Γκόραν Τόμιτς

Goran Tomic – (1998)
Ο υψηλόσωμος Κροάτης επιθετικός γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1977 και αρχικά αγωνίστηκε στην κροατική HNK Sibenik, πριν πάρει μεταγραφή για την ιταλική Βιτσέντζα το 1997.
Τον Ιανουάριο του 1998 η αγγλική ENIC ήταν μεγαλομέτοχος εταιρεία τόσο της ΑΕΚ, όσο και της Βιτσέντζα και ο ποδοσφαιριστής μετακινήθηκε ως δανεικός (μέχρι το τέλος της σεζόν) από την ιταλική στην ελληνική ομάδα. Στην ΑΕΚ χρησιμοποιήθηκε ως εναλλακτική λύση και είχε 12 συμμετοχές και 2 γκολ για το πρωτάθλημα, χωρίς να ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Ουσιαστικά για το μόνο πράγμα που θα τον θυμούνται οι φίλοι της “Ένωσης” είναι για τους έξαλλους πανηγυρισμούς του (μπροστά στην “σκεπαστή” εξέδρα) σε ματς εναντίον του Πανηλειακού στη Ν. Φιλαδέλφεια, όταν μείωσε το σκορ σε 1-2 στις καθυστερήσεις (το όλο “σκηνικό” ήταν ένα σαφές δείγμα ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είχε καταλάβει τις απαιτήσεις της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν).
Μετά την ΑΕΚ επέστρεψε στην Βιτσέντζα (από την οποία δόθηκε δανεικός και στην Ρετζίνα για μια σεζόν) μέχρι το 2001 και στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Αούστρια Σάλτζμπουργκ όπου είχε κατά την τετραετία 2001/2005 την καλύτερη και πιο παραγωγική σε γκολ περίοδο της καριέρας του. Μετά πήγε στο Βέλγιο για την Lierse κι έκλεισε την καριέρα του στην Κίνα αγωνιζόμενος με την φανέλα της Henan Construction, σε ηλικία μόλις 30 ετών.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Γκόραν Τόμιτς ασχολήθηκε με την προπονητική.