Βασίλης Μαστρακούλης

Βασίλης Μαστρακούλης – (1966/1968)

Ο Βασίλης Μαστρακούλης γεννήθηκε το 1939.
Έκανε μεγάλη καριέρα στον Απόλλωνα Αθηνών όπου αγωνίστηκε σαν επιθετικός. Παρ’ ότι γέννημα – θρέμμα της Ριζούπολης και του Απόλλωνα, το 1964 έρχεται σε προστριβή με την τότε διοίκηση της ομάδας και ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών Ελλήνων ποδοσφαιριστών της εποχής εκείνης εγκαταλείπει την Έλλαδα για να αγωνιστεί στην εκτός ΦΙΦΑ επαγγελματική Λίγκα της Νότιας Αφρικής. Θα παραμείνει εκεί για δύο χρόνια αγωνιζόμενος με την ομάδα Χελλένικ του Κέηπ Τάουν. Στο διάστημα αυτό ο Κλεάνθης Μαρόπουλος και ο Τρύφων Τζανετής συζητούν και διαπραγματεύονται την μεταγραφή του στην ΑΕΚ με τον αδελφό του Σταύρο. Οι ενέργειες των δύο Ενωσιτών θα τελεσφορήσουν το καλοκαίρι του 1966 και έτσι ο Βασίλης Μαστρακούλης επιστρέφει στην Αθήνα τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου 1966 και μετά από ολιγόωρη ξεκούραση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην προπόνηση της ΑΕΚ το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Την επομένη θα αναχωρήσει μαζί με την υπόλοιπη Κιτρινόμαυρη αποστολή για τουρνουά προετοιμασίας στη Νέα Υόρκη απέναντι σε Σάντος, Μπενφίκα και Μίλαν. Οι προσδοκίες των Μαρόπουλου και Τζανετή δεν θα ευοδωθούν καθώς ο Μαστρακούλης δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην επίθεση της ομάδας που τότε απαρτιζόταν από σπουδαίους και αναντικατάστατους επιθετικούς. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 1968.
Φόρεσε 2 φορές την φανέλλα με το εθνόσημο της Εθνικής Ανδρών στους αγώνες Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 2-0 (17/10/1961) και Δ. Γερμανία – Ελλάδα 2-1 (22/10/1961) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1962.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική κυρίως σε ερασιτεχνικά σωματεία και τμήματα υποδομής ομάδων της περιοχής Νέας Φιλαδέλφειας – Ριζούπολης – Νέας Χαλκηδόνας.
Όργανωσε τον Σύλλογο Παλαιμάχων του Απόλλωνα Αθηνών, του οποίου εκλέχθηκε Πρόεδρος, ενώ καθοδηγεί τεχνικά και την ποδοσφαιρική ομάδα των παλαιμάχων του συλλόγου στους αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα που συμμετέχει.