Ανδρέας Σταματής

Ανδρέας Σταματής – 2012/2013

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1993 στην Αθήνα, αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και είναι γιος του παλιού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σταύρου Σταματή. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Πανιώνιο και μάλιστα πρόλαβε να καταγράψει μια συμμέτοχη σε επίσημο ματς με την ομάδα της Νέας Σμύρνης προτού αποκτηθεί ως ελεύθερος από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2013.10αδες κυριολεκτικά ποδοσφαιριστές χωρίς βιογραφικό, παραστάσεις ή …ταλέντο είχαν από το πουθενά την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο τους με τη φανέλα της ΑΕΚ τη μαύρη σεζόν 2012/2013. Ένας από αυτούς ήταν κι ο Ανδρέας Σταματής. Τηρουμένων των αναλογιών, τα πήγε καλυτέρα από τους περισσότερους, αγωνιζόμενος μάλιστα σε μια θέση που δεν αρκεί να είσαι φιλότιμος αλλά πρέπει να αποδείξεις με απτά στοιχεία την αξία σου. Στην αρχή της χρόνιας δεν έχαιρε της ιδιαίτερης εμπιστοσύνης των προπονητών του. Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Έβαλντ Λίνεν του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Είχε αρκετές συμμετοχές ως αλλαγή, κυρίως στα μέσα της συγκεκριμένης σεζόν και σκόραρε κάποια τέρματα, χαρίζοντας στην ΑΕΚ πολύτιμους βαθμούς στα ματς με ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητο. Έδειξε σε αυτό το διάστημα ικανότητα να τοποθετείται σωστά μέσα στην περιοχή και μια σχετική έφεση στο τελείωμα των φάσεων. Στη συνέχεια ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε εκ νέου και ίσως θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί περισσότερο στο άθλιο 3ο μισό εκείνης της σεζόν που έφερε και την τραγωδία του υποβιβασμού για την ΑΕΚ.

Απασχόλησε και το ‘’κοσμικό’’ ρεπορτάζ εκείνης της εποχής ζώντας κι αυτός τα 15 λεπτά σελεμπριτισμού (sic) που του ανήκουν. Δεν ήταν ο μονός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν με ανάλογη συμπεριφορά. Έπαιξε μάλιστα και σε βίντεο κλιπ τραγουδιού της τότε συντρόφου του, κάποιας Δαλιδάς Γκουτιέρεζ (!). Το γεγονός ότι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επέλεγαν να εκμεταλλευτούν τα ελάχιστα επιτεύγματα τους με την ομάδα συμπεριφερόμενοι κατά αυτόν τον τρόπο και η ταυτόχρονη απουσία οποιουδήποτε πόλου εξουσίας στην ομάδα ικανού να τους ελέγξει, τα λέει όλα για τα επίπεδα κατάντιας που έφτασε η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά.

Το καλοκαίρι του 2013 παρά το ότι ο ίδιος επιθυμούσε να ακολουθήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική, η ΑΕΚ επέλεξε να μην τον κρατήσει. Συνεχίζει την καριέρα του σε ομάδες της Β’ Εθνικής (Ηρακλής Ψαχνών, Πιερικό) με όχι ακριβώς εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σε αυτή τη 1 σεζόν παρουσίας του στην ΑΕΚ κατέγραψε συνολικά 12 συμμετοχές και 3 τέρματα με τη φανέλα της ομάδας.