Άρης Σοιλέδης

Αριστείδης (Άρης) Σοιλέδης – (2014/2016)

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου του 1991, ο Άρης Σοιλέδης αγωνίζεται στις θέσεις του αριστερού μεσοεπιθετικού και του αριστερού μπακ-χαφ. Ξεκίνησε από τους μικρούς του Ολυμπιακού και στην συνέχεια (2008) προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του ΟΣΦΠ. Στους ερυθρόλευκους πήρε πολύ λίγες ευκαιρίες ενώ δόθηκε και δανεικός στις ομάδες του ΟΦΗ (2010) και του Λεβαδειακού (2011). Στην συνέχεια έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό αφού δεν έπεισε ότι ήταν τελικά κάτι το ιδιαίτερο και κατόπιν αγωνίστηκε σε Δόξα Δράμας (2011/2013) και Νίκη Βόλου (2013/2014). Η καριέρα του άρχισε να δείχνει ότι παίρνει και πάλι “τα πάνω της” και έτσι οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτησή του και τελικά να τον προσθέσουν στο ρόστερ της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014 κι ενώ η “Ένωση” αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Football League κι ετοιμαζόταν για την επιστροφή της στην φυσική της κατηγορία.
Ο Σοιλέδης στην ΑΕΚ χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός μπακ-χαφ, θέση στην οποία έδειχνε πιο αδύναμος σε σχέση με την απόδοση που είχε ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Πάντως δεν τα πήγε κι άσχημα στο αδύναμο πρωτάθλημα της Football League, αν και ήταν εμφανές ότι το επίπεδό του δεν ήταν για πολύ παραπάνω. Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ επέστρεφε στην Super League, οι υπεύθυνοι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό έφεραν στην ομάδα τον έμπειρο αριστερό μπακ Ντίντακ Βιλά και ο Άρης Σοιλέδης παρέμεινε στο ρόστερ ως εναλλακτική λύση του Ισπανού. Περιέργως ο Τραιανός Δέλλας έδειξε να προτιμάει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή από τον Ντίντακ κατά την έναρξη της σεζόν, χωρίς να δικαιώνεται για αυτήν του την επιλογή. Στην συνέχεια (και με τους επόμενους προπονητές, Γκουστάβο Πογιέτ και Στέλιο Μανωλά) ο Σοιλέδης αποτέλεσε καθαρά αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή, αλλά όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ισπανό, ήταν απογοητευτικός: μετριότατος επιθετικά, ενώ κυριολεκτικά “έμπαζε” αμυντικά. Αποκορύφωμα των κακών του εμφανίσεων μέσα στην σεζόν 2015/2016 τα 2 ματς στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ, ένα για το πρωτάθλημα κι ένα για τα play-off όταν ο Σοιλέδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις 2 ήττες της ομάδας.
Σε όλο το διάστημα της παρουσίας του στην ΑΕΚ αποτέλεσε κλασική περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν έχανε την ευκαιρία να διαφημίζει την σχέση του (με την τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου), και γενικά να απασχολεί τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το κοσμικό ρεπορτάζ, χωρίς η ποδοσφαιρική του αξία να ταιριάζει με όλη αυτήν την υπερέκθεση των προσωπικών του στιγμών.
Τελικά μετά από μια κακή σεζόν έφυγε το καλοκαίρι του 2016 (έχοντας συνολικά σε δύο σεζόν 30 αγώνες πρωταθλήματος κι 1 γκολ με τους “κιτρινόμαυρους”), όντας πάντως κυπελλούχος Ελλάδας του 2016 και ευχαριστώντας την ΑΕΚ και τον κόσμο της για τις στιγμές που έζησε με την ομάδα.
Τον Ιούλιο του 2016 ο Άρης Σοιλέδης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομόνοια Κύπρου.