Μίλτος Σαπάνης

Μίλτος Σαπάνης – 2005/2006

 

Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1976.
Ο μεγάλος του αδερφός Ηλίας Σαπάνης ο οποίος ο οποίος αργότερα έπαιξε και στον Ολυμπιακό,τον έσπρωξε στο ποδόσφαιρο και έτσι στα 18 του ο Μίλτος Σαπάνης μεταγράφηκε στη Νάουσα όπου γρήγορα έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας που τότε αγωνιζόταν στη ΒΈθνική.
Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και
Η καλή απόδοση που είχε δεν πέρασε απαρατήρητη και ένα χρόνο αργότερα μεταγράφηκε στον Πανηλειακό ο οποίος ήθελε να καλύψει το κενό του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς,ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό ένα χρόνο πριν.
Την περίοδο 1997-98 αγωνίζεται 24 φορές σημειώνοντας 4 τέρματα.
Τη δεύτερη χρονιά του στον Πανηλειακό,αναλαμβάνει τη τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Κυράστας ο οποίος καταλαβαίνει την αξία του ποδοσφαιριστή και βασίζεται πολύ σε αυτόν αν και μόλις 22 ετών εκείνη την εποχή.
Ο Σαπάνης γίνεται αγαπητός στον κόσμο της ομάδας και προδιαγράφεται ένα πολύ καλό μέλλον,ωστόσο η περίοδος 1999-2000 αποδεικνύεται καταστροφική καθώς παθαίνει ρήξη χιαστών,
Επανέρχεται δριμύτερος την περίοδο 2000-01 πετυχαίνοντας 7 τέρματα σε 21 συμμετοχές με την ομάδα του Πανηλειακού όμως να υποβιβάζεται και ταυτόχρονα να υπάρχει ενδιαφέρον από Ηρακλή και Παναθηναϊκό για την απόκτηση του.
Τελικώς,καταλήγει στον Παναθηναϊκό προπονητής του οποίου είναι ο Γιάννης Κυράστας.
Την πρώτη του διετία στην ομάδα του Παναθηναϊκού δεν παίζει σχεδόν καθόλου,παίρνοντας ελάχιστες ευκαιρίες από όλους τους προπονητές της ομάδας.
Το καλοκαίρι του 2003 με την έλευση του Γιτζάκ Σούμ αποτελεί την μεγάλη αποκάλυψη της προετοιμασίας και συνεισφέρει σημαντικά στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας έχοντας 17 αγώνες και 4 τέρματα και γίνεται μέλος της εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Το 2005 λήγει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και τον αποκτά η ΑΕΚ,όμως δεν πείθει και παίρνει λίγες ευκαιρίες(12 συμμετοχές χωρίς τέρμα),ενώ αποχωρεί την περίοδο 2006-07 και αγωνίζεται για λίγους μήνες στον ΑΠΟΕΛ,πάλι σε λίγους αγώνες.
Το 2008 εντάσσεται στο δυναμικό του Ιωνικού και λίγο αργότερα αποκτάται από την Καβάλα όπου κάνει καλή χρονιά με 29 συμμετοχές και 6 τέρματα.
Την περίοδο 2009-10 μεταγράφεται στον Θρασύβουλο Φυλής και διαδοχικά τα επόμενη έτη αγωνίζεται σε Εθνικό Αστέρα και Πόντιους Κατερίνης.
Το 2012 κάνει ένα πέρασμα από τον Ηρακλή και επόμενος σταθμός του μέχρι και σήμερα είναι η ομάδα του χωριού του Δόξα Πενταλόφου.
Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 μετρούσε 283 συμμετοχές στη διοργάνωση του πρωταθλήματος(όλων των κατηγοριών),πετυχαίνοντας 52 τέρματα.
Ο Σαπάνης διακρινόταν για το “γλυκό” αριστερό του πόδι,τη καλή του τεχνική κατάρτιση και απο το ότι έβλεπε γήπεδο.