Μανού

Emanuel Jesus Bonfim Evaristo ”Manú” – 2007/2008

Ο Πορτογάλος πλάγιος μέσος (αγωνίζεται κυρίως δεξιά) γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1982 και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην Alverca (Πορτογαλία). Εκεί τον ανακάλυψε η Benfica, με την καθιέρωση του Manu στην 1η ομάδα να αποδεικνύεται άλυτος γρίφος. Μετά από διαδοχικούς δανεισμούς σε Modena, Carpenedolo (Ιταλία) και Estrela Amadora (Πορτογαλία), το καλοκαίρι του 2007 έρχεται η στιγμή που ο ποδοσφαιριστής θα δοκιμάσει της δυνάμεις του στην (προφανώς ανύποπτη) ΑΕΚ.

Αποτέλεσε μια από τις (αρκετές) αποτυχημένες προσωπικές επιλογές του τότε τεχνικού της ΑΕΚ Λορέντζο Σέρα Φερέρ. Αγωνίστηκε κυρίως ως αλλαγή και δεν κατάφερε στο ελάχιστο να βοηθήσει την ΑΕΚ στο Γολγοθά προς τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της εποχής που ήθελε τον Μανού να κάνει λάθος επάγγελμα αφού προφανώς του ταίριαζε περισσότερο η καριέρα του δρομέα ταχύτητας παρά αυτή του ποδοσφαιριστή. Ήταν όντως πολύ γρήγορος αλλά πέραν τούτου …ουδέν. Φυσιολογικά το τέλος της σεζόν 2007/2008 έφερε και τη λύση του συμβολαίου του.

Σε 1 χρόνο παρουσίας του στην Ένωση ο Μανού κατέγραψε συνολικά 20 συμμετοχές. Δεν πέτυχε κάποιο τέρμα.

Ακολούθησε μια περιπλάνηση ανά τον κόσμο για τον Πορτογάλο ο οποίος κατά σειρά έπαιξε για λογαριασμό των Maritimo (Πορτογαλία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Beijing Guoan (Κίνα), Ερμή Αραδίππου (Κύπρος) και Vitoria Setubal (Πορτογαλία).