Χρήστος Αντωνόπουλος

Χρήστος Αντωνόπουλος – (1968/1969)

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1946. Αγωνιζόταν με την φανέλλα της Α.Ε. Παγκρατίου στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και αμυντικού μέσου. Εκεί τον εντόπισαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ο Γιένε Τσάκναντι εισηγήθηκε την άμεση απόκτηση του.
Με προσωπικές ενέργειες του τότε Εφόρου του Ποδοσφαιρικού τμήματος Παπασταύρου, τον Ιούλιο του 1968 ο Χρήστος Αντωνόπουλος μεταγράφηκε στην ΑΕΚ μαζί με τον επιθετικό και συμπαίκτη του στην Α.Ε. Παγκρατίου Γιάννη Παπακωνσταντή. Για την απόκτηση των δύο παικτών η “Ένωση” έδωσε στην ομάδα του Παγκρατίου τους Μασκαλέρη, Πέτρου, Ιωαννίδη και 120.000 δραχμές.
Παρ’ ότι υψηλόσωμος και δυναμικός αμυντικός, ο Αντωνόπουλος δεν κατάφερε να κερδίσει μόνιμη θέση στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ περιοριζόμενος κυρίως σε συμμετοχές σε φιλικούς αγώνες και σε αγώνες του Θερινού Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Στην “Ένωση” κατέγραψε 4 συμμετοχές. Ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα στις 20 Απριλίου 1969 στην εντός έδρας νίκη επί του Ηρακλή με 3-0 ενώ άλλες 3 φορές χρησιμοποιήθηκε σαν αλλαγή.
Το καλοκαίρι του 1969 αποδεσμεύτηκε από την “Ένωση” και μαζί με τους Σεβαστόπουλο και Εξαρχείδη συνέχισαν την καριέρα τους στην ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων. Μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ασχολήθηκε με την προπονητική.

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος είναι συνταξιούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασχολείται ενεργά με τον Σύλλογο Παλαιμάχων της ΑΕΚ καταγράφοντας παρουσίες στις περισσότερες εκδηλώσεις του.