Μανώλης Παπαδόπουλος

Μανώλης Παπαδόπουλος – (1992/1995)
Ο γεννημένος στις 22 Απριλίου 1968 Έλληνας κεντρικός αμυντικός μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1992 από τον Ιωνικό Νικαίας, ενώ πιο πριν είχε περάσει και από τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για 3 χρόνια, έχοντας 44 συμμετοχές συνολικά για το πρωτάθλημα.
Ψηλός και δυναμικός αμυντικός, κάλυπτε κυρίως τη θέση του στόπερ, τις περισσότερες φορές ως αναπληρωματικός. Είχε και αρκετές συμμετοχές ως βασικός, ειδικά όταν ο Μπάγεβιτς επέλεγε σχήματα με 3 στόπερ. Βοήθησε αρκετά, χωρίς πάντως να καταφέρει να διακριθεί ιδιαίτερα.
Σημαντικά παιχνίδια στην καριέρα του στην ΑΕΚ τα ματς εναντίον των Glasgow Rangers για τα προκριματικά των ομίλων του Champions League το καλοκαίρι του 1994, όταν ανέλαβε να μαρκάρει τον αντίπαλο επιθετικό Μαρκ “Αττίλα” Χέιτλι, επιτυγχάνοντας να τον περιορίσει.
Ο Μανώλης Παπαδόπουλος κατέκτησε με την ΑΕΚ 2 πρωταθλήματα (1993,1994) και κατόπιν αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Αθηνών και Εθνικό Πειραιώς όπου και έκλεισε την επαγγελματική καριέρα του.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική και μάλιστα κατά την περίοδο 2012/13 ήταν βοηθός προπονητή της ΑΕΚ (τόσο του Βαγγέλη Βλάχου όσο και του Έβαλντ Λίνεν) και στο μεσοδιάστημα μέχρι την πρόσληψη του Γερμανού τεχνικού, θήτευσε και ως (υπηρεσιακός) πρώτος προπονητής για ένα παιχνίδι. Επίσης έχει μέχρι σήμερα κι αρκετά έντονη συμμετοχή στον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της “Ένωσης”.