Άνταμ Τζανετόπουλος

Άνταμ Τζανετόπουλος – (2013/2018)


Ο γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου 1995 στον Βόλο κεντρικός αμυντικός, θεωρείται προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού αφού βρέθηκε στου Ρέντη στην ηλικία των 14 ετών και έμεινε εκεί μέχρι το 2012. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Νίκη Βόλου, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά, μεταπήδησε στην ΑΕΚ όταν αυτή βρέθηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία υπογράφοντας ουσιαστικά το πρώτο του συμβόλαιο με ανδρική ομάδα.
Στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό και η πρώτη του συμμετοχή ήρθε στις 17 Δεκεμβρίου 2014 όταν πέρασε σαν αλλαγή για τα τελευταία 26 λεπτά, στο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Φωστήρα για το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Καθιερώθηκε στο βασικό ροτέισιον του Τραϊανού Δέλλα και αγωνίστηκε κυρίως σαν κεντρικός αμυντικός αλλά και σαν αμυντικό χαφ αφού ένα από τα κύρια γνωρίσματα του ήταν η καλή τεχνική κατάρτιση και η ψυχραιμία, παρότι νεαρός σε ηλικία, με την μπάλα στα πόδια. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Κιτρινόμαυρη φανέλα στις 8 Ιανουαρίου 2015, στο 58΄του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο για το Κύπελλο, γράφοντας το τελικό 3-0.
Στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς η ΑΕΚ φημολογείται ότι απέρριψε πρόταση για δανεισμό του με οψιόν αγοράς από την Σεβίλλη. Ο Τζανετόπουλος ξεκίνησε την χρονιά σαν βασικός, αλλά η απομάκρυνση Δέλλα μετά την βαριά ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό άλλαξε το σκηνικό και ο νεαρός αμυντικός βρέθηκε εκτός πλάνων του Γκουστάβο Πογέτ που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Έκανε μόνο λίγες συμμετοχές στο Κύπελλο μέχρι το τέλος της περιόδου. Η τέταρτη χρονιά του στην ΑΕΚ τον βρήκε εντελώς εκτός πλάνων με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόνο σε 2 παιχνίδια Κυπέλλου και να παραχωρηθεί δανεικός στον Ηρακλή από τον Ιανουάριο του 2017μέχρι το τέλος της σεζόν. Με την επιστροφή του στην ΑΕΚ στην τελευταία χρονιά συμβολαίου του, αγωνίστηκε στο Κύπελλο και σε 2 Ευρωπαϊκά ματς απέναντι σε Αούστρια Βιέννης και Μίλαν όπου συνέβαλε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα (0-0 στο Μιλάνο) πραγματοποιώντας την καλύτερη -ίσως- εμφάνιση του με τη φανέλα της «Ένωσης» . Κατάφερε και αυτός ως μέλος εκείνης της ομάδας να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος μετά από 24 χρόνια.
Συνολικά με την ΑΕΚ κατέκτησε 2 Τίτλους, το Κύπελλο του 2016 και το Πρωτάθλημα του 2018, έπαιξε σε 47 ματς πετυχαίνοντας 3 γκολ και έχοντας 2 ασίστ, ενώ στο απόγειο της παρουσίας του στην ΑΕΚ έγινε και μία φορά διεθνής παίζοντας ως αλλαγή στο 4-3 της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ουγγαρία στις 11 Οκτωβρίου 2015.
Ο Τζανετόπουλος ήταν ένας έξυπνος αμυντικός που είχε καλή επαφή με την μπάλα, σωστές τοποθετήσεις αλλά και σοβαρό μειονέκτημα στις σωματικές επαφές. Βρέθηκε στην ΑΕΚ σε μια περίοδο περίεργη και σίγουρα δεν ευνοήθηκε όπως και άλλοι παίχτες από τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών που έκανε η ομάδα εκείνη την περίοδο. Ίσως σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον ο Βολιώτης κεντρικός αμυντικός να είχε προσφέρει περισσότερα η να είχε περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί. Αν πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον από την Σεβίλλη για την απόκτηση του και η ΑΕΚ συναινούσε στην μεταγραφή, σίγουρα η καριέρα του θα έμπαινε σε μια διαφορετική ρότα.
Μετά την οριστική αποχώρηση του από την ΑΕΚ πέρασε για μια χρονιά από τον Απόλλωνα Σμύρνης, πριν υπογράψει στην ομάδα της Λαμίας με την οποία μετράει ήδη 89 συμμετοχές και είναι ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.