Δημήτρης Φροξυλιάς

Δημήτρης Φροξυλιάς – (2009/2012)

Ο Ελληνοκύπριος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στη Λάρισα στις 28 Ιουνίου 1993 κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Τοξότη. Ακολούθησε η μεταγραφή του στις Ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και μια περίοδος δοκιμής του στη Μάντσεστερ Σίτυ που τελικά δεν καρποφόρησε. Είναι μέλος της Εθνικής Ελπίδων Κύπρου.

Στην ΑΕΚ ήρθε το καλοκαίρι του 2007 ως επιλογή του τότε υπεύθυνου των Ακαδημιών της ομάδας Τόνι Σαβέφσκι. Προβιβάστηκε στην 1η ομάδα τη σεζόν 2009/2010 από τον τότε τεχνικό της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ομάδα την επόμενη σεζόν σε ευρωπαϊκό ματς απέναντι στην Άντερλεχτ υπό τις οδηγίες του τότε νέου προπονητή της Ένωσης Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος είχε εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την αξία του. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και στα περίπου 20 λεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο δεν πρόλαβε να δείξει κάτι ιδιαίτερο. Έγραψε πάντως το όνομα του στην ιστορία αφού έγινε ο νεότερος παίκτης της ΑΕΚ που έχει αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό ματς.

Αυτή ήταν και η μοναδική συμμέτοχη του ποδοσφαιριστή σε επίσημο ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2011 δόθηκε δανεικός στο Φωκικό του Μιχάλη Κασάπη προκειμένου να πάρει παιχνίδια στο πόδια του, κάτι στο οποίο απέτυχε. Επέστρεψε στην ΑΕΚ μετά από 6 μήνες και έμεινε σε αυτή μέχρι το τέλος της σεζόν 2011/2012. Στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος καθώς δεν υπολογιζόταν από το νέο τότε τεχνικό της ΑΕΚ Βαγγέλη Βλάχο.

Έμεινε χωρίς ομάδα για 6 μήνες και το Γενάρχη του 2013 επέστρεψε στην Κύπρο (πατρίδα της μητέρας του) για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού. Έμεινε για 1 χρόνο στη συγκεκριμένη ομάδα χωρίς να πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές και τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε δανεικός στον Εθνικό Άχνας όπου είχε το 1ο ‘’γεμάτο’’ 6μηνο της καριέρας του. Η σεζόν 2014/2015 τον βρίσκει στην ΑΕΚ Λάρνακας.