Κόφι Αμπονσά

Kofi John Amponsah – (2003-2004)
Ο Κόφι Αμπονσά είναι μια συμπαθής φυσιογνωμία από την Άκκρα της Γκάνα όπου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1978. Παικτικά ο Κόφι Αμπονσά είναι ένας ποδοσφαιριστής που για κάποιο λόγο έσερνε μαζί του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όπου κι αν πήγαινε. Βλέποντας κανείς ότι ο παίχτης αυτός αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συμπεραίνει ότι πρόκειται για καλό παίχτη. Στην Ελλάδα όμως όπου τελειώνει η λογική ξεκινά ή ο στρατός ή η λογική του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, το 2003, τη λογική ήρθε να αντικαταστήσει ο Σέρβος προπονητής.
Ο Αμπονσά αγωνίζεται σε κάποια Γκαπόα Ρίντερς, κάπου στη Γη. Ένας Θεός ξέρει πως και γιατί, ο Μπάγεβιτς τον παίρνει στον Ολυμπιακό το 1997. Άλλοτε παίζει δανεικός, άλλοτε στον Ολυμπιακό, πάντως δεν ξεπερνά τις 15 συμμετοχές-όλες αποτυχημένες με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί. Ο Μπάγεβιτς πιστεύει πολύ στο μαύρο διαμάντι και παίρνει μαζί του τον Αμπονσά και στον ΠΑΟΚ. Δεν κάνει τίποτε και εκεί, όμως ο Μπάγεβιτς θεωρεί σκόπιμο να τον φέρει και στην ΑΕΚ. Η τραγωδία ήταν ότι ο Αμπονσά ήρθε να αντικαταστήσει έναν συγκλονιστικό ποδοσφαιριστή: Τον Μαουρίτσιο Ράιτ.
Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, αν αξίζει να αναφερθεί κάτι είναι ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής έδωσε νίκη (μάλιστα!) στην ΑΕΚ σκοράροντας εναντίον του Άρη τον Μάρτη του 2004 στα Λιόσια. Έμεινε στην ΑΕΚ μισή σεζόν επί Σάντος παίζοντας 5 αγώνες και στη συνέχεια έκανε μια περιοδεία σε Αιγάλεω, Καλαμαριά, Παραλίμνι και κάπου εκεί τα ίχνη του χάνονται. Σε μια εκ των επιστροφών του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό είχε ακουστεί το όνομα του Γκανέζου αλλά ο αγαπητός Ντούσαν δεν κατάφερε να πείσει τον Σωκράτη Κόκκαλη για την αξία του ποδοσφαιριστή.