Μιχάλης Τσαμουρλίδης

Μιχάλης Τσαμουρλίδης – (2010/2013)

Γεννήθηκε το 1992 στην Τσάλκα της Γεωργίας από γονείς Έλληνες του Πόντου. Μετακόμισε οικογενειακώς στην Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Εθνικό. Προκάλεσε με το ταλέντο του το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα του Ντέμη Νικολαΐδη, ο όποιος ως γνωστόν είναι επίσης Εβρίτης και ξεκίνησε την καριέρα του από τη συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατηφορίσει σε ηλικία 13 ετών στην Αθήνα προκειμένου να ενταχθεί στις Ακαδημίες της Ένωσης.

Τα χαρτιά του γράφουν ότι είναι αριστερός οπισθοφύλακας, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται εύκολα καθώς έχει αγωνιστεί ελάχιστα στη μέχρι τώρα καριέρα του. Δεν κατάφερε να βρει θέση στο ρόστερ της 1ης ομαδας κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στην ΑΕΚ, με εξαίρεση το 2ο εξάμηνο της σεζόν 2010/2011 και το 1ο εξάμηνο της σεζόν 2012/2013. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε αυτές τις 2 περιόδους δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή σε επίσημο ματς. Στο μεσοδιάστημα δόθηκε δανεικός σε Καλλιθέα (Β’ Εθνική) και ΑΟ Γλυφάδας (Γ’ Εθνική) χωρίς να κατορθώσει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2013 καθώς δεν υπολογιζόταν από τον τότε προπονητή της Ένωσης Έβαλντ Λίνεν. Δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής ούτε στους Νεοσμυρνιωτές και το καλοκαίρι του 2013 αποχώρησε οριστικά από την ΑΕΚ.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στη Νέα Ιωνία (Γ’ Εθνική). Από τη σεζόν 2014/2015 έχει επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη και τον Εθνικό (Γ’ Εθνική).