Κρίστιαν Νασούτι

Christian Nasuti – 2010/2011

Γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 1982, ο Αργεντινός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 στην Platense της Β’ Κατηγορίας της χώρας του, όπου και τον εντόπισαν οι άνθρωποι της River Plate. Έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια για τους millionarios στο διάστημα 2003-2009, με περάσματα στο ενδιάμεσο από ομάδες όπως η Banfield (Αργεντινή) και η Morelia (Μεξικό).
Το 2009 ήρθε στην Ελλάδα ως δανεικός από τη River για λογαριασμό του Άρη Θεσσαλονίκης. Στον Άρη κέρδισε γρήγορα τη θέση του βασικού κεντρικού αμυντικού και είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα στη θέση του. Με την ΑΕΚ να ψάχνει για αντικαταστάτη του Daniel Maistorovic και τον Άρη να μην καταφέρνει να ανανεώσει το δανεισμό του, ο Αργεντινός φάνταζε μια καλή και φτηνή λύση για την άμυνα της Ένωσης. Έτσι, το καλοκαίρι του 2010 η ΑΕΚ έρχεται σε συμφωνία με τη River για δανεισμό με option αγοράς του ποδοσφαιριστή.
Στην ΑΕΚ ο Nasouti δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή του καλή χρονιά. Νευρικός στις κινήσεις του, κακός στο ψηλό παιχνίδι, με πολλά λάθη και άτσαλα μαρκαρίσματα στο ρεπερτόριο του, ο Αργεντινός δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω σε μια άμυνα της ΑΕΚ που έτσι κι αλλιώς εκείνα τα χρόνια ενέπνεε μόνο αστάθεια. Γρήγορα έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα καταλήγοντας 4η -5η επιλογή για το κέντρο της άμυνας (πίσω απ’τους Δέλλα, Μανωλά, Mateos και Jahic). Φυσιολογικά στο τέλος της χρονιάς ο δανεισμός του δεν ανανεώθηκε. Χαρακτηριστικό της οικονομικής ένδειας της ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια είναι ότι η ομάδα φέρεται να του χρωστά ακόμη χρήματα από εκείνη τη συνεργασία…
Ο Cristian Nasouti είχε συνολικά 23 συμμετοχές με τα χρώματα της ΑΕΚ σε Πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο. Δεν πέτυχε κάποιο τέρμα ενώ είχε μικρή συμμετοχή στην κατάκτηση του Κυπέλλου εκείνης της σεζόν.
Επόμενος σταθμός για τον Αργεντινό ήταν η Libertad (Παραγουάη), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και για τις Emelec (Εκουαδόρ) και Deportivo Cali (Κολομβία)