Βασίλης Πλιάτσικας

Βασίλης Πλιάτσικας (2005-2009)
Μέσος, γεννημένος στις 14 Απριλίου 1988, ξεκίνησε την καριέρα του από το Χαϊδάρι και το 2005 έρχεται στην ΑΕΚ. Ο Φερνάντο Σάντος τον πιστεύει και του δίνει ευκαιρίες και ο Πλιάτσικας ενώ τη σεζόν 2005-2006 θα ντεμπουτάρει και σε ευρωπαϊκά ματς απέναντι στην Παρί. Τον εμπιστεύεται και του δίνει ευκαιρίες (κυρίως στη θέση του δεξιού μπακ)και ο Φερέρ, ενώ ο Γιώργος Δώνης αρχικά δεν τον υπολογίζει και του προτείνει να αποχωρήσει, στη συνέχεια όμως αναγνωρίζει την προσπάθειά του και τον χρησιμοποιεί στην πρεμιέρα εναντίον του Παναθηναϊκού. Ο Σάντος που τότε προπονούσε την Εθνική, καλεί τον Πλιάτσικα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από εκείνον τον αγώνα. Η σεζόν αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία του Πλιάτσικα στην ΑΕΚ, αφήνοντας την αίσθηση του «ούτε κρύο, ούτε ζέστη». Μάλλον αδιάφορη θα λέγαμε ότι ήταν η γεύση που άφησε στον κόσμο της ΑΕΚ.
Επόμενος σταθμός του το καλοκαίρι του 2009 ήταν η μεγάλη Σάλκε όπου προς έκπληξη πολλών ο Πλιάτσικας ξεκινά δυνατά. Ένας τραυματισμός όμως στα μέσα της σεζόν σε συνδυασμό με λάθος ιατρική διάγνωση τον θέτουν εκτός. Κατόπιν τούτων και για να πάρει λίγα παιχνίδια στα πόδια του παραχωρείται δανεικός στη Ντούισμπουργκ που τότε έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι της Σάλκε δεν του έδωσαν την ευκαιρία να επανέλθει και τον παραχώρησαν ελεύθερο στη Μέταλουργκ από το Ντόνετσκ τον Φεβρουάριο του 2014.
Η Ουκρανία βυθίζεται στη δίνη συγκρούσεων και ουσιαστικά η χώρα κόπηκε στα 2 με το ανατολικό της κομμάτι να εμφανίζει αποσχιστικές τάσεις ενώ κατέπεσε και η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Όπως ήταν φυσικό ο Πλιάτσικας εγκατέλειψε όπως –όπως τη χώρα αφού είχε την τύχη να βιώσει καταστάσεις όπως να εισβάλουν ένοπλοι στο πούλμαν της ομάδας.
Επόμενος σταθμός του το καλοκαίρι του 2014 η Άστρα από τη Ρουμανία όπου συναντά τον παλιό γνώριμο από την ΑΕΚ τερματοφύλακα Αραμπατζή. Παρέμεινε στη Ρουμανία για μισή σεζόν και τον Φεβρουάριο του 2015 επέστρεψε στην Ουκρανία και την Μέταλουργκ μέχρι το τέλος της περιόδου. Το καλοκαίρι του 2015 μένει ελεύθερος από τους Ουκρανούς και χωρίς ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 που συνεργάζεται με την Σλόβαν Μπρατισλάβα. Μένει στην Σλοβακία για ένα χρόνο και τον Φεβρουάριο του 2017 επαναπατρίζεται και εντάσσεται στο ρόστερ του Πανιωνίου όπου μένει μέχρι τη λήξη της περιόδου. Το καλοκαίρι του 2017 φοράει τη φανέλα του Πλατανιά. Όπως προείπαμε, ο Πλιάτσικας υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας αλλά και της Ελπίδων, καθώς και της Νέων.