Ελ Χατζί Ντιούφ

El Hadji Diouf

Πέρασε και δεν ακούμπησε στην ΑΕΚ ο γεννημένος στις 20 Αυγούστου 1988 Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός που είχε το όνομα αλλά όχι τη χάρη του συμπατριώτη και συνονόματου του ποδοσφαιριστή που είχε μια αρκετά σημαντική καριέρα σε Γαλλία και Αγγλία.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Σενεγάλη (σε ομάδα που ονομάζεται Xam-Xam) όπου και τον εντόπισαν τα λαγωνικά της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα ο Ευγένιος Γκέραρντ που συνεργαζόταν εκείνη την εποχή με την Ένωση ως scout με ειδίκευση στην ανεύρεση ακατέργαστων …διαμαντιών στη Μαύρη Ήπειρο. Η έλευση του Ντιουφ αποτέλεσε και το μοναδικό προϊόν της παραπάνω (αρκετά προσοδοφόρας για τον Ολλανδοκρητικό) συνεργασίας, με την πορεία του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ να οδηγεί σε αβίαστα συμπεράσματα για την επιτυχία της κίνησης του τότε προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη να εμπιστευτεί χρόνο και χρήμα στις εμπνεύσεις του σε κάθε περίπτωση αγαπητού στην Ελλάδα Γκέραρντ.

Ο Ντιουφ ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 και σύντομα έδειξε αδυναμία να σταθεί με αξιώσεις στην 1η ομάδα της Ένωσης. Το νεαρό της ηλικίας και οι καλές συστάσεις που συνόδεψαν τον ερχομό του στην ΑΕΚ του επέτρεψαν να κερδίσει μια 2η ευκαιρία με την ομάδα να προσπαθεί να περισώσει ότι ήταν δυνατό από μια διαφαινόμενα αποτυχημένη μεταγραφική κίνηση. Αγωνίστηκε ως δανεικός κατά σειρά σε Ηλυσιακό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Vitoria Setubal (Πορτογαλία) και Szombathelyi Haladas (Ουγγαρία) χωρίς να σημειώσει πολλές συμμετοχές και να θέλξει ιδιαίτερα με την απόδοση του. Παρ’όλα αυτά, η διοίκηση της ΑΕΚ συνεχίζοντας κατά τη λαϊκή έκφραση να ποντάρει πάνω σε κουτσό άλογο, έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στο Σενεγαλέζο ο οποίος επέστρεψε στην ΑΕΚ για μερικά παιχνίδια της σεζόν 2010/2011. Αποτελεί ίσως πλεονασμό και σπατάλη πολύτιμου χώρου της database η σημείωση ότι ο Ντιουφ όπως και αναμενόταν δεν κατόρθωσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο ούτε αυτή τη φορά. Το καλοκαίρι η ΑΕΚ του έδειξε την πόρτα της εξόδου ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι 3 χρόνια μετά, τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, η Ένωση φέρεται να του χρωστά ακόμα ένα σημαντικό μέρος από τα δεδουλευμένα του.

Συνολικά είχε 10 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ χωρίς να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Ο Ντιουφ στη συνέχεια βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη στις Botosani και Caslav (ομάδες της Ρουμανίας και της Τσεχίας αντίστοιχα).