Περίοδος 2003-2004

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2003-04
Πρόεδροι: Χαρίλαος Ψωμιάδης – Ιωάννης Γρανίτσας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΡΟΣΤΕΡ

Προπονητές: Ντούσαν Μπάγεβιτς (Dusan Bajevic) – 2η Σεζόν (1η έως 18η αγωνιστική) – Μελέτης (Τάκης) Περσίας (υπηρεσιακός) (19η αγωνιστική) – Ίλιε Νουμιτρέσκου (Ilie Dumitrescu) (20η αγωνιστική έως τέλος σεζόν)

Τερματοφύλακες: Διονύσης Χιώτης – Χρυσόστομος Μιχαηλίδης – Σωτήρης Λυμπερόπουλος – Γιάννης Αραμπατζής

Αμυντικοί: Μιχάλης Καψής – Μιχάλης Κασάπης – Νίκος Κωστένογλου – Βασίλης Μπορμπόκης – Νίκος Γεωργέας – Κόφι Αμπονσά – Μίχελ Κρέεκ – Γρηγόρης Τόσκας – Στέλιος Μαιστρέλλης – Στάθης Κάππος – Γκόραν Ποπόφ – Δημήτρης Καραμέρης – Βαγγέλης Μόρας – Παναγιώτης Στεργιάτος

Μέσοι: Βασίλης Λάκης – Βασίλης Τσιάρτας – Χρήστος Μαλαδένης – Κώστας Κατσουράνης – Θοδωρής Ζαγοράκης – Γρηγόρης Γεωργάτος – Μίλεν Πετκόφ – Δημήτρης Καραμέρης – Ιβάν Ρούσεφ – Νίκος Πορτουλίδης – Χρήστος Τσεβάς

Επιθετικοί: Ίλια Ίβιτς – Σωτήρης Κωνσταντινίδης – Νίκος Λυμπερόπουλος – Γιάννης Οκκάς – Δημήτρης Ναλιτζής – Χρήστος Κωστής – Τάσος Θάνος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
0304a
0304b2
Το καλοκαίρι του 2003 ξεκινάει με έντονα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα για την ομάδα, για μια ακόμα σεζόν στην ιστορία της.
Η διοίκηση πρωτοδικείου προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη την ΠΑΕ μετά και την “λαίλαπα” Ψωμιάδη και τα πράγματα δείχνουν πολύ δύσκολα, ενώ αποχωρεί και το “αστέρι” της ομάδας Ντέμης Νικολαίδης για την Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλα δείχνουν απογοητευτικά, αλλά ξαφνικά, μέσα στο καλοκαίρι, το κλίμα αντιστρέφεται αφού γίνονται κάποιες δυνατές μεταγραφές. Έρχεται στην ομάδα ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αποκτάται ο Γιάννης Οκκάς (βοηθάει και ο εξωδιοικητικός τότε Δημήτρης Μελισσανίδης για αυτές τις μεταγραφές), ενώ μένουν και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του πολύ καλού ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς (παρότι οι περισσότεροι έδειχναν αρχικά έτοιμοι προς αποχώρηση). Αποτέλεσμα των παραπάνω, μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ να μην διστάζει να χαρακτηρίσει την ομάδα “Dream Team” για το πλήρες υλικό της.
Το υλικό είναι πράγματι θεωρητικά πολύ καλό, αλλα το κλίμα είναι πολύ άσχημο κι έτσι η ομάδα παρουσιάζει τελικά κάκιστη εικόνα. Παίκτες απλήρωτοι, Μπάγεβιτς σε μόνιμη πλέον κόντρα με μερίδα οπαδών και χωρίς από την άλλη να δείχνει ότι είναι ο προπονητής του παρελθόντος και σαν μην έφταναν όλα αυτά η ομάδα περιφέρεται σε διάφορα γήπεδα της Αττικής (όπως τα Λιόσια και η Ν. Σμύρνη) αφού το στάδιο Ν. Γκούμας έχει πλέον κατεδαφιστεί.
Αποτέλεσμα η παραίτηση Μπάγεβιτς μετά και την 18η αγωνιστική, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον ρουμάνο Ντουμιτρέσκου και τελικά η κατάληψη της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα με τους παίκτες να παρουσιάζονται πολύ κατώτεροι της θεωρητικής αξίας τους και την ομάδα να δείχνει ασύνδετη και αδύναμη καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ταυτόχρονα η κατάσταση στα οικονομικά και διοικητικά της ομάδας δείχνει να έχει φτάσει σε οριακά σημεία με αποτέλεσμα να απειλείται πλέον και η ίδια η ύπαρξη της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Πρώτος σκόρερ της κακής αυτής σεζόν στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με 13 γκολ, ενώ 10 γκολ πέτυχε ο Βασίλης Λάκης.
Από τις λίγες ευχάριστες στιγμές, η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού με 0-1, με γκολ του Βασίλη Λάκη. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη το Ακράτητος-ΑΕΚ 2-7.
Πρωταθλητής της σεζόν ο Παναθηναικός με 77 βαθμούς (22 βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ).

* Στο Κύπελλο Ελλάδας η ΑΕΚ αποκλείεται στον ημιτελικό από τον (νταμπλούχο τελικά) Παναθηναικό.
Αποκλείει αρχικά την Δόξα Δράμας (Δόξα Δράμας-ΑΕΚ 0-4, ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 3-0) και τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας ΑΕΚ 0-2, ΑΕΚ-Αγροτικός Αστέρας 2-2) και στην συνέχεια κληρώνεται με τον Ηρακλή.
Η “Ένωση” κερδίζει με 1-0 στο γήπεδο των Λιοσίων με πέναλτυ του Τσιάρτα στο 4′ και στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης επικρατεί και πάλι, αυτή την φορά με 2-3 (Οκκάς 28′, Λυμπερόπουλος 64′, Λυμπερόπουλος 77′).
Στον ημιτελικό η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναικό. Πρώτο ματς στο “Απόστολος Νικολαίδης” ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-2 (Μπασινάς 29′, Ολισαντέμπε 92′ – Κατσουράνης 20′, Λάκης 88′) με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ προς το τέλος του αγώνα.
Στην ρεβάνς των Λιοσίων οι κιτρινόμαυροι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων, χάνουν τελικά με 0-1 (Γκούμας 9′) και αποκλείονται από τον τελικό.
Κυπελλούχος της σεζόν ο Παναθηναικός που κέρδισε στον τελικό της Ν. Σμύρνης τον Ολυμπιακό με 3-1 (Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου -2- / Τζιοβάνι).


Champions League 2003/04 – Προκριματικός Γύρος
aekgrass
Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για δεύτερη συνεχή σεζόν στους ομίλους του Champions League και η ανάγκη να συμβεί κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική για οικονομικούς λόγους, αφού η ομάδα αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Στον δρόμο της η ελβετική Γκρασχόπερς και οι κιτρινόμαυροι (του θεωρητικά σαφώς καλύτερου υλικού) θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση.
Πρώτο ματς στο “Hardturm” και η Ένωση δεν εμφανίζεται έτοιμη για το ματς. Ο Μπάγεβιτς κατεβάζει μια εντελώς συντηρητική διάταξη και οι ελβετοί έχουν την υπεροχή και 2 δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο (16′ και 27′ με Νούνιεζ και Πέτριτς αντίστοιχα). Η είσοδος Γεωργάτου και Οκκά στην επανάληψη κάνει κάπως πιο απειλητική επιθετικά την ομάδα και μάλιστα ο Οκκάς χάνει δύο ευκαιρίες στο 73′ και στο 82′. Στο 83′ όμως η ελβετική ομάδα σκοράρει με κεφαλιά του Νόυνιεζ, το ματς τελειώνει 1-0 και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την ελληνική ομάδα.
13 Αυγούστου 2003
Γκρασχόπερς – ΑΕΚ 1-0 / Διαιτητής ο Ερίκ Πουλά (Γαλλία)
(Νούνιεζ 83´)
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ: Μπόρερ, Λιχστάινερ, Γκαμπόα, Καστίγιο, Μιτρέσκι, Ταραράτσε, Σπίχερ, Τσατρούκ, Εδουάρδο (85′ Μάγκρο), Νούνιεζ, Πέτριτς
Προπονητής: Μαρσέλ Κόλερ
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου (66′ Γεωργάτος), Γεωργέας, Καψής, Κασάπης, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Μαλαδένης (88′ Μόρας), Τσιάρτας, Ίβιτς (66′ Οκκάς)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς

Η ρεβάνς της Αθήνας γίνεται στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαίδης” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (αφού η ΑΕΚ δεν έχει σταθερή έδρα μετά το γκρέμισμα του γηπέδου της).
Η ΑΕΚ μπαίνει πάρα πολύ δυνατά στο ματς και με κεφαλιές των Κατσουράνη και Λυμπερόπουλου (ο οποίος κάνει μια μικρή πρώτη απόσβεση των χρημάτων της μεταγραφής του) παίρνει ήδη σκορ-πρόκρισης στο 25′. Στην συνέχεια ένα αυτογκόλ του Καστίγιο (στο 39′) δείχνει φαινομενικά ότι η ΑΕΚ έχει ήδη προκριθεί. Στο δεύτερο μέρος όμως αρχίζουν οι αυτοκτονικές τάσεις. Γκολ του Νούνιεζ με φάουλ στο 68′, χαμένο πέναλτυ (άουτ) του Λυμπερόπουλου στο 76′ και στα τελευταία λεπτά η ελβετική ομάδα (παρότι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του μοιραίου της παίκτη Καστίγιο στο 73′) πίεσε αισθητά την ελληνική ομάδα χωρίς τελικά να καταφέρει να πετύχει το γκολ που θα της έδινε και την πρόκριση. Κορυφαίοι παίκτες για την ΑΕΚ οι Κατσουράνης, Μπορμπόκης και Ζαγοράκης και τέλος καλό για την ομάδα της ΑΕΚ, παρά τον αγχώδη τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή η πρόκριση.

27 Αυγούστου 2003
ΑΕΚ – Γκρασχόπερς 3-1 / Διαιτητής ο Λουσίλιο Καρντόσο Κόρτεζ Μπατίστα (Πορτογαλία)
(Κατσουράνης 20′, Λυμπερόπουλος 25′, Καστίγιο αυτ. 39′ – Νούνιεζ 68′)
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Καψής, Αμπονσά, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (60´ Ναλιτζής), Τσιάρτας (53´ Μαλαδένης), Λυμπερόπουλος (80´ Κωστένογλου), Οκκάς
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ: Μπορέρ, Λιχτστάινερ (80´ Γκάνε), Καστίγιο, Γκαμπόα, Σπίχερ, Μάγκρο (55´ Τσατρούκ), Ταραράτσε, Μιτρέσκι, Εδουάρδο (46´ Άλφρεντ), Νούνιεζ, Πέτριτς
Προπονητής: Μαρσέλ Κόλερ

Champions League 2003/04 – Group C1η Αγωνιστική – 17 Σεπτεμβρίου 2003 – Γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης
aekdepor 
Η ΑΕΚ βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Μονακό, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Αιντχόβεν και το πρώτο ματς είναι εναντίον των ισπανών στην Αθήνα.
Η ισπανική ομάδα μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και προηγείται στο 13′ με σουτ του Παντιάνι. Η Ντεπορτίβο έχει την υπεροχή στο πρώτο μέρος και μάλιστα ζητάει πέναλτυ που δεν της δίνεται σε χέρι του Μόρα. Στην επανάληψη η ΑΕΚ ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της, πιέζει και χάνει καλή ευκαιρία στο 67′ (κεφαλιά του Οκκά μπλόκαρε ο Μολίνα). Τελικά ένα σουτ του Βασίλη Τσιάρτα στο 85′ κάνει το 1-1, ενώ στα τελευταία λεπτά η ελληνική ομάδα πίεσε ανεπιτυχώς και για δεύτερο γκολ, κερδίζοντας τελικά τις εντυπώσεις του δευτέρου μέρους του αγώνα.
ΑΕΚ – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-1 / Διαιτητής ο Τόμας Μίκαελ ΜακΚάρυ (Σκωτία)
(Τσιάρτας 85′ – Παντιάνι 12′)
ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Καψής (20` Μόρας), Κρέεκ (83` Ναλιτζής), Γεωργέας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσιάρτας, Λυμπερόπουλος (63` Ίβιτς), Οκκάς
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Ρομέρο, Έκτορ, Ναϊμπέτ, Αντράντε, Μ.Σίλβα, Βίκτορ, Σέρχιο (66` Ντούσερ), Βαλερόν, Λούκε (71` Τριστάν), Παντιάνι (81` Σκαλόνι)
Προπονητής: Χαβιέ Ιρουρέτα

2η Αγωνιστική – 30 Σεπτεμβρίου 2003 – Stade Louis ΙΙ 
aekmonaco2
Ο επόμενος αγώνας είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην πολύ δυνατή (και μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού) Μονακό του Άκη Ζήκου, στο στάδιο Λουί Ντε.
Η ΑΕΚ είχε ήδη αρχίσει να δείχνει κάκιστη εικόνα στην Ελλάδα (και τα περί “dream team” του καλοκαιριού είχαν αρχίσει να αποκτούν πλέον ειρωνική αντιμετώπιση) κι ο Μπάγιεβιτς έλεγε πριν το ματς “άλλο Ελλάδα, άλλο Ευρώπη” προσπαθώντας να έχει μια καλύτερη πορεία τουλάχιστον στα ευρωπαικά ματς. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σε μαύρα χάλια και πάλι και έγινε σάκος του μποξ για την ομάδα του πριγκιπάτου του Μονακό. 2 γκολ από Ζιουλί και Μοριέντες στο πρώτο ημίχρονο και άλλα 2 από Μοριέντες και Πρσο στο δεύτερο διέλυσαν την ελληνική ομάδα που γλίτωσε τα ακόμα χειρότερα σε κάποιες φάσεις. Σε τραγική κατάσταση σχεδόν όλη η ΑΕΚ (με μικρές εξαιρέσεις τους Γεωργάτο και Οκκά) και κυρίως η άμυνά της και ο Χιώτης, θα μπορούσε να φύγει με ακόμα πιο βαρύ σκορ από το παιχνίδι.
Μονακό – ΑΕΚ 4-0 / Διαιτητής ο Στέφανο Φαρίνα (Ιταλία)
(Ζιουλί 23′, Μοριέντες 27′, 56′, Πρσο 86′)
ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Ζιβέ, Σκιλάτσι, Ροντρίγκες, Εβρά, Ζήκος, Μπερναρντί, Ροτέν (85′ Πλασίλ), Ζιουλί, Μοριέντες (76′ Πρσο), Αντεμπαγιόρ (69′ Σισέ)
Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ
ΑΕΚ: Χιώτης, Κρέεκ (14′ Κωστένογλου), Μόρας (61′ Τσιάρτας), Αμπονσά, Γεωργέας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (75′ Κασάπης), Μαλαδένης, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος, Οκκάς.
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
Video: http://dai.ly/xxqkc1

3η Αγωνιστική – 21 Οκτωβρίου 2003 – Γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης
aekpsv2 
Για την 3η αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετώπισε την ομάδα της Αιντχόβεν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Με πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, ασύνδετη και άνευρη δέχεται φυσιολογικά γκολ στο 36′ (από λάθος του Κασάπη και διπλή προσπάθεια απέναντι στον Μιχαηλίδη του Λούσιους). Στην επανάληψη και παρά τις αλλαγές (μπήκαν στον αγώνα Λάκης, Ίβιτς και Μπορμπόκης) οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να πιέσουν ιδιαίτερα (αντίθετα απειλήθηκαν αλλά βρέθηκε σε καλή βραδυά ο Μιχαηλίδης), ενώ όλα ουσιαστικά έδειξαν να τελειώνουν μετά την αποβολή του Αμπονσά στο 66′.
ΑΕΚ – Αιντχόβεν 0-1 / Διαιτητής ο Λέσλι Ίρβαιν (Ιρλανδία)
(Λούσιους 36′)
ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Ζαγοράκης, Οκκάς, Τσιάρτας, Ρούσεφ (Λάκης 60′), Γεωργέας, Κασάπης (Μπορμπόκης 76′), Αμπονσά, Κατσουράνης, Καψής, Λυμπερόπουλος (Ίβιτς 60′)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
AINTXOBEN: Βατερέους, Όιερ, Λι, Μπούμα, Κέζμαν, Ρόμπεν, Φόγκελ, Λούσιους, Ρόμενταλ, Ντε Γιόνγκ, Χόφλαντ (Κόλιν 63′)
Προπονητής: Γκούους Χίντινκ
Video: http://youtu.be/qys4oOQuRGE
4η Αγωνιστική – 5 Νοεμβρίου 2003 – Philips Stadion
aekpsv2 (1)
Επόμενο παιχνίδι με την Αιντχόβεν στο Φίλιπς Στάντιον. Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για νέα ήττα, αλλά εμφανίζεται και πάλι σε τραγική κατάσταση. Σε παθητικό ρόλο από την αρχή του αγώνα, με ασταθή άμυνα, γλιτώνει στο πρώτο ημίχρονο με λευκή ισοπαλία, αλλά στην επανάληψη 2 γκολ των Μπούμα με κεφαλιά στο 51′ και Ρόμπεν με σουτ στο 63′ τελειώνουν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε η ΑΕΚ και έχει απλά να διαμαρτύρεται για ένα κακώς ακυρωθέν γκολ του Βασίλη Τσιάρτα. Η ΑΕΚ μετά από αυτο το ματς είναι ουσιαστικά εκτός συνέχειας Champions League.
Αιντχόβεν – ΑΕΚ 2-0 / Διαιτητής ο Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)
(Μπούμα 51′, Ρόμπεν 63′)
ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ: Βατερέους, Όιερ, Λι, Μπούμα, Κόλιν, Χόφλαντ, Ντε Γιόνγκ, Λούσιους, Παρκ, Ρόμπεν, Κέζμαν
Προπονητής: Γκούους Χίντινκ
ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κασάπης, Μόρας, Κωστένογλου, Γεωργέας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Ρούσεφ (32′ Τσιάρτας), Λάκης (70′ Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Οκκάς (78′ Ίβιτς)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς

5η Αγωνιστική – 25 Νοεμβρίου 2003 – Estadio Riazor 
aekdepor (1)
Για την 5η αγωνιστική η Ένωση διεκδικεί τις τελευταίες της πιθανότητες να συνεχίσει στο ΟΥΕΦΑ. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι απογοητευτικό, χωρίς πάντως οι κιτρινόμαυροι να είναι τόσο αρνητικοί όσο στα προηγούμενα ματς. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Τσιάρτα στο 13′, αλλά οι ισπανοί ήταν αυτοί που σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο με τον Έκτορ (23′). Η ΑΕΚ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά οι τελικές επιλογές ήταν κακές. Ταυτόχρονα η (για ένα ακόμα παιχνίδι) κάκιστη συμπεριφορά της αμυντικής γραμμής και η αρνητική ανασταλτική λειτουργία στο κέντρο, επέτρεψαν στην Ντεπορτίβο να έχει κάποια δυνατά ολιγόλεπτα ξεσπάσματα. Τελικά δύο ακόμα γκολ στην επανάληψη (από Βαλερόν και Λούκε) έφεραν μια ακόμα οδυνηρή ήττα και την ελληνική ομάδα εκτός Ευρώπης.
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – ΑΕΚ 3-0 / Διαιτητής ο Μάικλ Ράιλι (Αγγλία)
(Έκτορ 23′, Βαλερόν 51′, Λούκε 71′)
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Σέζαρ (72′ Ρομέρο), Παντιάνι, Σέρχιο, Φραν, Αντράντε, Καπντεβίλα, Βίκτορ (69′ Σκαλόνι), Βαλερόν (59′ Λούκε), Ντούσερ, Έκτορ
Προπονητής: Χαβιέ Ιρουρέτα
ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης, Ζαγοράκης, Οκκάς (77′ Κωνσταντινίδης), Τσιάρτας, Κασάπης (44′ Κωστένογλου), Αμπονσά, Κατσουράνης, Λάκης (73′ Πετκόφ), Καψής, Ναλιτζής
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
Video: http://dai.ly/xxrc4j

6η Αγωνιστική – 10 Δεκεμβρίου 2003 – Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης
aekmonaco2 (1)
Τυπική διαδικασία το τελευταίο ματς για την Ένωση απέναντι στους (επίσης αδιάφορους αφού έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση) Μονεγάσκους της Μονακό. Η ΑΕΚ προσπαθει απλά να κάνει ένα καλό παιχνίδι για να ικανοποιήσει λίγο και τον κόσμο της που πικράθηκε πολύ αυτή την σεζόν (και) στον θεσμό του Champions League. Καλές ευκαιρίες του Τσιάρτα στο 8′ και του Μπεναρντί στο 18′ (απέκρουσαν τα σουτ οι δύο τερματοφύλακες) και στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα πέφτει κατακόρυφα. Η ΑΕΚ προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει την πρώτη της νίκη στον θεσμό, έχασε ευκαιρίες με Λάκη, Μπορμπόκη, Τσιάρτα, αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Τελικός απολογισμός για τους κιτρινόμαυρους εντελώς απογοητευτικός: τελευταία θέση με 2 ισοπαλίες και 4 ήττες και με γκολ 1-11.
ΑΕΚ – Μονακό 0-0 / Διαιτητής ο Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
ΑΕΚ Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης, Ζαγοράκης, Κρέεκ, Οκκάς (Κωνσταντινίδης 82′), Τσιάρτας, Μόρας, Κατσουράνης, Λάκης (Ναλιτζής 56′), Καψής, Λυμπερόπουλος (Μαλαδένης 69′)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
ΜΟΝΑΚΟ: Σίλβα, Εβρά, Ιμπάρα (Καρόλ 75′), Πλασί, Μπερναντί, Μοριέντες, Σισί, Σκιλάτσι, Αντεμπαγιόρ (Καμαρά 63′), Ροντρίγκεζ, Ζιβέ
Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Champions League 2003/04 – Group C
 grC