Δημήτρης Ανάκογλου

Δημήτρης Ανάκογλου – (2013/2016)

Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1991 στις Σέρρες και αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Από το 2008 έως τον Ιανουάριο του 2013 αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανσερραικού έχοντας 89 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα και αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις, ενώ αγωνίστηκε και στις εθνικές ομάδες U19 και U21.
Κατά την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη του 2013 ΑΕΚ και Παναθηναικός ενδιαφέρθηκαν έντονα για την απόκτησή του και τελικά η (ευρισκόμενη πλέον σε τραγική οικονομική και αγωνιστική κατάσταση) ΑΕΚ καταφέρνει -προς έκπληξη πολλών- να τον κάνει δικό της. Η ΑΕΚ εκείνη την χρονιά είχε την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της με τον υποβιβασμό της (τελικά) στην Footbal League, αλλά ο Ανάκογλου έδειξε κάποια θετικά στοιχεία στα 3 ματς που αγωνίστηκε.
Έτσι με την πτώχευση της ομάδας το καλοκαίρι του 2013 και το νέο ξεκίνημα από το πρωτάθλημα της Football League 2, του ζητήθηκε να παραμείνει στην ομάδα και αυτός δέχτηκε, κάτι που σίγουρα εκτιμήθηκε από τον κόσμο της ομάδας. Ο Δημήτρης Ανάκογλου έκανε αρκετές καλές εμφανίσεις στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Football League 2, βοηθώντας την ομάδα να ανέβει με “περίπατο” στην Football League, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κατά την σεζόν 2014/15 με την “Ένωση” να έχει μια νέα εύκολη άνοδο (στην Super League) η απόδοση του Δημήτρη Ανάκογλου ήταν μετριότατη. Παίκτης που ουσιαστικά προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες και επελάσεις να διακριθεί, όντας πολύ συχνά εύκολη “λεία” για αντιπάλους αμυντικούς, δεν ήταν καθόλου ουσιαστικός και μάλλον απογοήτευσε ακόμα και στο αδύναμο πρωτάθλημα που αγωνίστηκαν οι κιτρινόμαυροι κατά την συγκεκριμένη σεζόν. Ο Ανάκογλου στηρίχθηκε από την ΑΕΚ (είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την θητεία του στην ομάδα φόρεσε το “βαρύ” νούμερο 10 στην πλάτη και ότι διετέλεσε εκ των αρχηγών της ομάδας) και αποφασίστηκε να του δοθεί νέα ευκαιρία με την επιστροφή της ομάδας στην φυσική της κατηγορία το καλοκαίρι του 2015.
Στις νέες όμως ευκαιρίες που πήρε (στην μεγάλη κατηγορία πλέον) ήταν απογοητευτικός και πάλι. Τελικά τον Ιανουάριο του 2016 δόθηκε δανεικός στην Βέροια (10 αγώνες πρωταθλήματος με 2 γκολ) και το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στην ΑΕΚ κι έκανε προετοιμασία μαζί της, χωρίς να ικανοποιήσει τον προπονητή της ομάδας Τιμούρ Κετσμπάγια. Έτσι ο παίκτης ζήτησε να μείνει ελεύθερος (αφού δεν υπολογιζόταν) τον Ιούλιο του 2016, κάτι που τελικά έγινε. Είχε συνολικά με τον “δικέφαλο” (σε όλες τις κατηγορίες) 36 αγώνες πρωταθλήματος και 4 γκολ.
Τον Αύγουστο του 2016 ο Ανάκογλου μετακόμισε στην ομάδα του Άρη και στο πρωτάθλημα της Football League.