Μίλος Ντέλετιτς

Μίλος Ντέλετιτς (Miloš Deletić) – (2019/2022)


Ο Μίλος Ντέλετιτς είναι Σέρβος περιφερειακός επιθετικός που διακρίνεται για την ταχύτητα και την ευελιξία του. Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1993 στο Βελιγράδι και ανδρώθηκε στις ακαδημίες της Ραντνίτσκι Βελιγραδίου.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2012 και μέσα σε 2 χρόνια πέρασε από τρεις ομάδες της Σερβίας, τις Μλαντένοβατς, Βοϊβοντίνα ΝόβιΣαντ και Νάπρεντακ Κρούσεβατς, έχοντας συνολικά 24 συμμετοχές και 4 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2014 μετακόμισε στη Ρουμανία και στον 1,5 χρόνο που έμεινε εκεί πέρασε από την Σαγκεάτα Στεζάρου (24 αγώνες, 4 γκολ) και την Ακαντέμικα Κλιντσένι (12 αγώνες, 5 γκολ). Επέστρεψε στη Σερβία και αγωνίστηκε στις Γιαγκόντινα (14 αγώνες) και Ράντνικ Σουρντούλιτσα (14 αγώνες, 2 γκολ). Σε καμιά από αυτές τις 7 ομάδες δεν έμεινε πάνω από 14 μήνες.
Στις 21 Ιουνίου 2016 ήρθε στην Ελλάδα και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΛ, μετά από μεσολάβηση του Ζλάταν Σπάσιτς, που είχε αγωνιστεί στη Λάρισα το 2005. Η πρώτη σεζόν στην Λάρισα ήταν «γεμάτη» με 28 συμμετοχές χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Για πρώτη φορά στην καριέρα του συνέχισε στην ίδια ομάδα πέραν της πρώτης σεζόν και οι επόμενες δυο χρονιές του ήταν πολύ καλύτερες με 56 συμμετοχές και 11 γκολ, ανεβάζοντας τη φήμη του.
Το καλό «όνομα» που έφτιαξε στην ΑΕΛ τον έφερε το καλοκαίρι του 2019 να υπογράφει ως ελεύθερος τριετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ με ετήσιες απολαβές 230 χιλ. ευρώ και έγινε ο τρίτος Σέρβος στο ρόστερ του Μιγκέλ Καρντόσο μετά τους Νέναντ Κρίστιτσιτς και Ούρος Τσόσιτς. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε έχοντας κατά νου τις εμφανίσεις του στην Λάρισα και οι περισσότεροι ήταν αισιόδοξοι για τη μεταγραφή του Σέρβου εξτρέμ. Έκανε προετοιμασία με την ομάδα αλλά έδειξε αδυναμία προσαρμογής στο νέο περιβάλλον με τις αυξημένες υποχρεώσεις προκαλώντας πολύ γρήγορα απογοήτευση στους υμνητές του, πριν καν τον δουν σε επίσημο παιγνίδι. Στη συνέχεια και με νέο προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου, ο Ντέλετιτς ξεκίνησε βασικός σε τρία ματς και έγινε αλλαγή σε όλα, μπήκε αλλαγή σε τέσσερα και έμεινε στον πάγκο σε άλλα τέσσερα. Δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτα ουσιαστικά, εκτός ίσως από το μοναδικό του γκολ με την ΑΕΚ στο εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ισοφάρισε σε 2-2 έχοντας μπει ως αλλαγή.
Μόλις ανέλαβε ο Μάσιμο Καρέρα τον Δεκέμβριο του 2019, ο Ντέλετιτς βρέθηκε πρακτικά εκτός πλάνων. Αγωνίστηκε 2 μόλις φορές, ενώ σε 10 ματς έμεινε εκτός αποστολής. Έτσι στις 31 Ιανουαρίου 2020 παραχωρήθηκε με εξάμηνο δανεισμό στον Αστέρα Τρίπολης όπου είχε 2 γκολ σε 9 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά έκανε ξανά προετοιμασία με την ομάδα, αλλά καθώς ο Καρέρα συνέχισε να μην τον υπολογίζει, παραχωρήθηκε και πάλι δανεικός στην Λαμία μέχρι το τέλος της σεζόν όπου σημείωσε 6 γκολ σε 26 συμμετοχές. Τα τρία από αυτά ήταν στα πλέι-άουτ εκείνης της χρονιάς και έδωσαν βαθμούς στην Λαμία, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά στην σωτηρία της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2021 βρέθηκε ξανά εκτός πλάνων του νέου κόουτς Βλάνταν Μιλόγεβιτς και παραχωρήθηκε με ετήσιο δανεισμό στην Ανόρθωση Αμμοχώστου. Στην Κύπρο πέτυχε 5 γκολ σε 39 συμμετοχές ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκά ματς, στα Προκριματικά του Europa League και στους Ομίλους του Europa Conference League.
Μετά την λήξη του δανεισμού του στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 2022 ο Ντέλετιτς έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ ολοκληρώνοντας έτσι το πέρασμα του από την «Ένωση». Η Κιτρινόμαυρη φανέλα με το «11» που επέλεξε να φορέσει, «στοιχειωμένη» από θρύλους του παρελθόντος, αποδείχθηκε βαριά και «ασήκωτη» για τις πλάτες του Σέρβου.
Συνέχισε την καριέρα του στον Βόλο ΝΠΣ, όπου έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας για δύο σεζόν με 56 συμμετοχές και 10 γκολ. Ένα από τα 10 γκολ ήταν αυτό που πέτυχε στην εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από το Βόλο με 1-0 στη Ριζούπολη στις 27 Αυγούστου 2022. Κατά μια έννοια, το γκολ αυτό μπορεί να θεωρηθεί ευεργετικό για την ΑΕΚ, καθώς μετά την ήττα αυτή ο Ματίας Αλμέιδα εγκατέλειψε το αρχικό σύστημα «3-5-2» δένοντας περισσότερο την άμυνα της ομάδας με την χρησιμοποίηση τεσσάρων μπακ που οδήγησε στο Νταμπλ της σεζόν 2022-23. Στις 15 Φεβρουαρίου 2024 αποδεσμεύτηκε από τον Βόλο και συνέχισε την καριέρα του στην Ιρανική Τράκτορ.
Ο Μίλος Ντέλετιτς έχει 2 συμμετοχές με την Εθνική Σερβίας U-19.