Δημήτρης (Τάκης) Παλασίδης

Δημήτρης (Τάκης) Παλασίδης – (1969/1972)

Ο Τάκης Παλασίδης γεννήθηκε στα Λευκάδια Ημαθίας και ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στην ομώνυμη ομάδα του χωριού του. Ο συντοπίτης του Μίμης Παπαϊωάννου, έμαθε γι’ αυτόν και πρότεινε στον πρόεδρο της ΑΕΚ Γιώργο Χρυσαφίδη την απόκτηση του.
Οι άνθρωποι της “Ένωσης” ήρθαν σε συμφωνία με την ομάδα του νεαρού και ταλαντούχου επιθετικού που τότε αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία και τον Αύγουστο του 1969 όλα ήταν έτοιμα για την μεταγραφή του παρά τις προσπάθειες της Βέρροιας και του Ολυμπιακού να τον διεκδικήσουν. Ο Παλασίδης παρουσιάστηκε στα γραφεία της ΑΕΚ συνοδευόμενος από τον αδελφό του Αλέκο που εκτελούσε χρέη “εκπροσώπου” του παίκτη και αξίωσαν το έξτρα ποσό των 150.000 δραχμών για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή. Οι Κιτρινόμαυροι διοικούντες αρνήθηκαν αρχικά και το επικείμενο ναυάγιο της μεταγραφής αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση του Γιώργου Νταϊσπάγγου που πρότεινε την καταβολή 50.000 δραχμών και την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού για επιπλέον 100.000 δραχμές αν ο παίκτης αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, λύση που δέχθηκαν οι αδελφοί Παλασίδη.
Ο Παλασίδης άφησε καλές εντυπώσεις στον Μπράνκο Στάνκοβιτς και δείχνοντας επιθετικές ικανότητες και ευχέρεια στο σκοράρισμα συμμετείχε στους φιλικούς αγώνες της ομάδας και -κυρίως- ως αναπληρωματικός στα επίσημα ματς. Κατέγραψε 3 συμμετοχές σε αγώνες Πρωταθλήματος στην περίοδο 1969-70 και 2 συμμετοχές στην περίοδο 1970-71.
Η πληρότητα και η ποιότητα της τότε επιθετικής γραμμής της “Ένωσης” δεν άφηνε πολλά περιθώρια επίσημων συμμετοχών στον νεαρό Παλασίδη με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 1971 να δοθεί με υποσχετική στον Α.Ο. Κορωπίου για να επιστρέψει ξανά στην ΑΕΚ στο τέλος της περιόδου. Με την επιστροφή του το καλοκαίρι του 1972 συμπεριλήφθηκε στα ανταλλάγματα για την μεταγραφή του Γιάννη Δανδέλη από την ομάδα της Βέρροιας και συνέχισε την καριέρα του στην “Βασίλισσα του Βορρά”.