Ζούλιο Σέζαρ

Ζούλιο Σέζαρ – Julio Cezar (2004 – 2007)

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1980 στην πόλη Ιταγκουάϊ. Το πλήρες όνομα του είναι Julio Cezar Da Silva e Souza. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδος μας από τον Δεκέμβριο του 2004 εώς το καλοκαίρι του 2008.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Φλουμινένσε σε ηλικία 17 χρονών. Το 2002 μετεγγράφηκε στην Λοκομοτίβ Μόσχας έχοντας 20 συμμετοχές και 4 γκολ. Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Πορτογαλία με τις φανέλες των Αμαδόρα και Τζιλ Βιθέντε. Τον Δεκέμβριο του 2004 έρχεται στην Α.Ε.Κ. και αγωνίζεται με την ομάδα μας υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος. Το πρώτο του ματς ήταν ενάντια στον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του κυπέλλο στο ΟΑΚΑ (1 – 1 το τελικό σκορ) όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Έκλεισε την σεζόν με 19 συμμετοχές και 6 γκολ.

Η επόμενη του χρονιά τον βρίσκει βασικό και αναντικατάστατο με 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 2 γκολ.
Η καλύτερη του χρονιά ήταν την σεζόν 2006 – 2007 όπου η Α.Ε.Κ. πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και απέναντι στη σκωτσέζικη Χαρτς σημείωσε 2 γκολ. Η μεγαλύτερη του στιγμή με την φανέλα της Α.Ε.Κ. ήταν στο παιγνίδι της Α.Ε.Κ. ενάντια στη μεγάλη Μίλαν όπου η ομάδα μας νίκησε με 1 – 0 με απευθείας φάουλ του Σέζαρ.

Αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδος μας ως το 2008. Μετέπειτα, περιπλανήθηκε στο ρουμανικό πρωτάθλημα και στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, στη τουρκική Γκαζιαντεσπόρ και στη Βραζιλία με τη φανέλα της Φιγκεϊρένσε. Η τρέχουσα σεζόν τον βρίσκει να αγωνίζεται στην Κοριτίμπα.

Τα προτερήματα του στον αγωνιστικό χώρο ήταν αρκετά ευδιάκριτα έχοντας πολύ καλές εκτελέσεις στημένων και μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας. Τα αδύνατα του σημεία ήταν ο ελλειπής αμυντικός προσανατολισμός του αλλά και τα τελειώματα των φάσεων.