Κάρλος Αραούχο

Κάρλος Αραούχο (Carlos Luciano Araujo) – (2009/2010)

 

Αργεντινός δεξιός μπακ-χαφ, με ισπανικό διαβατήριο, γεννημένος στη Μεντόσα στις 19 Νοεμβρίου 1981.
Μεταγράφηκε στην ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2009 υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο κι έχοντας πίσω του μια αξιοπρεπέστατη καριέρα στην Αργεντινή, έχοντας αγωνιστεί κατά σειρά σε: Independiente Rivadania (2000/02), Atletico de Rafaela (2002/04), Racing Club (2004/05), Estudiantes (2005/06), Newell’s Old Boys (2006/07), Olimpo (2007/08) και Huracan (2008/09).
Από τις πρώτες του εμφανίσεις στην ΑΕΚ έδειξε εντυπωσιακά χαρακτηριστικά (ταχύτητα, δύναμη, αμυντική συνέπεια, συνεισφορά και στον επιθετικό τομέα), κάνοντας τον κόσμο της ομάδας να πιστέψει ότι βρέθηκε επιτέλους λύση στην “στοιχειωμένη” (από τις εποχές του Βασίλη Μπορμπόκη) θέση του δεξιού μπακ-χαφ της ομάδας. Παρότι είχε κάποια αδικαιολόγητα νεύρα (χαρακτηριστική η απαράδεκτη κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο ματς Έβερτον-ΑΕΚ 4-0 για το Europa League, καθώς και το έντονο επεισόδιο που είχε με τον Εστογιανόφ σε αγώνα εναντίον του Πανιωνίου), η απόδοσή του σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή και ήταν από τους λίγους παίκτες που ξεχώρισαν σε μια ΑΕΚ που έκανε γενικά μια κακή σεζόν.
Το καλοκαίρι του 2010 όμως κι εντελώς ξαφνικά, ζητάει να αποχωρήσει από την ομάδα επικαλούμενος προβλήματα υγείας που υπήρχαν στο στενό του οικογενειακό περιβάλλον. Είναι δεδομένο όμως ότι ταυτόχρονα ήταν ενοχλημένος από οφειλές που είχε η ΠΑΕ προς το πρόσωπό του. Η ΑΕΚ δεν συναινούσε στο να φύγει, ο παίκτης όχι απλά έφυγε, αλλά τελικά τον Δεκέμβριο του 2010 υπέγραψε στην Λανούς (ομάδα της Αργεντινής). Η ΑΕΚ προσέφυγε στην ΕΠΟ (της επιδικάστηκαν 1,5 εκ. ευρώ που δεν εισέπραξε ποτέ), στην συνέχεια φέρεται να πήγε το θέμα και στην FIFA, χωρίς τελικά να καταφέρει να κάνει τίποτα.
Ο Αραούχο είχε με την ” Ένωση” 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα χωρίς να σκοράρει.
Το φθινόπωρο του 2015 ο Κάρλος Αραούχο εξακολουθεί να βρίσκεται στην ομάδα της Λανούς.