Άρνορ Τράουστασον

Άρνορ Τράουστασον (Arnór Ingvi Traustason) – (2017)


Ισλανδός ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1993 στο Κέφλαβικ της Ισλανδίας και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού μέσου και του αριστερού πλάγιου μέσου.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης του και μετά από 3 χρόνια μεταπήδησε στην Σουηδική Νόρσεπινγκ. Εκεί για 2 χρόνια έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και βρέθηκε με μεταγραφή στην Ραπίντ Βιέννης, χωρίς όμως η εξέλιξη του εκεί να είναι αυτή που περίμεναν οι Αυστριακοί με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2017 να αποχωρήσει δανεικός με προορισμό την Ελλάδα και την ΑΕΚ.
Ήταν επιλογή αποκλειστικά του τότε Τεχνικού Διευθυντή Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και παρότι ο συμπαθής Ισλανδός είχε αρκετές παραστάσεις και με συλλόγους αλλά και με την Εθνική Ισλανδίας, δεν εκτιμήθηκε ποτέ σωστά από τον τότε προπονητή της ομάδας που χρέωσε στον Ισλανδό ότι δεν αποτελούσε δική του επιλογή.
Ο Τράουστασον φόρεσε μόλις 5 φορές την φανέλα της ΑΕΚ, 3 φορές σαν αλλαγή στο Πρωτάθλημα, έχοντας και μια ασίστ και 2 φορές σαν βασικός στο Κύπελλο, όπου πέτυχε και ένα γκολ, το μοναδικό του με την «Ένωση», απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Τον Δεκέμβριο του 2017 αποφασίστηκε από κοινού από την στιγμή που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή να διακοπεί ο δανεισμός και να επιστρέψει στην Ραπίντ.
Είναι κοινό μυστικό ότι η ΑΕΚ για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την αγωνιστική ποιότητα του παίκτη δεν τον εκμεταλλεύτηκε όπως θα μπορούσε. Ο Ισλανδός ήταν ένας ποδοσφαιριστής με καλό δεξί πόδι και με αντίληψη του παιχνιδιού που θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα.
Στην Ραπίντ δεν έμεινε καθόλου αφού ακολούθησε αμέσως η μεταγραφή του στην Σουηδική Μάλμε, στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια πριν περάσει τον Ατλαντικό με προορισμό τις ΗΠΑ και τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης. Μετά από 1,5 χρόνο στην Αμερική, επέστρεψε για δεύτερη φορά στην Νόρσεπινγκ όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.
Ο Τράουστασον στην καριέρα του έχει κατακτήσει 2 φορές το Πρωτάθλημα Σουηδίας με τη Νόρσεπινγκ το 2015 και με την Μάλμε το 2020, τυπικά το Πρωτάθλημα Ελλάδος της περιόδου 2017-18 αφού είχε 3 συμμετοχές στην χρονιά της κατάκτησης του από την ΑΕΚ, ενώ πήρε το Πρωτάθλημα της Major League Soccer και το βραβείο Supporters’ Shield με την ομάδα των Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον.
Μετράει 47 συμμετοχές με την Εθνική Ισλανδίας έχοντας πετύχει 5 γκολ και πήρε μέρος στο Euro 2016 και στο Mundial 2018 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.