Ντάνιελ Τόζερ

Dániel Tőzsér – (2006/2008)

Ο Μαγυάρος μέσος, γεννημένος στο Szolnok της Ουγγαρίας στις 12 Μαΐου 1985, υπήρξε προσωπική επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή της Α.Ε.Κ. Ίλια Ίβιτς καθώς μεταγράφηκε στην ομάδας μας από την Φερεντσβάρος έναντι 150 χιλιάδων ευρώ, στην ηλικία των 21 ετών. Οι προηγούμενες τρεις σεζόν τον βρήκαν στην Φερεντσβάρος όπου είχε 54 συμμετοχές και 3 γκολ.

Στην ομάδας μας έκανε ντεμπούτο στο νικηφόρο φιλικό της Α.Ε.Κ. επί της Μπενφίκα τον Αύγουστο του 2006 όπου έπαιξε στα τελευταία 22 λεπτά αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις. Ξεχώριζε με τον τρόπο παιχνιδιού του, λόγω των πολύ καλών μεταβιβάσεων που είχε. Στην αρχή όταν ξεκίνησε στην Α.Ε.Κ. είχε την θέση του επιτελικού μέσου, μετέπειτα όμως λόγω και αρκετών τραυματισμών κατά την διάρκεια της χρονιάς, μετακινήθηκε στο κέντρο και στην θέση του αμυντικού χαφ όπου έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Το πρώτο του ευρωπαϊκό ντεμπούτο το πραγματοποίησε απέναντι στην Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ τον πρώτο του χρόνο στην ομάδα όπου ανακηρύχθηκε και πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα στο ισόπαλο εντός έδρας ματς της ομάδας μας με 1 – 1 . Στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα μας πραγματοποίησε 33 συμμετοχές και είχε στο ενεργητικό του 2 γκολ. Το παρθενικό του γκολ ήταν απέναντι στον Ο.Φ.Η.

Στη δεύτερη σεζόν του με τα χρώματα της ομάδας μας, περιορίστηκε σε ρόλο πολύτιμου ρολίστα πραγματοποιώντας 24 συμμετοχές. Τον Αύγουστο του 2008, η Γκενκ κάνει προσφορά ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Α.Ε.Κ. για να τον αποκτήσει, η οποία γίνεται δεκτή από την διόικηση. Ο Μαγυάρος άσος συνεχίζει την καριέρα του στο Βέλγιο όπου τα επόμενα 4 χρόνια έχει 98 συμμετοχές και 15 γκολ και γίνεται ένας από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας. Κατέκτησε το Βελγικό Σούπερ Καπ και τον τελευταίο του χρόνο φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Το συμβόλαιο του λήγει και η επόμενη σεζόν (2012) τον βρίσκει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Τζένοα. Ποτέ του δεν κατάφερε να καθιερωθεί και έτσι το 2014 δόθηκε δανεικός στην Πρέμιερσιπ και στην Γουότφορντ όπου και κατέγραψε 20 συμμετοχές. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια επιστροφής στο Καμπιονάτο και την Πάρμα ξαναδόθηκε δανεικός στην Γουότφορντ κάνοντας μια “πλήρη σεζόν” την περίοδο 2014-15 με 45 συμμετοχές και 5 γκολ. Από το καλοκαίρι του 2015 ανήκει στην Κ.Π.Ρ.