Νταβίντε Μπελότι

Νταβίντε Μπελότι (Davide Belotti) – (2000)

Αποτελεί μέλος μιας τριάδας (μαζί με τους Καντέρο και Νταλ Μόρο) ποδοσφαιριστών που μετακινήθηκαν στην ΑΕΚ με την λήξη των μεταγραφών του Ιανουαρίου του 2000 και η απόκτησή τους στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Τον έφερε ο Πέτρος Στάθης στην ΑΕΚ και την μεταγραφή ενέκρινε ο Γιάννης Παθιακάκης θεωρώντας τον ποδοσφαιριστή πολύ καλή περίπτωση. Η αλήθεια πάντως είναι ότι είχε μέχρι τότε αρκετά καλό βιογραφικό.
Αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ αλλά και στο κέντρο της άμυνας και ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ίντερ. Μάλιστα το 1991 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, χωρίς όμως να καταφέρει να αγωνιστεί καθόλου. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην χώρα του για τη Νόλα (Γ´ κατηγορίας) έχοντας 83 ματς και 2 γκολ (1992/1995). Επιστρέφει στην serie A για την Βιτσέντσα όπου σε 3 χρονιές έχει 77 ματς και μάλιστα πανηγυρίζει το κύπελλο Ιταλίας του 1997. Στην συνέχεια δίνεται δανεικός στην Τρεβίζο (Β´ κατηγορία) κι επιστρέφει στην Βιτσέντσα (που επίσης έχει πέσει πλέον στην serie B), χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί. Κάπου εκεί έρχεται η μεταγραφή του (ως δανεικός από την Βιτσέντσα) στην ΑΕΚ, η οποία τον πλήρωσε γύρω στα 30 εκ. δραχμές (μέσω FIFA πάντως, 4 χρόνια αργότερα, αφού του χρωστούσε τα λεφτά) για να αγωνιστεί ως αλλαγή στο 89′ (στην θέση του Χάρη Κοπιτσή) σε ένα ματς με τον ΟΦΗ την πρωταπριλιά του 2000.
Έφυγε το καλοκαίρι έχοντας αυτά τα 3-4 λεπτά συμμετοχής και στην συνέχεια δόθηκε εκ νέου δανεικός από την Βιτσέντσα στην Μόντσα (serie B), επέστρεψε στην Βιτσέντσα (serie B) και στην συνέχεια έπαιξε σε Σερένιο και Λέκκο (ομάδες Δ´ κατηγορίας Ιταλίας). Τέλος το 2004 πήγε στην Μπελιντζόνα (Ελβετίας) όπου κι έκλεισε την καριέρα του το 2008.
Μετά το τέλος της καριέρας του έγινε προπονητής, δουλεύοντας ως τώρα κυρίως στα γήπεδα της Ελβετίας.