στην εκπνοή με τον Μπούλιατ. Πλέον η πρόκριση ήρθε πιο κοντά, αφού στο άλλο παιχνίδι η Ζενίτ επιβλήθηκε της Άντερλεχτ με 3-1 και η ΑΕΚ αναζητά έναν βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι για να προκριθεί ως δεύτερη του ομίλου.

1 Δεκεμβρίου 2010
Χάιντουκ – ΑΕΚ 1-3 / Διαιτητής ο Άγγλος Μάικ Ντην
(Μπούλιατ 90′ – Σκόκο 50′ πεν., Μανωλάς 61′, Μπλάνκο 84′)
Χάιντουκ: Ραντόσεβιτς, Λιούμπισιτς (53′ Άντριτς), Μπούγιατ, Ιμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τόμασοφ (53′ Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Ορεμους, Μάλοτσα, Σαρμπίνι
Προπονητής: Στάνκο Ποκλέποβιτς
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Γιάχιτς, Δέλλας, Μάκος, Γκέντσογλου, Καράμπελας, Ντιόπ, Μπερνς (70′ Λαγός), Σκόκο (76′ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80′ Μπλάνκο)
Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ
video: http://www.dailymotion.com/video/xfw6wp_pagritianews-gr-χάιντουκ-αεκ-1-3_news

aekzenit2

Τελευταία αγωνιστική του ομίλου λοιπόν και ο κόσμος της ΑΕΚ δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σημασία μιας ευρωπαϊκής πρόκρισης για την ΑΕΚ. Παρ’ότι η ομάδα έχει κερδίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έχει διαλύσει τη Λάρισα με 4-0, ο πλανήτης ΑΕΚ ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την ομάδα. Ο καθένας ακολουθεί την ατζέντα του, η διοίκηση απασχολείται με “επενδυτές”, τα ΜΜΕ ασχολούνται ακόμη με τον Μπάγεβιτς και ειρωνεύονται τον Χιμένεθ που τον αντικατέστησε, οι οργανωμένοι ρίχνουν όλο το βάρος στα ερασιτεχνικά τμήματα και ο απλός κόσμος γενικότερα μοιάζει κουρασμένος και ξενερωμένος από τις καταστάσεις που βιώνει ο οργανισμός. Σε αυτό το κλίμα, η Ζενίτ έρχεται στο ΟΑΚΑ με διάθέση να μην ιδρώσει και πολύ, γεγονός που οδηγεί σε ένα ήρεμο και ήσυχο πρώτο μέρος με το 0-0 να βολεύει άπαντες. Οι παίκτες της ΑΕΚ στο τελευταίο πραγματικό ραντεβού με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας, αποδεικνύονται λιγόψυχοι, παρουσιάζονται υπέρ το δέον αγχωμένοι και μοιάζουν ανήμποροι ακόμη και να κρατήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα, πολλώ δε να κερδίσουν το παιχνίδι. Ο δυσαρεστημένος από τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Ίσμαελ Μπλάνκο, χάνει και πέναλτυ στο 40ο λεπτό, προφανώς σκεπτόμενος τα 700 χιλιάδες ευρώ που του είχε υποσχεθεί ο Κώστας Αντωνίου 6 μήνες πριν για να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Μετά την απώλεια του πέναλτι, η ΑΕΚ βυθιστηκε αύτανδρη πλην του Σκόκο ο οποίος προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να νικήσει την άμυνα της Ζενίτ. Όλα τελείωσαν στο 67ο λεπτό με το καταπληκτικό γκολ του Αλεσάντρο Ροζίνα και η Ζενίτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε μια από τις πλέον ξεκούραστες νίκες της στο 88ο λεπτό με το γκολ του Ιγκόρ Ντενίσοφ. Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αποδεικνύεται ανεπαρκής να διαφυλάξει το ευρωπαϊκό της πρεστίζ που αρχίζει και ξεθωριάζει πλέον επικίνδυνα. Η Άντερλεχτ όπως αναμενόταν κερδίζει τη Χάιντουκ στις Βρυξέλλες και έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, περνάει στον επόμενο γύρο.

16 Δεκεμβρίου 2010
ΑΕΚ – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-3 / Διαιτητής ο Γάλλος Σαίντ Εϊνζιμί
(Μπουχάροφ 43′, Ροζίνα 67′, Ντενίσοφ 88′)
ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας (74′ Ντιόπ), Καράμπελας, Γκέντζογλου (54′ Μπερνς), Καφές, Μάκος (80′ Λεονάρντο), Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο
Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ
Ζενίτ: Μαλαφέεβ, Λούκοβιτς, Άλβες, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιροκόβ, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (78′ Ιονόβ), Ροζίνα, Μπουχαρόβ (83′ Κανουνικόβ), Λάζοβιτς (74′ Χούστι)
Προπονητής: Λουτσάνο Σπαλλέτι

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Group G – Europa league 2010/11

post-3-14425775896318