Δημήτρης Τζάθας

Δημήτρης Τζάθας – (2013/…)

Ο Δημήτρης Τζάθας γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1996 στην Αθήνα. Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και του περιφερειακού επιθετικού.Σε ηλικία μόλις 5 χρονών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Αγίας Παρασκευής. Σε ηλικία 7 χρονών θα μεταπηδήσει στο ποδόσφαιρο σάλας και στην Ολυμπιάδα Αγιάς Παρασκευής ,όπου και θα παραμείνει για 3 χρόνια.
Οι εμφανίσεις του και το ταλέντο του θα τον οδηγήσουν στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ . Από το 2007 που θα αρχίσει να αγωνίζεται επίσημα με τις ομάδες των ακαδημιών θα αναδεικτεί συνεχόμενα πρώτος σκόρερ των αντίστοιχων πρωταθλημάτων που αγωνίζονται οι «μικρές» ομάδες. Τη σεζόν 2013-2014 θα αρχίσει τις προπονήσεις με την αντρική ομάδα και μάλιστα το Μάρτη της ίδιας σεζόν θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την «πρώτη» ομάδα .
Στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ηρόδοτο, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Φουτμπολ Λίγκ 2. Ο Τζάθας θα περάσει αλλαγή στο 59ο λεπτο και μάλιστα μετά απο προσωπική ενέργεια, θα κερδίσει πεναλτι για την ομάδα του.
Ο Τζάθας πλέον έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ένωση , αγωνίζεται στην ομαδα Κ-20 και ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμμετέχει στις προπονήσεις της αντρικής ομάδας.